GOOD GIRLS GO TO HEAVEN – BAD GIRLS GO EVERYWHERE. Helen Gurley Brown.Endnu en af de store er væk.

Helen Gurley Brown, Cosmopolitans legendariske chefredaktør, og den mest eksentriske chef jeg har nogensinde har haft er død. Hun kaldte mig – og andre – konsekvent for Pussycat, var meget glad for mænd (gerne unge og latinoagtige), talte om blowjobs efter sin 85års fødselsdag, og var vild med sin mand. Meget vild. Hun gik i korte Pucci-kjoler med dybe udskæringer og sparede ikke på makeuppen.

Her er Helen med sin højt elskede David Brown, som desværre gik bort for et par år siden.

Hun kæmpede for dine og mine rettigheder, var den første der kommercielt og til det brede publikum italesatte at kvinder sagtens kunne klare sig uden mænd, og at kvinder har ret til sex også selvom de ikke er gift. Hun sloges for at et godt liv, sagtens kunne være et liv uden børn, og hun var den første der bragte en artikel i USA om fordelene ved ppiller. Hun var veninde med Estee Lauder og alle de andre legender, og da jeg en gang gik ned af en gade på Manhatten med hende i New York blev vi stoppet fire-fem gange af kvinder der sagde tak for at hun med Cosmopolitan havde ændret deres liv. Et forbillede for flere generationer, og med den rette kombination af kuk i kasketten, stolthed og ydmyghed, en stor inspiration.

Hun var COOL.

Nu er hun død,  og det er jeg simpelthen så uendelig ked af at høre. Og vi andre, vi skal edderrøvme huske at blæse konventionerne et stykke.

Det var Helen der overtalte Burt Reynolds til at smide kludende i det første nøgenbillede af en mand i et amerikansk dameblad. Han ryger. Og er behåret og på toppen af sin karriere. Alt for cool.

7 Comments
Previous Post
Next Post