Om At Huske Inden Tiden Er Løbet Forbi

IMG_3648

Der er øjeblikke hvor tiden står stille, og jeg snuser dem helt ind. Øjeblikkene. De kan føles så dyrebare at jeg bliver bange for at glemme dem. Bange for at de forsvinder, og man bliver sådan en, der kun kan huske de ting, der er taget billeder af: Ferierne, festerne, fødselsdagene. At jeg glemmer hverdagen med mine unger; de hverdage der er flest af, og som former dem allermest.

For eksempel, når Sofus fortæller historien om den kat han mødte på legepladsen, og som han aede lidt for længe i forhold til, hvad katten brød sig om. Når hele det lille ansigt er anspændt i forsøget på at formidle situationens drama og intensitet, så hans tilhører forstår den helt. Øjnene lyser, og han graver efter ordene, sammenhængen og sætningen. Eller når Elias meget eftertænksomt og reflekteret fortæller om hans dag har været god, mellem eller ikke så god, og hvorfor; hvor han prøver at svare ærligt, oprigtigt og efter bedste evne på det lidt hurtige spørgsmål han er blevet stillet. Man bliver revet midt over, i det situationer. Lige der, hvor tiden er holdt op med at gå, og hvor jeg alligevel er bange for at den går for hurtigt.

4 kommentarer

  1. Lige præcis!
    Sådan var min aften i går. God og meningsfuld dialog med de 2 på 17 og 21. Og senere kig mod en fantastisk aftenhimmel og snak med min elskede om, hvilke europæiske storbyer vi har lyst til at besøge i de næste år – uden børn…
    Jeg havde virkelig sådan en trang til at gemme denne aften “på flaske” og tage den frem en dag, hvor livet tungt.

  2. Det er vist forældres lod at føle det sådan. At man ville ønske, at man kunne tage en fornemmelse, en samtale, en berøring, et grin og gemme det. Til en “rainy day” eller bare, når man har brug for at kunne huske det. Er sindssygt bange for at glemme. Duften af min datters sommerblonde hår, følelsen af min søns bløde nakke og lyden af deres grin, når de fræser rundt i haven – lykkelige og solmætte.

    Denne sommer har vitterligt været ret fantastisk. 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *