Vinderen Af Mádara Organic Skincare + Arven i Køkkenet + Selvtægt Ved Hjælp Af Marcipan

IMG_5162

I går bagte vi totalt mislykkede gingerbreads. Det var superhyggeligt, men selvom jeg havde fulgt opskriften til punkt og prikke, flød dejen ud, og det virkede bare ikke for os. Men ungerne nød det og de var helt skæve på kagedej, da vi var færdige. I ren og skær frustration greb jeg til selvtægt og marcipan, da de sov. Og i mørket lavede jeg en kagedej. For der er en ting jeg har arvet fra min mor; en grundviden, en køkkenarv, nemlig Haakonskagen (opskriften er længere nede i indlægget). Jeg ved hvad der skal til, og det sidder i hænderne. Så nu ligger der fire ruller dej i fryseren til i morgen aften, hvor jeg giver den gas, og hold nu op hvor jeg savnede hende, mens jeg så ned i skålen på ælteriet og igen måtte undres over at mine hænder er præcis de samme som hendes. Hold op, hvor jeg savner hende.

IMG_5161

IMG_5167

IMG_5164

500 gram mel

375 gram smør (og ja, SMØR ikke noget margarinetjuhej, for så flyder kagerne ud og det hele er spildt. Med andre ord: Du kan ikke snyde.)

250 gram flormelis

100 gram groft hakkede mandler eller usaltede pistacienødder hvis grøn er din yndlingsfarve.

100 gram marcipan

1 stang vanilje

 

Så let er det:

Hæld mel og flormelis sammen og smulder smørret heri. I med kornene fra vaniljestangen og marcipanen. Og så ælter du. Og ælter. Og sveder. Og nej, der skal ikke liiige lidt vand i til at samle det. Bare bliv ved. Lidt endnu. Rul dejen ud i stænger på størrelse med en medister. Eller en femkrone.

Skår dem ikke for tynde, og heller ikke for tykke, men lige præcis sådan ca 3 milimeter. Min mor ville mene at kager skulle bages uden bagepapir men på en smurt plade, og desværre må jeg give hende ret. Jeg har prøvet at snyde (som altid), men de bliver bare ikke sprøde nok. Så en ordentlig smørklat på en bageplade, så kører det.

Bag dem ved 200 grader til de er svagt lysebrune. Mmmmh. Med et glas koldt mælk til er det ikke bare som at høre englene synge, men også som at være ni år gammel igen og sidde hjemme på Bartholinsvænget i Odense i min mors køkken.

IMG_5168

Og nu til det vigtigste: Lodtrækning via random.org sagde TRINE BORUP. Send mig en mail med din postadresse, så skipper jeg præmien afsted. Skriv til julia@lahme,dk

11 Comments
Previous Post
Next Post