


Både og. Vi skal ikke underkende at vi stadig spiser det samme som vi har gjort de sidste ti, tyve tredive år, men så alligvel er der noget igang. Jeg møder i dag folk som for bare for to år siden ville have forsvoret aftensmad uden kød og som i dag velvilligt sætter tænderne i en af mine linsegryder. For der sker noget og vores fokus på sundhed og angsten for ikke ikke at have det godt spiller ind. Vi vil levet et godt liv, men vi vil også leve et godt liv i større overenstemmelse med naturen og klimaet. VI er bange for hvad der sker omkring os, men det store er måske svært at ændre på – det nære har vi råderet over. Og det allernæreste vi kan komme til er vores tallerken. Rigtig mange kampe udspilles i virkeligheden på den tallerken og det er tankevækkende.
Hvad ville du ønske vi var bedre til at opnå med vores hverdagsmad?
bedre morgenmad og mindre kød. Morgenmaden er tit det mest glemte måltid, men det betyder virkelig meget. En stor portion havregrød med frisk frugt, bipollen, mandelsmær og hampefrø er et klasse måltid. Vi burde gøre mere ud af det der begynder vores dag. Og så er der det med det kød. Uden løftede pegefingre vil jeg bare komme med en lille opfordring til at gemme det til særlige lejligheder og nyde masser af linser, bønner, kikærter lig lignende i hverdagene. Der er masser af vegetabilsk protein og tro mig, det mætter.
Hvad er det vigtigste du lært i dit arbejde med bogen?
Jeg synes jeg har lært SÅ mega meget! Men på det helt lavpraktiske så synes jeg spirulina er helt genialt! Det har den mest fantastiske røgede lidt bacon agtige smag i varme retter og jeg synes det giver så meget til måltiderne. Det burde vi spise meget mere af. Og så har jeg virkelig nydt kreativiteten i det. For med superfoods følger et ret fantastisk lidt fjollet eventyr agtigt unicorn univers, som gør mig så glad indeni. Det bobler i mig når jeg kigger på det. Tænk at ens mad kan have så sindssyge farver! Men det kan det altså. Er det ikke vidunderligt?
Hvem henvender den sig til? Og er det kun helse-Elser?
