Besøg På Bagtrappen

IMG_4820

Den meget omtalte bagtrappe, tilflugtsstedet, der hvor øllene er kolde og smøgerne skjulte, bærer endnu en hemmelighed. Det er nemlig der nissen bor. Så hvert år i begyndelsen af december, flytter han ind, og han er sulten. Han kan bedst lide risengrød, så vi havde lagt en nødplan for hvordan Johan og Sofus skulle give ham mad, mens Elias var i Afrika. I går aftes lavede vi grød og Elias foreslog lige at skrive et brev til nissen. Det blev dikteret og lød sådan her:

IMG_4823

Så brister moderhjertet atter engang, når Lillebror huskes, og Nissen lige får at vide, at han er velkommen.

Hjemme hos os, er det Elias, der holder nissen i live – jeg var klar til at afskaffe ham, men Elias tror fuldt og fast på at han findes. Så rebet med pakkerne bundet på, som jeg havde forestillet mig skulle op at hænge i stuen, er jeg ved at pille fra hinanden igen…

IMG_4819

9 kommentarer

 1. Årh, sikke et fint brev – mon ikke der vanker gaver, når man både får en hilsen og grød?
  Vi satte også altid en skål op på loftet, i vores barndomshjem, og vips var hele værelset fyldt med pakker dagen efter. Jul er nu det hyggeligste (:
  Rigtig god 1. december.

  – Anne

 2. Sikke et sødt brev 🙂 Det er da dejligt han stadigvæk tror på nissen. Jeg husker tydeligt, at vores nisse boede i kælderen, den fik grød og nisseøl 😉

 3. Jeg elsker julen og synes det er fantastisk med nisser på loftet og bagtrappen. Vi har en pynte nisse, som nogengange flytter sig, når min datter ikke ser det, og selvfølgelig nisse sokken 😉

 4. Vi er nok lidt utraditionelle, men her får nissen øl og nødder (noget ungernes far har bildt dem ind, fordi nissen var så træt af grød – og måske også lidt fordi, at faren i familien HADER risengrød 🙂 ) Så i morges hang der to gaver på de fine broderede pakke-kalender-julemands-hænge-ting (….hvad hedder sådan én egentligt?) og der stod en tom flase og en skål med skaller fra pistacienødder. Så er der jul i det lille hjem. Det er så sødt med børns forhold til julen. Begge vores børn er bange for julemanden, så hvert år juleaftensdag hænger vi en seddel på døren, hvor der står “kære julemand, Johanne og Karl er lidt bange for dig, men du må meget gerne lægge en gave på skraldespanden, så bliver vi glade”. 🙂

  Glædelig først søndag i advent.

 5. Hvor er det en dejlig dreng I har jer.
  Sød, betænksom og standhaftig – egenskaber der nok skal føre ham langt i livet 🙂

  Rigtig glædelig 1. december til dig og din familie.

  /Dianna

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *