Tidsperspektivet

Når man har fået barn er alle pludseligt eksperter. I min familie har vi budt velkommen til en meget sød dame fra Afrika. Hun var her i går og aflevere Elias, som havde været sammen med hende og min far, så J og jeg kunne sove (er for resten stadig så træt at mine øjne snurrer). Midt i kaffehyggen fik hun lige serveret en lille teori om at børn ikke burde skulle undvære deres mor (ikke et ord om faderen) de første to år.  Moderen burde være hjemme sammen med sit barn hver dag i de første to år.
2 år!
24 måneder!!!!! (Ham på billedet har vel ca den størrelse)

Således rustet til at starte arbejdsugen gik jeg til redaktionsmøde i dag (og hvilket redaktionsmøde! Det var fandme godt at se damerne, hulke af grin over vandrehistorier og gyse af fryd over de fantastiske artikler vi kan fylde Cosmo med.). Og selv om teorier om hjemmegående mødre, ikke mere giver mig dårlig samvittighed, så gør de mig hidsig. Det er som om, at når man har børn, er alting legalt. Så kan alle bare komme løbende med deres uforbeholdne mening om, hvordan alle bare burde gøre sådan og sådan, under dække af at det er til barnets bedste. Så om et par timer, når jeg giver mig selv et pusterum på bagtrappen med et halvt glas vin, så skåler jeg for vuggeren, pædagogerne, og for at pædagogerne – selvom de nok er de mest kvalificerede – er de eneste der ikke har en mening om, hvor længe man skal blive hjemme med sit barn.

7 kommentarer

 1. Der findes mange utrolig kloge mennesker derude. Mennesker der har det gyldne svar på ALT om børn, og som VED hvad der er bedst for akkurat DIT barn…

  Det tror de i hvert fald selv, og det er tisseirriterende og sådan noget der kan give mig varmeknopper af bare arrigskap.

  Men, men – vi ved sgu bedst selv, gør vi 😉

 2. Ham på billedet ligner mere end på 3 år.

  Jeg sendte Gustav af sted i en alder af 10 måneder og det har vi alle nydt godt af. Til gengæld vælger jeg så at arbejde 34 timer om ugen og det passer eventyrlig godt til mit temperament (og jeg havde nok valgt sådan uden børn!).

  Alle har en mening, men du skal kun lytte til mine ;o)

  Helt ærligt… du skal bare mærke efter om du har den der ja eller nej følelse i maven og så er du vist på rette vej. Det tror jeg nok.

  🙂

 3. oh, yeah! Dem har vi vist alle mødt! Hvor får de den (måske nok velmenende) uforskammethed fra? For man behøver jo ikke engang være fra en anden generation for at være så møghamrende klog! Jeg undres…

  Lad os mødes på bagtrappen og skåle sammen.

  Ps. Der er muligvis soveoverlevelseskit i din postkasse i morgen. Måske, altså. Hvem ved;-)

 4. .. Når man læser til præst har alle pludselig en mening om Gospel og kirkegang.. og Gud eller mangel på samme.. Jeg bliver ikke hidsig, men undre mig over at alle har en mening og en holdning til noget, det viser sig de fleste egentlig ved meget lidt konkret om.

  Men sådan er det jo alle steder, alle har en mening, holdning eller et synspunkt og heldigvis behøver vi sjælent være enige med alle de andre. Men jeg forstå ikke hvorfor det er uforskammet at mene noget andet.

  Måske har børn godt af at være hjemme de første to år af deres liv, men sådan flasker livet sig jo bare ikke og så må man finde på noget andet.

 5. Åh jo 😉
  Dem har vi vist alle mødt. Dem, der tror, at de er klogere på vores børn, end vi selv er.

  Jeg har selv gjort begge dele… Altså med pasning af børnene, mens de var små.

  Vores ældste søn afleverede jeg i vuggestuen i en alder af 5½ måned, mens jeg gik på arbejde fuldtid igen og nød det i fulde drag. Med vores yngste søn gik jeg hjemme hele graviditeten og i godt 1½ år bagefter, hvorefter han startede i vuggestuen klar til at erobre verdenen. Det passede perfekt for mig og min familie med mig som hjemmegående husmor i den periode, og alle nød det til fulde.
  Hvis vi skulle have et tredje barn, ville vi vende verdenen på hovedet og lade FAR tage så meget af barslen som muligt 😉

  Og når det er sagt, så er min mening, at hvis ikke Mor (eller Far) trives med at være hjemmegående, så har det ingen gavn for barnet alligevel 😉

 6. Gisp, hvor er det GODT at du har kolleger at grine sammen med, hvor hold da OP, hvor kan folk lukke det værste vrøvl ud. Og som du skriver: Alle er eksperter når det kommer til emnet: forældre og børn. Måske skulle du samle alle komiske, tumpede “ekspert”-udsagn og udgive dem i din næste bog. SÅ ville der helt sikkert være MANGE, der ville få sig nogle ret gode grin!

 7. Maria! Ja – der er en hel hær af eksperter, der bare så og lurer bag hækken for at fortælle en, hvordan man skal gøre…

  Frederikke – ja – maven er kompasset, ikke?

  LIS! Du kommer bare med mig ud på bagtrappen – der er kølig devils rock (hvidvin) og altid en håndbajer til dig!

  Stine Helene – ja, det må være ligesom med læger, som altid bliver mødt af en fodvorte når de er til middag

  Baloui – det holder 100! fleksible løsninger og ingen dogmer.

  Rosanna – du har helt ret! jeg vil straks begynde at spamme min redaktør. Det kunne fandme være sjovt!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *