Hvor blev Janet Jackson af? (Kan du huske NippleGate?)

 

Kan du huske NippleGate? Den gang i 2004, hvor Justin Timberlake rev noget tøj af Janet Jackson ved et show under finalen i Super bowl, og man så hende brystvorte?

Det førte til en verdensomspændende skandale, hvor samtlige medier fortalte om, at hun havde blottet sig. Fejlen var hendes alene, og man så hendes ret flotte, store bare bryst i noget der lignede et splitsekund. Den slags gør man ikke ustraffet i USA, (og muligvis heller ikke mere i Danmark, hvor bare bryster på stranden hører ens barndomsminder til), men i hvert fald førte sagen til at Janet Jackson blev blacklistet fra en hel masse hitlister, optrædender og sceneshows, hun ellers var booket til. I forgårds optrådte Justin Timberlake (Eller som Karen og Szhirley i deres nu hedengangne udsendelse på p3, Honningkrukkerne, kaldte ham: Justin Temliglækker), så igen til Super bowl finalen. For ham gik det aldrig sådan rigtigt ud over. Set i en metoo-kontekst, kan man vel sige at manden ikke var helt uden skyld, og at det muligvis (siger konspirationerne) var Janets egen idé at det hele skulle være rimeligt frækt, men HAN blev aldrig boykottet. Og så tænker jeg; om ikke det her er endnu et eksempel på, at vores kultur, vores popkultur, ikke er så venlig overfor kvinder, som den er overfor mænd? Og endnu en ting: Hvorfor har Justin ikke sagt noget? Sendt en hilsen ud i verden til Janet, hvis karriere ligger i ruiner, mens hans egen blomstrer. Måske fordi han ikke er helt så fed, som man gik og troede han var.

 

the images for this post were found online. If they are yours, and you want me to remove them, let me know. 

5 kommentarer

  1. Her var der stof til eftertanke, tak. Og i denne sammenhæng giver det en ekstra dimension at se hvordan boycut staves…

  2. Jeg skal ikke gøre mig klog på det, men der blev efterfølgende snakket en del om at Justin Timberlake efter showet havde lagt sig fladt ned og undskyldt hvor Janet Jackson nægtede at gøre det samme og at det var i hvert fald en af grundene til at han ikke røg ud til højre som hun gjorde blev der påstået, men som sagt jeg skal ikke gøre mig klog på det..

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *