ØkoDufte / 100BON / Bæredygtige valg?

Økologi. Parabener. Hvad må man, og hvad må man slet ikke? Det kan være helt ekstremt svært at gennemskue. Jeg var engang en af dem, der forsvor at bruge skønhedsprodukter med parabener. Sådan har jeg det bestemt ikke længere – jeg er ved at forstå at der er ting, der er værre end parabener, ligesom der også er noget der er værre end at ikke alle ingredienser i en creme er økologisk. Bæredygtighed er blevet en kompleks størrelse, som det også kan være ganske kompliceret at forholde sig fornuftigt til.

Men altså – uanset hvad, så elsker jeg stadig Urtekrams bodycare serier med kokos. Jeg bruger hele linjen, og er virkelig glad for den. Og i det hele taget er jeg glad for produkter – både dem til at spise, og dem til at smøre sig ind i – der er økologiske, bæredygtige, måske endda skabt, handlet og købt ud fra etiske principper. Når de produkter – som eksempelvis Urtekrams – så ovenikøbet også er til at betale, så synes jeg det bonner ud på hele linjen.

Det gør det også i det franske parfumebrand, som lige er kommet til Danmark. 100BON hedder det, og udtales sent-bon, eller mere som scent-bong (!). 100BON er et fransk parfumehus, som fokuserer på 100% naturlige dufte. Langt de fleste store parfumehuse bruger efterhånden syntetiske dufte. Jeg har googlet mig frem til at hvis man arbejder med naturlige dufte, har man ca 300 at vælge imellem, som kan kombineres på kryds og tværs. Hvis man derimod arbejder med syntetisk fremstillede dufte findes der 3000.

Den jeg har valgt hedder Néroli & Petit grain printanier og det er præcis hvad der er i den. Petit grain udvindes af blade, stængler og små frugter fra pomerans-træet. Det kommer fra Indien og er en lille bitter citrusfrugt. Duften har også noget indisk over sig, og er krydret men alligvel ikke tung. Jeg har lyst til også at kalde den for fed, men det lyder måske lidt underligt. Helt vidunderlig er den i hvert fald.

Ud over at tænke over hvordan 100bon sourcer duftenes ingredienser, så er der tænkt over emballagen. Alle flakonner er ens, og alle kan genopfyldes. Du kan se udvalget her – men læg mærke til at du selv skal vælge størrelse på duftene.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *