Onsdagsstemme #7: Lykke Rix

Den skønne Lykke Rix, har i denne uge indvilget i at svare på de fem store spørgsmål. Jeg har snart kendt Lykke i en del år, og har også haft fornøjelsen af nu og da at arbejde sammen med hende. Lykke har forståeligt nok en ganske stor skare af fans, og holder desuden meget besøgte workshop om workshops.

Lykke er en af den slags damer, som gør indtyk på en, og i stedet for at jeg kommenterer vidt og bredt, synes jeg du selv skal læse hendes kloge, tankevækkende og meget, meget personlige svar.

Du kan – og bør – besøge Lykke her.

1. Hvad er det vigtigste for dig i dit liv – hvis du ser bort fra familie, børn og kærester? Altså – det allervigtigste for DIG. Og hvorfor?

Det vigtigste for mig er at leve med et åbent hjerte. Det betyder at være ærlig, kærlig, og oprigtig. Og turde vise min sårbarhed, når den er på spil i stedet for blot at være tapper og holde paraderne oppe. På den måde mærker jeg bedst livet og andre mennesker, præcis som det og de er.

2. Hvad er den største sorg i dit liv og hvorfor?

Den største sorg i mit liv er stadig et friskt og åbent sår. Min kæreste gik for to måneder siden og med mindre nogle meget tæt på mig dør, tror jeg ikke det bliver værre end at skulle “dele” sit barn, som var det en materialistisk gode. At sige farvel til min søn hver anden uge og goddag igen ugen efter er naturstridigt for mig helt ind på celleplan.

3. Hvad er det vigtigste at vide om lykken?

Det vigtigste at vide om lykken er, at den findes i virkeligheden. I din hverdag, lige nu og her. Hverken i fortid eller fremtid. Eller i det næste projekt, det næste trin på karrierestigen eller den næste indsigt. Jeg er færdig med “når bare”, for mens jeg gik der og ledte, så mistede jeg min familie, det aller vigtigste for mig. Og pludselig skulle jeg forholde mig til, at jeg måske havde været virkelig lykkelig. Jeg havde bare glemt at værdsætte det. Derfor er det vigtigste at vide om lykken, at du må forholde dig til din virkelighed og handle derfra, hvis du vil opleve den.

4. Hvilke konkrete ambitioner har du for de næste ti år og hvorfor?

De næste år bliver min primære titel mor. Jeg venter et ægte sommerbarn og er dybt taknemmelig over, at jeg har fået muligheden for at få to børn, også selv om hverdagen sandsynligvis bliver markant anderledes, end jeg havde forestillet mig. Mine børn er stadig små de næste år og har brug for mig, så der vil mit hjerte være. Samtidig er jeg selvstændig, og skal forsørge os alle tre alene, så jeg er sikker på, at jeg har hænderne fulde. Jeg ser lige nu ikke længere frem end 3-5 år. Men jeg ved, at min tid kommer, og når den gør, vil jeg gøre noget ved min forfatterdrøm.

5. Hvem eller hvad inspirerer dig? Og til hvad?

Der er mange mennesker, som kæmper deres personlige kamp for det, de tror på, for kærligheden, for deres børn, for deres passion. Det inspirerer mig til at blive stående i mit eget liv, også når jeg har mest lyst til at lægge mig i fosterstilling. Hvis vi beslutter os for at lære af det virkeligheden byder os, så er mange ting mulige. Og den inspiration oplever jeg dagligt i mit blog-netværk, blandt andre selvstændige og venner samt familie.

 

4 Comments
Previous Post
Next Post