Blumenbach Instittutet – Et Teaterstykke, Du Både Ser & Er Med I

Portræt_alle_1

Jeg ville SÅ gerne se mere teater. Især af den slags, der får en til at tænke sig om, og til at se verden i et nyt lys. Teater af den slags, der får en op af stolen og til at gå ud i natten med noget der ikke bare er en oplevelse, men også en oplevelse som sætter sig under huden. En af den slags oplevelser er Blumenbach Insitituttet – som tager dig med til afgrunden; derhen, hvor verden er ved at gå under, og hvor det hele skælver; og samtidig får dig til at fnise og grine.

Stykket spiller kun i kort tid, så tjek det ud her. Og for at du ikke behøver tage mine ord for gode varer, har jeg bedt min kollega Mette Vrangbæk Riis fortælle dig, hvad hun synes om det: 

Verden er ved at gå under. Stormfloden kommer.” Sådan lyder de trøstesløse ord man går ind til teaterkonstellationen, Blumenbach Instituttet’, med. Men fortvivl ikke, for på ’Blumenbach Instituttet’ har de løsningen. Instituttet og dets ansatte har nemlig som formål at forberede mennesket på overlevelse under usædvanlige omstændigheder; i dette tilfælde civilisationens nye liv under vand efter stormflodens komme.

Man træder ind i de ellers forladte lokaler ved baneterrænet, Ingerslevsgade 103 1705 København V. Her bydes man velkommen af én af karaktererne, som fortæller lidt om instituttet, hvorefter man bliver sluppet løs i teaterkonstellationen. Her kan man udforske de mange forskellige, spændende rum og ikke mindst støde i de andre karakterer, der florerer rundt i instituttet. Der er såkaldt fri leg og man kan deltage det man ønsker, men det er klart sjovest at kaste sig ud i det og finde sin ’ja-hat’ frem. Så hvis man er vild med teaterimprovisation, vil prøve noget anderledes og sjovt, er ’Blumenbach Instituttet’ helt klart et besøg og en oplevelse værd.

Teaterkonstellationen ’Blumenbach Instituttet’ var helt klart en spændende og anderledes oplevelse. Den bryder ligesom med den gængse teateroplevelse, hvor publikum udelukkende observerer og ikke integreres i konstellationen. Det var meget interessant at være en del af et stykke på denne måde og være med til at forme det selv. Styrken ved denne teaterkonstellation var netop også, at man ikke tvinges til noget. Man får at vide fra begyndelsen, at man kan forlade instituttet når man ønsker. Selvom det lige umiddelbart virker lidt overvældende er det helt klart anbefalelsesværdigt at kaste sig ud i det lege med. Hvis man gør dette går man i hvert fald derfra med sjove oplevelser, man ikke lige troede aftenen ville bringe.

Blumenbach_alle_1

Blumenbach_alle_2

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *