Blondiner i Politik

Nå, men her er der da en kamp, vi kan kæmpe. For at kvinder bliver behandlet ordentligt og med respekt også i pressen, og uanset hvor højt et embede de måtte bestride.

Verdens mest idiotiske overskrift kan man finde i Børsen i dag. Temmeligt ærgerligt.

Tak til Christiane Vejlø for at gøre mig opmærksom på sagen.

14 kommentarer

 1. Det er så nedladene det der!

  Jeg er aktiv i lokal politik og var i weekenden til generalforsamling hvor kandidaterne til kommunal valget skulle opstilles!
  Jeg blev spurgt om jeg ikke ville stille op fordi de manglede “unge kvinder”!
  Måtte pænt (okay nok nærmere bestemt!)fortælle dem at så længe de bare ønskede en “ung kvinde” så måtte de finde en anden, for jeg ville spørges pga. mine kvalifikationer, meninger og holding ikke pga. mit køn eller alder!

  Efter den tale kom der alligevel flere og tilkendegav at hvis jeg valgte at stille op, så havde jeg deres stemme!

  Så jo, mere respekt til kvinder i politik!

  Og den der overskrift er endnu et eks. på voksen mobning!

 2. Det værste er ikke at det afspejler titelskriverens (håbløs) holdning, men at ingen på redaktionen har bemærket/reageret/protesteret. Det må være gået forbi flere øjne inden det nåede trykmaskinen.

  Troede virkelig vi var noget længere siden 60’erne! 🙁

 3. – og så er der nogen der siger vi slet ikke har brug for 8. marts mere…. Suk…

 4. Jeg havde faktisk også linket til og kommenteret på nævnte artikel på Facebook, inden jeg så den her. Jeg er rystet! – Også selvom jeg måske ikke har den allerstørste sympati for Thorning-Schmidt som politiker (læs: jeg stemmer ikke på hendes parti).
  Hvad der imidlertid ryster mig næsten endnu mere er, at så mange synes, omtalen er helt ok. “De bryder sig alligevel ikke om vores statsminister.” What? Soooo not the issue here! En mandlig statsleder ville næppe være blevet omtalt så nedladende på sit udseende i vores land. Politisk observans er da underordnet i denne sammenhæng.

 5. Ja Mette – det er lige gyldigt, hvor vi ligger henne politisk, det er bare så lidt på sin plads at kommentere dames udseende. uanset hvor godt (eller ej) hun så ser ud. Som HanneM siger – der er simpelthen stadig nogen der mener vi ikke har mere at kæmpe for. Det her viser om noget at der IKKE er ligestilling, eller lige muligheder for at blive taget lige alvorligt.

 6. Åbnede hun ikke selv ballet, da hun smed blondinekortet på landsmødet ved at sige : “Det er ikke slut for blondinen smider stiletterne”?

  Ikke at det er i orden med den overskrift, men jeg tror heller ikke at den var opstået, hvis ikke hun selv havde bragt hårfarven i spil.

 7. HTS åbnede op for ballet, da hun omtalte sig selv som “blondinen” på landsmødet. Men det er slående, at et såkaldt seriøst erhvervs-dagblad synes, det er i orden at omtale landets statsminister på den måde. Læs i øvrigt en ganske glimrende kommentar til udviklingen fra Anne Sophia Hermansen http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2013/03/11/lyserod-sexisme/

  Og en anden gang vil jeg ønske, at HTS får bedre hjælp til sin kommunikation, så hun ikke selv er med til at gøre sig til et let offer for dumsmarte bemærkninger.

 8. Der er nu engang forskel på hvad man kalder sig selv og hvad man kan tillade sig at kalde folk når man formidler professionelt. Med den argumentation skulle de jo skrive Nigga om flere afroamerikanske rappere.

 9. Kære Monica – er enig i at det bare er en god kommentar. Og nej, ikke skide smart af HTS, men man må alligevel gerne holde et vist niveau synes jeg. Ja, Maja – du har helt ret!

 10. Maja og Julia: jeg er enig med jer: det er ikke kønt. Men jeg tror, det er det, der er forklaringen til ordvalget. Men misforstå mig ikke: det er ikke god stil!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *