Forhandlingens udgangspunkt

I dag har jeg været på kursus. I forhandlingsteknik. jeg lærte at jeg SLET ikke er hård nok, at det er en realistisk situation at bruge forhandling af køb af antikke haglgeværer som træningseksempel, og at de fleste af mine kolleger er benhårde. Og at en del af dem har sommerhuse til salg. Herhjemme går forhandlingerne mest på at hive sutten ud af munden på Elias og på, hvis tur det er til at sove. Men de er også hårde de forhandlinger. Jeg taber tit.

Men det er noget underligt noget med forhandlinger, for mens jeg sad på skolebænken gik det op for mig, at der hver dag er helt vildt mange forhandlingssituationer, store og små. Derhjemme og på arbejde. Hvis tur det er til hvad, hvem der skal tage vare på hvilken del af dagen i morgen, det næste magasin eller hvornår vi skal til frokost. Men det hårdeste, er dem hvor argumenterne er for hårde: Dem hvor jeg siger nej til Elias og prøver at forklare, mens han bare slår skrigemaskinen til og brøler mig ind i hovedet. Det er der den virkelige prøve skal stå. De andre forhandlinger er vand ved siden af.

9 Comments
Previous Post
Next Post