Konning Margrethe – er cool

Ok. Der var jo det der jubilæum, ikke…

Og her kommer en tilståelse: Jeg synes Margrethe er cool. Sådan rigtig cool. En sej dame, som har gjort sit indenfor de betingelser hun havde. En kvinde som har kæmpet for sin mand, og som har skabt sig en (slags) karriere. Cool.

Men. Altså.

På en eller anden måde, synes jeg bare ikke det er nok. Som i slet ikke nok. For sagen er den, at jeg ikke har noget imod medlemmer af kongehuset (ok, måske nogle stykker af dem), men en hel masse imod statsfinasieret ulighed. Og virkeligt meget imod at alle – uden undtagelse – falder på røven for uligheden. Selv de venstreorienterede! Hvordan kan det være at hele den smårøde kulturelle venstrefløj er ved at tisse i bukserne over udsigten til at komme i kontakt med Kongeriet? Helt ærligt! Hvad laver vores politikere når de bukker og skraber for uligheden?

I min seneste bog – den her – har jeg skrevet en del om hvad jeg mener Klonprinssen gør / ikke gør for søstersolidariteten – og det står jeg ved. Vi skal passe på hinanden i det her samfund, og det betyder altså også at man bruger den platform man har til at adressere, de udfordringer samfundet står i. Se på England, hvor William & Kate i dén grad giver den gas som brobyggere i et klasseopdelt samfund. Og ja, så går W på arbejde. Altså et rigtigt arbejde. Og yder sit til samfundet.

Og så er der den der med at de er så gode for eksporten… Jeeeezuz krist – jeg tror ikke på det. Jeg tror på at når alle bukker og nejer for institutionen så bliver det der de rige / magtfulde mødes og laver særligt gode aftaler som holder dem rige / magtfulde. Og Nej, jeg har ikke noget imod Konning Margrethe – jeg orker bare ikke Kongeriet.

46 Comments
Previous Post
Next Post