Omelet vs Amulet

Da vi sad i Indien og så denne fantastiske TVSHOP reklame og i virkeligheden skulle være på vej til endnu en runde vidunderligt bryllup, blev jeg nødt til at dokumentere det. Min søster kom til at sige omelet i stedet for amulet, så det blev så også dokumenteret. Nå, men her er det så: Det du har ventet så længe på; de dimser der beskytter dig mod onde øjne:

Som alle ved, er det jo sådan at hvis dine aktier falder, dit barn igen er sygt (eller ikke sover), eller hvis du kontinuerligt er udsat for uheld, at nogen ser på dig med onde øjne:

Onde øjne er typisk ret røde, som du kan se.

Og her er en stakkels mor, som igen og igen er udsat fra onde øjne af sin “søde” veninde:

Men her er så løsningen: Amuletter (omeletter), som danner en slags beskyttende hinde mod røde, onde øjne omkring dig og dem du holder af. Tænk nu hvis… (Og så ikke et ord om at de ligner souvenir-bras fra en græsk ø, vel?)

5 kommentarer

 1. Okay, sjovt, men vores indiske pædagog nede i vs. har faktisk sådan et armbånd! Jeg så det så sent som i morges!!

 2. uhhhh må straks have en omelet!!!! Hvem ved om min veninde sender mig onde øjne bag min ryg og gør lillemanden syg og dårlig…..gad vide hvem af dem er skyld i den hoste han har haft de sidste par dage.

  men se hvad jeg fandt, som kunne forklare sammenhængen med den græske ferieø ;o): http://www.pansa.dk/lucky_bracles__lucky_eyes_evil_eyes_-p-644.html

  “”Gennem hele menneskehedens historie, i enhver kultur og religion, har øje figuren været betragtet som et kraftfuldt Talisman til at trodse onde kræfter …

  Vi finder dette øje i jødiske, kristne og muslimske kulturer samt buddhistiske og hinduistiske samfund. Denne fælles tradition finder en ny identitet i det 3000 år gamle glas håndværk af Anatolien. En glas mester kombinerer styrken i ild og øje figuren med magt og skaber en ny Talisman: Det onde ØJE perle

  Lucky Eye eller Evil Eye perler er en amulet, det Tyrkiske folk mener, at det beskytter mod de onde øjne: negativ eller dårlig energi, og mod selv et velment kompliment eller en bevidst eller ubevidst dosis af misundelse og vrede. Som i mange andre kulturer, mener også tyrkerne, at det at misunde andre kan forårsage skade og at man med Evil Eyes/Lucky Eyes Amulet vil de dårlige energier blive dirigeret til den amulet, og det vil bremse dem. Dette er en gammel overtro, som du vil møde i landene omkring Middelhavet, Arabien, Tyrkiet og hele vejen til Indien. Det tyrkiske navn til denne amulet er Nazar Boncuk. Det onde øje Amulet er meget typisk i Tyrkiet, kan ses hængende over døren, eller hængende fra bakspejle i biler. Kvinder bruger det som et armbånd, øreringe eller halskæder men det er blevet yderst populært at både mænd og kvinder går med

  Lykke armbånd, gerne mange og forskellige.

  Den typiske blå farve er en vigtig faktor i beskyttelse af brugeren, men findes

  I mange andre farver.

  De enkelte farver kan yderligere tillægges værdier.

  Fx.

  GUL: positiv: sol, livskraft, guddommelig visdom og kraft, intellekt, venlighed.

  BLÅ: positiv: stabilitet, godkendelse, kvalitet, tradition, spiritualitet, ro.

  I hebræisk Evil Eye kaldes “ayin ha’ra”. På fastlandet italiensk det er “Mal occhio” (det dårlige øje) og i spansk “Mal Ojo” eller “el Ojo” (det dårlige øje eller bare øjet). På Sicilien er det “jettatore” (beskyttelse fra øjet) og i Farsi det er “bla band” (ondskabens øje). Det onde øje er også kendt som “ayin harsha” på arabisk, “droch shuil” i Skotland, “mauvais OEIL” i Frankrig, “büsen Blick” i Tyskland og blev kendt som “øje malus” blandt de klassiske romere. “”

 3. Ej det er bare LØGN :O Ha ha, hvor langt ude 😀 Velkommen hjem fra en fantastisk ferie, hvor I trods savn forhåbentlig har fået ladet batterierne helt op og også fået noget af det der søvn 😉 (Eller det er måske ikke muligt med bryllup i 5 dage? :))

 4. Det er bare så fedt med det der øje, jeg har flere armbånd og amuletter/omeletter med det! 😀 kan du huske hvad det hedder?? 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *