Du behøver ikke opføre dig som en prostitueret

… har Sinéad O’Conner skrevet i et åbent brev til Miley Cyrus.

Og selvom jeg ikke er enig i ordvalget, kan jeg godt erklære mig enig i at der er noget meget forkert over, at unge musikstjerner åbenbart skal vride sig nøgne og leve op til alle mulige fantasier, for at sælge varen. Mandlige stjerner, såvel som kvindelige. Og når det så er sagt, så sender jeg altså min respekt til Sinéad O’Conner for at tage bladet fra munden – og må indrømme at Cyrus viser sin standard når hun så senere sviner damen til på Twitter med henvisninger til de psykiske sygdomme Sinéad O’Conner åbenbart har lidt af.

Jeg synes der er noget topcool over at sige sin mening, og over at have en holdning til pornoficeringen af (endnu) en branche. (Caitlin Moran sagde for nogle uger siden, at når hendes store datter så musikvideoer med Rihanna der vrider sig på gulvet, halvnøgen og i kæder, spurgte hun konsekvent sin datter: Hør, er det ikke mærkeligt at en så rig og magtfuld og talenteret kvinde ikke har råd til en cardigan?)

Mange stjerner (Madonna inklusive) har gennem tiden stået fast på at ingen skal dømmes på deres påklædning. Og som modejunkie kan jeg ikke være mere enig. Men der er noget, der nager mig, for det er ikke bare det, at vi ikke skal dømme, der er et issue, nej, der er også et andet: Ok, du får opmærksomheden ved at smide tøjet – men hvad vil du bruge den til? Lady Gaga har kæmpet hårdt for bøssers, lesbiskes og transeksuelles rettigheder iført næsten ingenting. Madonna har taget hele andet etape (og måske også tredje) i den seksuelle frigørelse – men hvad vil Miley Cyrus bruge opmærksomheden til? Hvad er hendes budskab? Og hvad er det Rihanna vil? Vil de noget? Er det mig, der har misset pointen?

LÆS Sinéad O’Conners brev her.

11 Comments
Previous Post
Next Post