BREAKING: Nu Kan Piger Lege Palæontolog

m3ildtxmc342e7v8vgaj

Da jeg var barn var legetøj – så vidt jeg husker det – ikke enten lyserødt eller lysblåt. Jeg blev heller ikke klædt ud i lyserødt pigetøj fra top til tå. Jeg husker det som om der ikke var den store forskel på det jeg havde på, og på det Hasse og Mikkel i børnehaven havde på. I dag er det anderledes – der er sagt og skrevet meget om det, men faktum er at kønsidentitet er tværet ud helt ned på siderne i legetøjskatalogerne. Det kommer også fra producenterne, som antager at det at være dreng og det at være pige, er på en ganske særlig måde, som ikke rigtigt blandes.

Så når det fine danske brand LEGO endelig laver seje kvinder, der forsker i kemi, astronomi og palæontologi, så er det på opfordring af en 7årig pige. Som havde optaget, at de kvindelige figurer så på og var passive mens de mandlige var aktive og havde det sjovt med at redde verden eller noget andet i dén kategori.

Jeg tror på at leg lærer vores børn alt det de har brug for at vide inden bogstaverne tager over. Og jeg tror på at de tager de rammer med, vi bevidst eller ubevidst giver dem. Når man begrænser pigers opfattelse af deres muligheder på denne måde, begrænser man ikke bare legen, men lærer dem at den rigtige måde at være kvinde på, er at tie stille. I legos univers er der så endelig plads til kvindelige forskere – det er da meget fint, når 100året for kvindernes stemmeret nærmer sig til næste år.

9 Comments
Previous Post
Next Post