Blomster Til Dig Med De 48 Pakker Og Historien Om, Hvorfor Nissen Flyttede Ind

IMG_4645

Fordi du fortjener dem. For hvordan gør du? 48 pakker? To børn, og to pakkekalendre, og jeg hører om mødre med tre og fire børn derude i verden, som allerede er færdige med både at købe og pakke dem ind?

Hvordan kan det lade sig gøre?

Jeg er nået til at have klikket mig igennem webshoppen Drengeunivers.dk (jeg kommenterer IKKE navnet), og som du nok har gættet har jeg købt alt under fanebladet kalendergaver der rimer på dino og er til at betale. Jeg er bagefter. Problematisk bagefter. Og endnu en hel uge med sygdom, manglende søvn, og ender der på ingen måde, bare nærmer sig hinanden hjælper ikke på det. Hvis ikke der snart sker noget, ender det med at nissen flytter ind på bagtrappen blandt ølflasker og askebægre igen. For det var derfor han flyttede ind i sin tid, nissen. Fordi jeg ikke nåede at få købt gaverne i tide, og fordi det på en eller anden måde falder ind under mine privilegier at være The Purveyor Of Gifts i vores husholdning. Men hvis langsommelighed resulterer i nisser, så er det vel heller ikke så slemt.

24 kommentarer

 1. Husk nu selv, at du hævede fingeren forleden! Du henviser til en webside – men hvad med de små butikker? Og ja, du har travlt – men det har alle andre også – og nogen skal jo holde liv i byen, synes du.

 2. Selvom pakkegaver hele december er hyggeligt for ungerne, så er jeg lidt modstander af konceptet. Pakkeglæden juleaften tager lige som lidt overhånd når man i 24 dage har fået gaver dagligt. Min veninde var træt af de grådige unger, der ikke kunne få nok af at flå pakker op hele december så julen også blev et pakke-race. Derfor introducerede hun sidste år denne krea-historie-kalender, som var et KÆMPE hit hos hendes 4årige søn:

  http://www.saxo.com/dk/byg-selv-julekalender_shane-brox-og-red-barnet_aeske_7320188005516

  Jeg har ikke børn selv, men synes den her alternative ide lyder pissehyggelig. Også selvom nisser, der ryger og drikker øl på bagtrappen er et festligt indslag 🙂

 3. Den er bare så god Marian! Men vi nåede kun 9 dage på HELE december sidste år så vi har stadig en del tilbage til i år…

 4. Sikken en fin Shane-box, Marian! Jeg må til gengæld tilstå, at jeg elsker pakkekalender konceptet. Jeg synes det er top hyggeligt at kunne vække underne med en lille gave i den kolde-kolde-mørke tid. Til gengæld prøver jeg at styre uden om ting, jeg ved bare kommer til at drukne i deres øvrige legetøj.
  Jeg veksler mellem små nærmest ikke-gaver (f.eks. et print fra nettet af deres yndlingsfigurer, som kan farvelægges. Print er goooodt!! Og populært) over det praktiske de alligevel skulle have (såsom strømper eller en ny madkasse) til de lidt større ting (en dvd eller klæd-ud-tøj) eller noget spiseligt (en lille æske rosiner eller en mandarin med bånd om). Børnene bliver glad for det hele – bare det er pakket lidt ind. Jeg bor i Århus og har piger, så en idé her er også Bazar Vest: I guder, hvad de har af glimtende tingel tangel til ingen penge (vifter og hårpynt især). Less is more har aldrig slået an hos mine piger, og hver dag er glimmer dag for dem, så på den måde er de ret nemme at købe til.
  Der er en hel uge tilbage – ikke noget jeg gider at have sved på panden over endnu:-)

 5. Her bruger vi konceptet “adventsgaver”, da vi ret hurtigt erkendte, at gaver hver dag ville blive et helvede for os som forældre. I år har min mor givet børnene en hæslig chokoladekalender hver, noget som de aldrig har fået før, og som jeg er modstander af, men jeg begynder at se fidusen i det. Så kan de åbne u-landskalenderen om morgenen og choko-helvedet om eftermiddagen over teen, og så er det måske nemmere at vente til gaven søndag. Jeg synes nu egentligt også, at der gerne må være noget magisk over gaverne juleaften. De får sgu’ så meget. 🙂

 6. Jeg er lige som Bitten på adventsgave konceptet 🙂 Det fik vi selv som børn og det har jeg tænkt mig at indføre, når han engang bliver stor nok til den slags 🙂
  Smukke blomster i øvrigt! Jeg ELSKER friske blomster 🙂

 7. Her bruger vi også adventsgaver, men da drengene var små fik de en gave hver dag i deres julesok (så slipper man for at skulle stå klar med alle 24 gaver d. 1/12)…
  Jeg har købt deres første gave. That’s it. Nægter at få (jule)stress!

 8. Jeg vil gerne anbefale Karussela. Både deres fysiske butik og deres webshop, hvor de også pakker alle gaver ind, hvis man beder om det. Alle 24! (Men at shoppe der, kan nogle gange godt sprænge budgettet.) Bare et tip.

 9. Jeg har måtte ty til noget chokoladekalender og noget legohalløj, hvor der er en lego-ting til hver dag i december. Totalt uoriginalt. Men det er, hvad jeg magter i år. Med to piger er det 48 små gaver der skal købes og pakkes ind – bare tanken og jeg bliver stresset. I forvejen synes jeg, at det der med varm middagsmad hver aften (gerne med noget fars) er en udfordring af dimensioner.

 10. Advendtsgaver er en god ide – det samme er Karusella! Den prøver jeg! Og Ja, de der færdige julekalendre, synes jeg bare er sådan en god ide. Tak!
  Og Bitten – et lille stykke polsk vekao?

 11. Grundlæggende håber jeg jo, at mine børn IKKE er til polsk vekao. At de spiser de første 2 dage og så dropper skod-chokoen, men det gør de jo nok ikke! Føj, hvor smager det bare dårligt!!!! Men det er med Disney prinsesser og Spiderman. Karl påstod i øvrigt hårdnakket dagen efter gaven blev givet, at der var sne i haven (i starten af november), fordi med sne på plænen, så var det jo jul, og så måtte han åbne sin Spiderman chokoladekalender. De onde forældre faldt dog ikke for hans argumentation, og han må derfor pænt vente på polsk vekao til 1. december. 🙂

 12. I min familie har vi den udmærkede tradition, at det er moster/faster, der laver pakkekalender på skift. Det betyder MANGE (pt. 72) pakker hvert andet eller tredje år, men ingen de andre. Det fungerer meget godt. Og pakkerne er altså ret små (ligesom børnene – 2, 2 og 4 år).

 13. Nu vi er i gang med at dele de gode tips, så har vi i år droppet de små kalendergaver, der alligevel bare fylder efter et stykke tid. Og økonomien er heller ikke i top. Så derfor har vi i stedet købt en pixibog-julekalender (199 kr). Jeg tror og håber, det bliver godt. Så er der også indlagt lidt hyggetid i det at åbne julekalenderen hver dag.
  Og ja, så har barnet også fået en prinsesse-chokolade-julekalender, fordi faderen havde et svagt øjeblik i Fakta. Og barnet er lykkelig!

 14. Sidste år havde vi pixibog-kalenderen. Den var et glædeligt indslag i ældstebarnets morgenrutine – at få læst bog under morgenmaden. Luksus. I år bliver det 48 pakker til de to bavianer. Købte de fleste pakker i løbet af oktober og starten af november. Intet er dog pakket ind endnu. Pakkerne er ikke kun legetøj, men indeholder også bøger og tøj, som de ville have fået alligevel. Pakkerne leveres i hverdagene i julesokken om eftermiddagen, inden bavianerne kommer hjem fra institutionen. Skal ikke nyde noget af, at de står op klokken 4 eller 5 for at se hvad der er i sokken.

 15. Hvor er her bare mange gode tip at hente her, tak for det Qvinder!! 🙂

  Jeg må erkende, at opgaven har været uddelegeret til mormor -og det gælder også i år. Vores pakkekalender består af en gammel julemand, som hænger på væggen, som jeg selv havde som barn -så han bliver nok svær at skifte ud med sokken (brandgod idé Bitten!).

  Mormor er nok mere til de traditionelle snack-og-legetøjs-løsninger_billige-pakker, hvor indholdet altså både er rosiner, smarties-æsker, pixi bøger og et net med “legetøjs-køkkengrej” fordelt på flere pakker.

  MEN jeg er blevet helt pjattet med jeres krea idéer -hvor pakken åbnes, med henblik på et lille krea-moment i fællesskab. Så jeg tænker, at jeg vil springe ud som pakke kalender mutter til næste år 🙂

  Forleden ledte jeg efter mandalas -og fandt denne side. Den deler jeg lige med jer, så har I noget mere til krea pakkerne -) tjek denne side: http://www.hellokids.com/r_262/coloring-pages/mandala-coloring-pages

  ps! Kunne man ikke være på “jagt” efter pakkerne hele året rundt, og lægge dem til side et sted, efterhånden som man får dem købt? Alt andet lige, fordeler det også udgiftsposten -der jo er hårdt ramt i december måned 🙂

  God jul! 🙂

 16. Herhjemme kommer gavenissen også først når man er hjemme igen efter børnehave etc., nissen har jo travlt og vi ligger sidst på ruten… Så kan man måske lige nå at pakke ind/købe de næste dages gaver i løbet af dagen. Desuden er gavenissen også en drillenisse, som bla. kan finde på at flytte om på møblerne eller farve mælken prinsesselyserød!
  Jeg har satset på kreagaver i form af kravlenisser o.lign. som vi skal nørkle med om eftermiddagen. Så får vi også pyntet op til jul, som jeg ellers ikke er så meget til, men som børnene gerne vil have.

 17. Jeg har to børn og er i denne gavesammenhæng en af de der ‘overskudsmødre’. Jeg køber simpelthen kalendergaver året rundt! Når der er bogudsalg ryger der gerne nogle bøger i ‘ julesækken’ og ofte finder jeg gode ting som er sat meget ned. Tit falder jeg også over gode tilbud i dagligdagen som så bliver indkøbt og gemt væk.
  Hjemme hos os er det nissen som kommer med gaver, gaverne bliver lagt i drengenes julesokker. Der er dog ikke en gave hver dag, d. 1 dec er der en gave og et brev fra Nissen hvor han skriver at fordi der er så mange børn i verden som trænger til gaver, så har han ikke tid til at komme hver dag hjemme hos os:-)
  Jeg gider simpelthen ikke billigt skrammel, så nogle af tingene koster fx 50kr (ofte oprindeligt væsentligt dyrere) men jeg synes ikke at det gør så meget når det så til gengæld er ting som kan holde og bliver brugt (og der ikke er 2×24 gaver) omvendt så er der ofte også pixibøger imellem (3 for 10kr).
  Alt i alt så er det ikke specielt billigt, men god kvalitet, men fordi prisen er delt ud på et helt år så føles det ikke slemt og når vi når december så er alle gaverne købt

  PS min 2årige får bla. sutter i sin julesok (han blir lykkelig og vi skulle jo købe dem i dyre domme alligevel)

 18. Hej Karen! Sådan en god ide med sutter og god ide med at tænke over at få købt ind i løbet sf året. Synes ligesom dette år er strøget afsted… KH J

 19. Jeg synes at det kammer helt over med alle de gaver børn får i dec og juleaften. Vi har pænt frabedt os pakkekalender fra bedsteforældre, med et eller andet plastik som ender i skraldespanden. Desuden ender det jo med at de ikke sætter pris på det de får. “Chokolade” kalender er også NoGo.

  Herhjemme kommer Nissen hver søndag og lægger en lille pakke til hvert barn, det kan være en pakke strømper, et stykke chokolade, elastikker til håret eller hvis det er helt vildt: en lille pakke lego.

 20. Herhjemme er jeg hoppet på Ramasjang julekalenderen. Jeg har set lidt af indholdet, da jeg kender indkøberen og det virker super fint til de 3-7 årige. Alt kommer i en fin rund æske, der kan leges med bagefter og alle gaverne er pakket ind. 149,- og så er der glæde hele måneden! Du kan selv gætte hvor jeg købte den ;0)
  Forøvrigt vokser der en nissedør frem på væggen d. 1. december og så kan Nissen lægge en gave en gang om dagen og lave lidt ballade engang imellem.

 21. Jeg har plyndret mødrehjælpen for 48 biler til 200 kroner og så er der en bil til hvert barn i december. Vi mangler biler og børnene er begejstrede for kvantitet;)

 22. Giv dig selv 10 min i søstrene grene – og evt 5 min i Tiger butikken. Jeg klarede 48 gaver mellem to møder igår – og er hverken frelst, hjemmestrikket eller supermor. Sig til – så gør jeg det gerne igen og fikser samme koncept til Elias og Sofus!

  KH Sine

 23. Kommer lige til at tænke på, om Nissen mon udvider repertoiret i år og sætter en øl og lægger en smøg på bagtrappen hver eftermiddag! Til forældrene. Det ville sgu’ være ægte julehygge og forælderomsorg. Er totalt enig, dette år er pist forsvundet. Føler mig lidt snydt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *