På med Diademet, damer; Dronningen har opdaget noget

Prins Henrik er stadig min favorit-royal, men Dronning Margrethe har en pointe i sin nytårstale, som jeg tænker vi her i cyberspace gerne må opdage:

“Der er en tendens i tiden til at tegne et billede af det perfekte liv med ægtefælle, børn, et inspirerende arbejde, spændende fritidsinteresser, et ungdommeligt udseende uanset alder. Hvem kan leve op til det alt sammen? Hvorfor skal vi dog det? Vi møder jo alle sammen modgang før eller siden. Vi knækker halsen på de kriser, der kan ramme os, hvis kun det perfekte ­ og overfladiske ­ liv er godt nok!

Jeg tror, at det i særlig grad er de unge, som er udsatte. De moderne kommunikationsmidler med internet og Facebook rummer fantastiske muligheder, men der er også farer forbundet med det. De meget unge kan blive så optaget af det, at de så at sige lever i cyberspace, at virkeligheden leves på anden hånd i et slags udstillingsvindue, hvor det mere gælder om at tage sig ud end om at være sig selv. Men de unge skal nå frem til at være sig selv, ikke kun som en gruppe, men som de enkelte personer, de er. Det skal vi hjælpe dem til; ikke ved at rydde hver en sten på deres vej, men ved at indgyde dem tro på sig selv, sådan at de kan klare sig i livet.”

Jeg afstår fra at påpege hvordan hendes egen familie spiller en rolle i skildringerne af de perfekte liv, og fra at gå ind i en diskussion af om hvorvidt cyberspace er en anden virkelighed eller blot en del af den virkelighed vi deler, men vil gerne kippe med diademet for en 2013, hvor vi (kvinder) ikke konkurrerer, men i stedet er ærlige omkring det levede liv.

Glædeligt nytår!

 

6 Comments
Previous Post
Next Post