Mine 5 store planer for det nye år – og: Hvad skal du i 2013?

I aften springer vi ind i det nye år. Allesammen. Du kan lade være med at dukke op til festen, men det nye år finder dig og mig og os allesammen. 2012 har været et godt år. Med Elias som er gået fra tumling til rolling og ind i mellem til bandit. Med Sofus som ved nytårstid sidste år var knapt 3 måneder, med på arbejde hver eneste dag, og som heldigvis ikke tog skade af den slags. Sofus som nu så småt begynder at sige ord, som er glad, sjov og finurlig. Med Johan som jeg elsker højere for hvert år der er gået, og som jeg i virkeligheden bare ind i mellem savner at være alene med. Mig selv? Jeg har tilladt mig selv at se mit arbejde som mit store kreative frirum. Med dejlige, inspirerende og sjove mennesker. Med udfordringer og al den fest man selv er kommet med. Det har været et godt år. Den tunge del af det at være småbørnsfamilie letter nu. Der er andet end at made, skifte og bade, og begge unger snakker, kommunikerer og inspirerer. (Og nej, de sover stadig ikke (i går sov den store klokken 2220), så det er (fandme) godt at de er så godt selskab.) Det giver plads, rum og luft.

Og nu – nu er 13 på vej. Det fine, blanke, nye år.

Og jeg har ønsker for alle dem jeg elsker, og håb for dem, men for mig selv?

Så: Hvad skal du bruge dit spritnye år til?

Jeg har ingen deciderede nytårsdogmer for 2013, men jeg har ønsker. Store og små. Mulige og hmm… udfordrende:

Jeg vil danse mere. Nej, hverken zumba eller pole dancing. Jeg vil i byen! I høje hæle!

Jeg vil være alene ind i mellem. 2 timer om ugen. Ved min symaskine eller på en bænk med en kop kaffe (kold øl)

Jeg vil rejse. Med hele familien. Et varmt sted hen. Og det SKAL være uden for s-togs-nettet, før det tæller. Også selvom der er hedebølge i Valby.

Jeg vil se mine veninder. MEGET. MERE.

Jeg vil blive bedre huske at pallietter ikke tager skade af at blive brugt, og at høje hæle løfter røven 30% højere op.

MEN – hvad vil du i 2013?

 

12 kommentarer

 1. Det lyder som et dejligt 2012, jeg håber 2013 bliver ligeså godt, om ikke bedre for dig og din familie 🙂

  Jeg har kun 2 til jeg vil i 2013, det ene er at tabe mig de sidste 5 kilo, det andet er at løbe et halv maraton 🙂 Har uddybet det hele på min egen blog 😉

 2. Som mor til 2 små piger kan jeg kun sige: Jeg vil fuldstændig det samme som dig!!! Godt Nytår!

 3. Det samme som dig Julia. Rejse mere, le mere, se veninder mere. Godt nytår.

  ps. Min store pige på 6 år sidder og kigger med over skulderen, og da jeg kommer ind på din hjemmeside siger hun fuldstændigt spontant “EJ, hvor er hun bare mega-pæn mor”. Så med de ord, synes jeg, at du skal hoppe i de højhælede og palietterne. 🙂 Husk, af børn og fulde folk – så fest igennem mega-pæne Julia.

  Kh og snakkes ved i 13

 4. Jaaaaaaamen du har læst mine tanker. Efter seks år hvor jeg enten har været gravid eller ammet, og ikke har festet meget, ser jeg frem til at skulle have mere lir og glimmer i det nye år.

  Så bortset fra det der med at sy, så siger jeg:”det samme som dig”.

  Godt nytår til de dejlige damer der læser med

 5. Jeg vil bevidst fravælge ALLE de bekymringer, som jeg dagligt har for mine børn, deres sundhed, min indsats på arbejde osv – og I STEDET fokusere på at gøre ting, der gør mig glad. Hver dag/aften – eller tidlig morgen, hvis det er der det kan passe!

  Og jeg vil svømme over limfjorden sammen med min mand. Det må være et must at gennemføre “limfjordskrydseren” når man bor i Aalborg – og en dame på over 70 har gjort det de sidste 10 år i træk!

 6. Jeg ønsker dig dine drenge et fortryllende nytår. Jeg drømmer om at få en baby og et fast job. Men mit højeste ønske er en rask dreng, og det ser sørme ud til at det vil gå i opfyldelse. Så nu er der drømmende tilbage, dem arbejder jeg på!

 7. I er fandme seje! Svøming, marathon og raske børn. I har ret – også I det som @Susanne siger, nemlig at droppe alle bekymringerne. Og @Mia: Det lyder vidunderligt! Tillykke med ham!

 8. Uh hvor skønt at læse med her. Jeg har masser af skønne visioner for 2013.

  1) rejse hvert kvartal med min datter (5 år)
  2) flirte mere, danse og sanse (finde en kæreste 🙂 )
  3) Lave endnu flere spændende foredrag og workshops for småbørnsforældre

  4) løbe 10 km
  5) spise mere økologisk (fordi jeg tror på at mindre sprøjtemidler og eNumre er sundere vores krop og sjæl også selvom det er dyrere).

  Tak for inspiration.

 9. Godt nytår 🙂 Jeg har også små ønsker som jeg, i sand januar-stil, har store ambitioner om at indfri. Jeg vil gerne smile mere til fremmede. Og lade damer med bare et par ting komme foran mig og min bugnende indkøbskurv i køen i Netto. Jeg vil gøre mig umage for at nyde at være på barsel. Tror det bliver en udfordring. Jeg vil gøre noget/iklæde mig noget/sige noget/være sammen med nogen/høre noget/se noget/smage noget hver dag som giver et smil på læben.

 10. Kære Rikke – det lyder også fantastisk! Fortæl endelig hvordan det går. Det der med at rejse lyder fantastisk! Kære Mette – det er meget inspirerende, for det handler om hverdagen, ikke?

 11. Julia, jeg er fuldstændig enig i dine ønsker for 2013. De sidste 4 år har jeg været mor 25 timer i døgnet. Det skal laves om i år, nu skal jeg til at tænke på mig selv. Jeg er kommet til den erkendelse, at hvis jeg skal være en god mor, skal jeg lade mine egne batterier op først, UDEN børn. 2013 står i mig’ets tegn. (Hvis der er noget der hedder det)

  Derfor er jeg igang med et ultra seriøst projekt, med at etablere en forening for kvinder, der vil have oplevelser der rækker ud over hverdagen, i form af fysiske udfoldelser, personlig udvikling og kulturelle oplevelser. En ny spændende udfordring hver måned. Jeg glæder mig virkelig meget, og kan mærke at alle de arbejdstimer jeg lægger i projektet, fylder mig med energi.

  Ønsker dig rigtig meget held og lykke med dine mål, må de alle gå i opfyldelse.

 12. Jeg vil så gerne have en 30 timers stilling indenfor mit fag
  Som konstruktør i modebranchen. Jeg beder og beder til at
  Dette går i opfyldelse.
  Det vil bare få mit familie og økonomi til at hænge sammen.

  Sidder med din bog Julia og er så glad for at høre dine meninger om
  Udfordringer m at få hverdagen til at hænge sammen som småbørns
  Familie.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.