Avocadosnack og gaveregn til dig

Jeg er blevet kontaktet af importøren af Hass Avocadoer – det er dem med den noprede skal, som lige nu har sæson. De synes at vi skal vide noget om, hvor fine disse lækre grøntsager er til babymad (og uden at jeg overhovedet ved noget som helst om ernæring etc, vil jeg gerne lige tilføje at som ammende har jeg opdaget at hvis jeg spiser en avocado om dagen tørrer min hud ikke helt ud – tip hermed vidergivet).

De gavmilde mennesker deler her ikke bare opskrifter (dem er der ikke plads til her i dag, men jeg smækker en kageopskrift på bloggen her i morgen (kage med avocado…) og informationer med os, men hvis du lægger en kommentar på dette indlæg deltager du samtidig i lodtrækningen om et gavekort til den lækre butik Enula 9 på 500 bananer (avocadoer / kroner).

FACTS (jeg ikke kendte) OM AVOCADOEN fra Hass

Vitaminbombe og måltid i ét – Hass avocadoen fra Chile er i sæson netop nu. Den har en mild og fin smag, som de fleste
børn elsker. Og når du serverer moset avocado for baby, sikrer du samtidig, at dit barn får
en ordentlig vitaminindsprøjtning. Hass avocadoen har nemlig hele 12 ud af de 13 vitaminer,
der findes, herunder B-vitamin, der er nødvendigt for omdannelse og udnyttelse af protein
og fedt, C-vitamin, der har betydning for kroppens immunforsvar og D-vitamin, der øger
optagelsen af calcium og styrker knogler og tænder.Endelig er energisammensætningen i en avocado perfekt til babyer og småbørn, da den er rig på energi, helt uden sukker og sprængfyldt med det sunde, umættede fedt.

Smid en kommentar og du er med. Johan trækker lod på fredag aften efter vanligt mandelogisk system.

114 kommentarer

 1. Avocado er noget af det lækreste – også til baby og små børn. Mine unger var vilde med avocado mos som små:-)

 2. Jeg spiser ALT for lidt avocado! Men hermed reminder til selv: avocado hver dag! Nå ja, det er slut med tør hud!!!
  Og krydser fingre for lucky number nine!

 3. Uhmmm… har lyst til en avocado lige nu.
  Min søn elskede den silkebløde mos, jeg lavede til ham af avocado. Som et ekstra plus kunne han lave fine grønne striber af avocado på voksdugen…
  Ville elske at vinde!

 4. mmmh, jeg spiser avocado hver dag til forkost. Og jeg vil meget gerne vinde konkurrencen også! 🙂

 5. Fedt! På den fede måde altså – jeg putter en avocado i morgensmoothien hver dag – det rykker altså. Smager godt, giver god konsistens og en fantastisk farve 🙂

 6. Kunne i den grad godt bruge både funklende hud og pæne tænder. Jo – jeg hører, det er det, man kan vinde. Det vil jeg gerne. Så jeg ikke føler mig helt så avocado-agtig: Nopret og grim udenpå, men egentlig ret så lækker indeni 😉

 7. Vild med avokado men slet ikke klar over hvor sund den er – syns kun at man altid hører at den feder! Må helt klart få ungerne til at spise mere af den også selvom de ikke er små mere 🙂

 8. Mums filibaba – på mine gamle dage er jeg blevet ret glad for avocadoer, so bring it on…

 9. Ja avokadoer er lækre 🙂 Men jeg springer konkurrencen over – bor i det nordligste jylland.
  Mvh Pia

 10. Hmmmm….. Ved jo egentlig godt at advokadoer er sunde og de smager godt, men efter i en lang periode at have været uheldig med køb af dårlige advokadoer (frostskadet og trevlet), er jeg gået helt i stå med at købe dem. Så dejligt med en reminder om al deres godhed, og at det er sæson lige nu (for så må jeg da være heldig at få købt nogle gode…). Spændende om min søn (17mdr) vil spise dem igen, han var super vild med advokadohapsere som lille.

  Kan iøvrigt varmt anbefale Advokadolagkage! Den smager mums! 🙂

 11. Jeg kan kun tilslutte mig de andre kommentarer – avocado er fantastisk, og min baby er heldigvis ved at overgive sig til den:)

 12. Her spiser vi også en del advokado, min datter på 13 mdr. elsker feks guacamole. Tak for en super god Blog :o)

 13. Uhmmmm….. Er også vild med avocadoerne, men har da aldrig tænkt på det med huden før 🙂

 14. Det kan da være jeg skal få fat i nogen avocadoer nu de skulle være gode når man ammer 🙂 tak for tippet.

 15. Tøsen skal da have avocado med på madpakke i morgen. Husker vist også noget med at det er godt at mose sammen med revet æble og lidt cfeme fraiche.
  Kristina

 16. Kan man vinde 500 avokadoer, for så vil jeg gerne vinde! Men ok 500 bananer til Enula lyder såmænd heller ikke så dårligt …

 17. Åhhhh – Avocado er min ynglingsspise… Mums
  – og gavekortet er da ikke helt a’vejen :-), så her er mit lod!

 18. Mmmhh, avocado med salt og peber er så lækkert. Og et lille skvæt citron er heller ikke ringe til. Jeg ærgrer mig ofte over at de er dyre, for jeg får dem derfor ikke købt så ofte som jeg gerne ville. Men når det er, skal det være dem med nopret skal. De er klart de bedste!

 19. Ja, man lærer hele tiden noget nyt – og i dag er vi så blevet kloger på avocadoer – jeg vil spise dem med god samvittighed fremover 🙂
  Jeg smider et lod i puljen og krydser finger

 20. Åhh, jeg må spise noget mere avokado – og ikke kun i form af guacamole;o) Og jeg skal snart give min datter menneskemad, og der vil jeg da i høj grad huske den…

 21. Johan skal vælge mig fordi jeg har lavet en barselsrap – en variation af den goe gamle mc einar:

  Jeg onanerer provokerer spiser chokolad’
  jeg koger grød og skifter ble og læser mor-blad’
  jeg er på dagpeng’ og jeg går over for rødt
  med min klapvogn og min søn som jeg selv har født

 22. Hermed min debut herinde
  og på blogs generelt… Synes at du Julia er for sej!
  Så nu må jeg overgive mig til denne mærkelige blog-verden.
  By the way er jeg også med på avokado-bølgen!

 23. Åh, avocado! Dejligt tip. Må straks i gang med lidt mos til baby og til mig.
  ps. Super blog

 24. ummenum! Og jeg kan slet ikke vente med at se den avocadokageopskrift. Det lyder himmelsk!

 25. Elsker advokadoer – men har endnu ikke prøver på at servere det for min 7 måneder gamle søn.

 26. Ooops, for få avokadoer her! Jeg går åbenbart mere op i at rette folk, der siger “aDvokado” end at få en indenbords i ny og næ.. Sorry, er miljøskadet!

 27. Avokado eller ej – jeg vil gerne være med i konkurrencen – og venter spændt på kageopskriften 🙂

 28. Jeg vil også gerne deltage! (Men i virkeligheden synes jeg, at Anne med kommentar nr. 58 bør vinde, fordi den rap fik mig til at grine meget, meget højt!) 😀 Fnis!! “som jeg SELV har født”…! Hehe, fedt skrevet! 😀

 29. Avokado, hytteost og tomat – så behøver jeg ikke mere til frokost!
  *Mums* Jeg er med :-))

 30. Camilla Plum har en opskrift på avocadoflødeskum – lyder syret, men smager helt fantastisk 🙂

 31. Yeah! Er vild med både avokadoer og konkurrencer – jeg vil gerne være med 🙂

 32. Jeg er også med. Er stor avokadofan og har to børn der i perioder stort set har levet af avokado. Det gider de altid spise. Og de elsker også 80´er klassikeren – fyld hullet efter stenen op med rejer! Mmm, og vi elsker allesammen avokado blandet med mango, rødløg, frisk lime og koriander. Nu stopper jeg.

 33. I’M IN! Som førstegangs-gravid og halvvejs, begynder tøjkrisen at kradse voldsomt! Så sådan et gavekort til lækre Enula 9 ville gøre lykke!

 34. Må da snart være min tur til at vinde en konkurrence – avocadoer, hash – who cares…;)!?

 35. Måske når jeg det? I så fald vil jeg støtte Hass-projektet og som dig bage avokadokagen 🙂

 36. Avocado og enula, nogle af mine ynglingsting;)
  Skal huske at give det som babymad! Tak, for tippet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.