Onsdagsstemme: Lotte Bastholm

Jeg kender Lotte fra blogland, og fordi vi ind i mellem er ved at støde hovederne sammen hen over køledisken i Irma. Og så kender jeg Lotte fordi hun er på café hver ENESTE gang jeg er, og fordi vi åbenbart lever parallelle liv i 2100 Spelt. Desuden er Lotte en overskudsdame og en handlekraftig én af slagsen, så når der skal ruskes op i noget og sendes flere sko til Afrika er det Lotte der hiver mig i ærmet og skynder på mig. Her er hun (Lotte skriver en nær, vedkommende og ærlig blog) – og så er hun heldigvis også her på bloggen hos mig i dag:

Hvad er det vigtigste for dig i dit liv – hvis du ser bort fra
familie, børn og kærester? Altså – det allervigtigste for DIG. Og
hvorfor?

Øhm – mig. Det lyder ret ego, men det er jo mit liv og mit ansvar…og jeg er efterhånden blevet ret bevidst om det, og hvad der virker og ikke virker for mig. Der er nok mange ting, som er vigtige for mig, men valg giver jo også fravalg, og jeg søger efter balance hele tiden. Det handler om at finde tid til mig i hverdagen – læse en bog, løbe en tur, etc. – så jeg kan finde overskud og også kan høre, hvad jeg selv tænker (psst…har en 3-årig, som taler meget…!).
Hvad er den største sorg i dit liv og hvorfor?

Heldigvis har jeg været forskånet for stor sorg (7-9-13). Mine bedsteforældre er døde sent (i hvert fald dem, som jeg husker), og jeg var heldig at komme tæt på især min mormor…men som jeg stadig savner…men det er en naturlig sorg i dag. En stor sorg vil være at jeg ligger på mit dødsleje og tænker “det nåede jeg ikke”…den arbejder jeg baglæns med i mit liv…at komme den sorg til livs, så den ikke sker.

Hvad er det vigtigste at vide om lykken?

…at den findes…at den kommer…og nogle gange tager den røven på dig ved at dukke op og feje fødderne væk under dig. Jeg synes, at lykke hænger lidt sammen med latter og at ha’ det godt. Hvis man husker at grine hver dag, så tror jeg også, at man føler sig lidt lykkeligere. Men det er ikke altid, at det er latter; det kan også være smukke oplevelser, hvor jeg lige pludselig får fornemmelsen af at være lige dér i mit liv, hvor jeg skal være. At blive rørt i hjertet og være i nu’et.

Hvilke konkrete ambitioner har du for de næste ti år og hvorfor?

åhhh…jeg har ikke planer som sådan. Der er ting, som jeg gerne vil prøve af og vokse med – fx at flytte min familie til udlandet i nogle år eller arbejde med nogle særlige ting, men omvendt er det ikke så vigtigt, så det absolut skal ske. Jeg glæder mig også til at se mine børn blive større og opleve, hvilke mennesker de bliver…Det er måske mere drømme end ambitioner, som jeg leger med inde i hovedet…

Hvem eller hvad inspirerer dig? Og til hvad?

Alt og alle…okay, måske ikke helt. Men det er meget forskelligt. Folk tæt på mig inspirerer mig – og hjælper mig med at forstå mere og mere af den verden, som vi deler. Min kæreste inspirerer mig til, hvordan vi kan være kærester sammen, forældre sammen og tænke over, hvordan vi skal sidde i vandkanten som gamle på Ærø og tage ud at fiske skrubber sammen…De dér drømme tager form og ændrer sig, når jeg taler med andre om dem…Inputs er altid velkomne!!

BESØG LOTTE HER

1 Comment
Previous Post
Next Post