Velkommen til November + Gode Links til mandag i sofaen (mød Wonder Woman, verdens sureste boghandler og en vægthysterisk feminist)

Det var november i går. Hele dagen, og da jeg tidligt i morges var ude at løbe, så det ud som om det ville blive november hele dagen igen i dag. Jeg brugte søndagen på en times radio på P4, hvor jeg var inde og tale om så forskellige emner som Tour de Franche, 1000kronessedler og jordmødre, og derefter var jeg i dyrehaven med Johan og ungerne. Vi så hjorte og biller, og blade og mudder i øjnene. Så røg vi i biografen og så Grusomme Mig 3, og den var så god og sjov. Derefter lige ud i tropisk regn, og så hjem.

Jeg er på arbejde denne uge med, og har så min sidste ferieuge fra på søndag og en uge frem. Her er stille – cirka halvdelen af mine kollegaer er på ferie, og jeg bliver ferieblå, som jeg jeg altid gør, når hele flokken er spredt. Men, hvis du nu kan sidde hjemme i din sofa i dag, eller bare trække stikket og læse ting, der egentligt ikke har det store formål, så vil jeg dele disse links med dig;

Læs en vild historie her, om en overbevist feminist, som mente at den eneste måde at blive rigtigt lykkelig på, var at sulte sig selv. En vild historie.

En ægte agurketidshistorie om verdens sureste boghandler, som nu har solgt sin butik.

En artikel om sammenhængen mellem Wonder Woman & græsk mytologi lige her.

1 kommentar

  1. Historien om den sure boghandler er da sjov! Jeg tror vi alle har hygget os med netop John Cleese og hans frækheder i Halløj på badehotellet – og især den måde Manuel kan spille endog rigtig ‘spansk’…

    Kineserne har et ordsprog der siger, at “den mand som ikke kan smile skal ikke have en butik” – og der er noget om snakken. Alligevel husker jeg, at der i gamle dage var et antikvariat på Dr. Margrethesvej i Roskilde, hvor kunderne fik klar besked på døren. På indersiden stod der – midt i ruden – et skilt med ordene: “Dette er ikke et Supermarked. Her siger vi pænt farvel når vi går”

    Der stank af cigarrøg fra hans rygning af cigarer helt uden udluftning, men jeg garanterer for, at manglede man en bog om f.eks. teologi, historie eller filosofi, så var han manden som vidste hvad man bad om inden du havde nået at formulere hele titlen. Han var mindst lige så skarp, som antikvaren fra Frederiksberg, som havde bøgerne stående i meterhøje bunker.

    Vores mor ville engang hente en De 5-bog, og han tænkte sig om i tyve sekunder, gik lige hen til bunken, og trak bogen ud af en bunke ovre i hjørnet. Den slags historier har gennem tiden overbevist mig om, at der FINDES alternativer til handelsskolens undervisning i Salg & Service.

    Prøv lige at forestille dig, at man startede op i dag uden orden på hylderne og rigtigt design i vinduet. Alle ville dødsdømme det ud fra empiriske vurderinger. Praksis er bare en anden, og dét er det sjove, for jeg er da sikker på den engelske boghandler godt kunne p*sse én af, hvis man selv blev behandlet som beskrevet, men det har sin charme, at der findes nogle mennesker, som går helt uden om den vanetænkning vi andre lægger for dagen. 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *