Om børn, grøntsager og forsøg på at kombinere de to ting

Hjemme hos os er grøntsager et issue. Eller det vil sige – de er det ikke for mig, men hvis Sofus og Elias bestemte, så levede de af en streng diæt bestående af forskellige former for fars i en meget ketchupagtig tomatsauce. Nu er det jo heldigvis ikke dem, der bestemmer, så jeg gør alt hvad jeg kan for at sørge for at der er grønt til alle måltider, som snack og med i madpakken. Ind i mellem går det over gevind: Jeg har lige overtaget et let brugt vaffeljern, og nogenlunde samtidig er bogen Vidunderlige Vafler udkommet.

(Johan fortæller mig så at vaffel er slang for bryst, så “vidunderlige vafler” er åbenbart flere ting, men det er en anden historie).

Jeg HAR lavet de søde vafler, men jeg tænkte at jeg også ville prøve nogle af opskrifterne på grøntsagsvafler – blandt andet er der en opskrift i bogen på vafler af gulerødder og kikærtemel, som bare smager fuldkommen fantastisk (der skal dog dobbelt så meget salt i dejen som man tror). Det havde jeg så lavet til ungerne i går sammen med noget kokospaneret kylling og børnene var ved at dø – de var nærmest ved at blive kvalt og måtte drikke litervis af vand på den meget dramatiske måde før de overlevede angrebet fra smagen af grønt.

Vi voksne var virkeligt godt tilfredse og ungerne endte med en skål havregryn. Men bortset fra det: Hvis dine unger er mindre kræsne end mine, eller hvis du vil forkæle dig selv med en anden måde at lave mad på, så er bogen Vidunderlige Vafler et treat. Bogen er skrevet af Camilla Stemann Jensen og fås blandt andet her.

De smukke billeder til dette indlæg er taget af min dygtige kollega Mette Skovgaard Nielsen.

5 kommentarer

  1. Hold op jeg kan huske det drama med vandet… Jeg kan glæde dig med, at de vokser fra det 😉 og måske jeg skulle prøve de vafler. Kh. Birgitte

  2. Her i hytten kører vi med rå grøntsager – efter eget valg – fremfor kogte. Det virker.

  3. Åh ja, den var så absolut heller ikke gået hjemme hos os. Man kan jo dø af et uidentificeret stykke grøntsag, eller hvis man kommer til at tygge på noget, man ikke ved, hvad er.

    Rå grøntsager er også løsningen her i huset, helst grøntsagsstave der tilfældigvis kommer på bordet inden resten af maden er færdig, for så er de næsten helt forsvundet inden den egentlige mad serveres.
    I perioder har frosne grøntsager været en måde at lokke ungerne til at spise lidt grønt på, særligt da de var yngre. Det er jo næsten en slags slik med sådan en skål frosne ærter og majs, åbenbart. 😀

  4. Mine er heldigvis gode til det grønne. Men nu spiser vi også overvejende plantebaseret, så de er lidt tvunget. Prøv med smoothies. Der han man nemt gemme noget spinat og grønkål.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *