Måske den værste togtur…

Vi er en familie med togelskende unger. De ÆÆÆÆLSKER tog. Så der var lagt i ovnen til en tophyggelig udflugt.

MEN:

Altså. Man tror jo ikke på det, men Sofus var rask i tre dage i sidste uge, og nu er han så syg igen. Han har svært ved at trække vejret, ondt i ørerne og noget (klamt) med maven. Men årets udflugt var altså planlagt og Sofus og jeg skulle rejse sammen med Elias til Bedste Karen fra Østerport Station til Odense. Det gjorde vi i går, da det hele sygdomshalløjet toppede.

Knapt var vi kommet ind i toget og Sofus kastede op. Og fem minutter efter gjorde han det igen.

De samme gentog sig på turen hjem.

Havde min søster ikke været med, var vi stået af i Ringsted og vandret hjem. Eller kravlet.

Men Elias er kommet på ferie, Sofus hoster, harker og ømmer sig stadig, og er lille og stakkels og jeg er den voksne. Jeg er totalt voksen. Jeg er hende der kogevasker sengetøj non-stop. Jeg er hende der ikke sover, og jeg øver mig i at være hende den voksne med overskuddet, og messer for mig selv: Det-er-kun-en-fase-de-er-kun-en-fase-det-er-kun-en-fase…

10 kommentarer

 1. Hej Julia!

  Ih sikke en tur altså, det var virkelig da også så uheldigt som noget kunne være….Håber dog i nyder ferien i Odense og at du ikke gruer for meget over turen hjem 🙂
  Jeg skal selv med toget slut april, på nogle dages ferie i hovedstaden, med den lille gut der på det tidspunkt er 6,5 mdr. Allerede nu gruer jeg for turen, der hedder Esbjerg – Kbh H – alene 🙂
  Så jeg er glad for at det kan lykkedes – syg Sofus til trods… og heldige dig at din søster var med 🙂

  Rigtig god påske 🙂

  Heidi

 2. En søster ved hånden er ganske uundværlig på en tur som jeres. Stakkels lille Sofus, hvor er det synd med al den sygdom. Håber han hurtigt bliver frisk igen og du stadig tør kaste dig ud i togture med børn!
  Jeg tror på dét med faserne. Messer det dog stadig i perioder selvom mine børn er 4 og 6 år:-) God påske til jer

 3. Der må være en bagtrappe i nærheden, en pakke blå Kings, et glas rødvin – og hvis det ikke kan støves op så måske en dyne at slå kraftigt i?
  Har selv gået og funderet lidt over, hvor mange gange min yngste søn Karl vil kunne få bræksyge (sådan rent statistisk set) inden, at han er gammel nok til at forstå fidusen med at ørle i en spand (hvilket min store pige på 6½ endeligt har fanget………..til stor lettelse for forældrene). Jeg kom vist frem til ca. 2-3 gange om året indtil hans 6. år, og han fylder 3 år i overmorgen, hvilket vil give en total på minium 5-6 gange bræk i sengetøjet og et forhåbentligt maximum på 9-10 gange!!
  For ligegyldigt hvor længe jeg nu har været mor, så er bræk bare den absolut klammeste del af modergerningen – suppleret af diarré selvfølgelig.

  God bedring, håber at Fase-Fanden snart kommer med en mere up-beat fase til dig. 🙂 Sammen med noget forår.

 4. Jeg ved ikke, om du er typen, der væmmes ved medlidenhed. Håber det ikke. For af et godt hjerte synes jeg virkelig, du fortjener det – i spandevis! Så det kommer herfra i al solidaritet, fra én som også synes, vinteren strækker sig provokerende langt ind i (det, der skulle have været) vores forår.

 5. Åh nej. Bræk er bare det værste og så i et tog (jeg går ikke ud fra at det foregik på WC). Mon ikke sofus er ved at opbygge et rigtig solidt imunforsvar. Jeg har ondt af ham, den stakkel, men mest af dig. Det er ualmindelig hårdt når de små er syge.

 6. og sikke voksen du da er! Men voksne kan også godt få brug for nogen der tager sig lidt af dem, så HUSK at få nogen til at holde lidt om dig og fylde lidt på. Man kan jo ikke bare give og give, ind imellem skal man også have fyldt lidt på. Pas på dig selv.

 7. God bedring med den lille! Kender du Floridral? Det er elektrolytter og mælkesyrebakterier. Kan gives efter dårlig mave og hjælper med at komme hurtigere på benene. Og det fås i håndkøb på apoteket – også til børn. ja, jeg er begejstret – har lige opdaget det og det virker vildt godt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.