Rapport fra Modeugen i New York: Fashion week uden fine fornemmelser

Ind i mellem overlader jeg pladsen her til dygtige skribenter, med oplevelser, vi andre kan få glimmerdrys på hverdagen af at læse med på. Sine Gerstenberg har været til modeuge i New York, og har leveret billeder og tekst til os andre her, så vi lige kan få et drys glamour (og et tip til selv at implementere netop den til hverdag). Læs med her, og tak til Sine!

PS: Sine: udfordringen er accepteret!

 

Fashion week uden fine fornemmelser

Julia og jeg har mange ting til fælles: vi elsker sort kaffe, vi hader at vaske hår, vi kan virkeligt godt lide rød neglelak og vi er helt uenige i sætningen ”alt hvad der glimter, er ikke guld”. For selvfølgelig er glitterstads guld værd. Særligt på en doven søndag og naturligvis altid på den efterhånden hævdvundne helligdag ’glimmeronsdag’. Vi er også enige om at have et had/kærlighedsforhold til modens verden. Vi elsker alt hvad moden kan formidle om samfundets idealer og udvikling, den æstetiske nydelse ved et perfekt sammensat outfit, og at der er talentfulde kreative mennesker, der giver os mulighed for at udtrykke vores egen identitet gennem det, som vi vælger at tage på.  Men vi hader de lag af stridbar eksklusivitet, der også lever i modens væsen. Økonomisk eksklusion, kropsmæssig foragt, diskrimination og ikke mindst dens iboende potentiale til at få os til at tænke, at vi har den forkerte garderobe/ benlængde/ numsefylde/ dåbsattest. Derfor er det en fornøjelse, at vi begge i vores professionelle arbejdsliv har fået lov til at arbejde med brands, der sætter den etiske barre højt og den demokratiske inklusion i fokus. Jeg har fået lov til at dele et par higlights fra den netop overståede NYFW med Julias fine læserskare, og give ideer til runway looks du faktisk kan kopiere uanset taljemål og bh-størrelse. For jeg var med til modeugen i min egenskab af Nordisk PR-mama for essie – og her kan man i den grad tale om et cool catnbrand, der appelerer til modemennesker og beauty buffs på tværs af skalaen.

 

Velkommen tilbage til mørkeblå, sort og no fuzz nude

I 2017 var det som om vi ikke kunne få nok af rosa, røde og pretty pink negle. En reaktion på en usikker politisk situation eller en implicit støtte til Womens March og neo-feministernes aktivisme mod Trump. Måske. I hvert fald havde vi brug for at signalere kvindeligt fælleskab i vores holdninger, på vores Instagram profil og ikke mindst på vores negle. Vækkelsen er ikke ovre, men vi er klar til færre statement t-shirts og mere action. Det understreger neglemoden under New Yorks modeugen også. Her var der nemlig pludselige den dybblå marine midnight cami, og den lækre mættede nude skinny dip, på modellernes negle til Self Portrait showet. Looks, der virkede voksne, anvendelige og næste sporty på korte negle, der ikke bare kan smide håndtegn, men også få arbejde fra hånden.  Alice + Olivia lavede en vild installation i stedet for et show, med referencer der rakte fra Rokoko til Rock n’ Roll chic. Farven, der kunne samle de vidtrækkende referencer i et helhedsskabende look, var selvfølgelig den saltlakrids sorte licorice.

Voksen rød – ikke damet

Og hvis du – som Julia – er en anelse konservativ i dine foretrukne farver, rapporterer jer godt nyt fra New York. For der var naturligvis også plads til den altid klædelige lak farve: rød! Monse og Oscar de La Renta havde begge taget versioner af hjertets farve som kulørt kompliment til deres sublime kollektioner. Og det gjorde de godt. For farverne passede langt bedre til en kvinde ‘on the go’ end en nysselig bænkevarmer eller affekteret bridgefrue. Hos Monse var det et labert mix af Mink Muffs og Bordeaux, der skabte farvemættet finesse på fingerspidserne, mens Oscar de la Renta havde dedikeret sin opulente kollektion til et snorlige farvevalg – den labre Bordeaux  – toute seule! Og den er altså lige så smuk til en kridhvid vinterhud som en solkysset junihånd.

Funky french manicure

Den franske manicure har også fået nyt liv. Ikke som den traditionelle nude negl med kunstig hvid halvmåne, men derimod i en grafisk forløsning, der er åbentlyst kunstfærdig og indlysende pæn. Min favorit version var hos Tanya Taylor, der også viste de lækreste versioner af en millenial Misse Møhge, der var mere Soho end Korsbæk. De to neglelooks som manicurist, Julie Kandelac, skabte til showet, sammensatte henholdsvis no place like chrome med tart deco og bahama mama med chillato. Inspirationen var hentet hos to kvindelige kunstnere, Hannah Höch og Suzanne Duchamp, der begge eksperimenterer med vilde farvekombinationer og elsker at overraske beskueren. Derudover refererede looket også til skoene i Tanya Taylors kollektion, der var en feminin version af gangsterens to-tone-shoe.

Vil du genskabe det selv (og ja, det er også en udfordring til dig Julia!) så er ingredienslisten og opskriften nedenfor.

 

Lakker:

 

–        First base base coat

–        No place like chrome

–        Tart deco

–        Bahama Mama

–        Chillato

–        Speed.setter top coat

 

Step by step – look 1 metallic meets neon

  1. Først 1 lag base coat
  2. To lag af No place like chrome
  3. Form en fransk tip på enden af neglen med to lag tart deco.
  4. Afslut med i lag speed.setter top coat for at sikre et skinnende udtryk

 

Step by step – look 2 Bold meets Brights

  1. Først 1 lag base coat
  2. To lag af Bahama Mama
  3. Dyp en stiv, tynd eyeliner pensel i acetone og form den franske tip på neglen. Påfør top coatså formen holdes.
  4. Når neglene er tørre, fylder du tippen ud med to lag Chillato
  5. Form en fransk tip på enden af neglen med to lag tart deco.
  6. Afslut med i lag speed.setter top coat for at sikre et skinnende udtryk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *