Så er der øko-gaver! – Salt til dit æg

 

wooden container with fresh herbs menthe mentha pulegium,immortelle helichrysum italicum ,origan origanum aureum ,savory satureja, thymus and basil ocimum

Fordi vi arbejder for A. Vogel er dette indlæg sponseret; jeg har hverken modtaget honorar eller andet for at dele denne fine øko-gave med jer. Hos Lahme har vi fået lov til at være med til at fejre en økologisk helt, nemlig Alfred Vogel. Han findes desværre ikke mere, men det gør mange af hans produkter, hans ideer og hans måder at se sammenhængen mellem naturen, maden og mennesket. Et af hans produkter kan i år fejre jubilæum, nemlig urtesalten. En klassiker, du helt sikkert kender, hvis du holder af 70-erne, af god mad, og af øko-bevisthed. Nu har vi fået lov til at give smagsprøver til en god håndfuld arbejdspladser. Så hvis du er interesseret i at lade dine kollegaer smage, hvor godt salt kan smage, så smid en kommentar her, og skriv hvilken arbejdsplads du er på, og hvor mange kollegaer du har. Vi finder 10 arbejdspladser ved lodtrækning på torsdag den 30. September klokken 20.

urtesalt

Læs mere her:

Fortællingen om Herbamare urtesalt begynder med en mand med en vision: Alfred Vogel, som drøm- te om sundere kost og et liv i balance for sine patienter på helseklinikken i de schweiziske alper. I dag er det økologiske urtesalt en selvfølgelighed i millioner af køkkener i hele verden. Opskriften er den samme som dengang for 60 år siden, men behovet for Herbamare er måske større end nogensinde.

For 60 år siden var der ikke mange, der talte om økologi eller sundhed, men i de schweiziske alper havde urtepioneren Alfred Vogel grundlagt en sundhedsklinik, hvor almindelige mennesker med livs- stilsproblemer som overvægt og stress kom på helseophold for at genfinde balancen i livet. I løbet af sit virke udviklede Alfred Vogel en lang række produkter, herunder Herbamare urtesalt som siden hen er blevet en naturlig del af millioner af menneskers liv.

Med de livsstilrelaterede sundhedsudfordringer, som mange mennesker står overfor i dag, har urtesaltet stadigvæk sin relevans. Og Herbamare er en enkel og relevant mulighed for at nedbringe saltindtaget uden at gå på kompromis med den gode smag. For urtesaltet smager ganske simpelt fantastisk og reducerer endvidere dit almindelige saltindtag, hvis du erstatter bordsaltet med Herbamare.

En enkel opskrift

Herbamare består af havsalt og økologiske grøntsager og en smule tang – alt sammen forarbejdet ef- ter en nænsom og gennemtestet metode, der sikrer at næringsstoffer og smag bevares bedst muligt. Urterne sendes til produktionen straks efter høsten, hvor de forarbejdes og herefter blandes enkelt- vist med havsalt fra Camargue, og får lov til at trække i op til et år, inden de forskellige grøntsagssalte blandes sammen til Herbamare salt efter Alfred Vogels opskrift.

Når havsaltet har trukket med de økologiske urter er smag og aroma fra urterne trukket ind i de enkelte saltkorn som nu rummer essensen og smagen af urterne.

Sådan bruger du Herbamare

I Danmark bruger vi ofte Herbamare på en æggemad, men saltet kan bruges på samme måde som almindeligt bordsalt. Forskellen ligger i smagen, der er rundere end i almindeligt salt og komplimenterer alt fra tomatsaucer til marinader og kødretter så vel som vegetariske retter på bedste vis. Smagen gør, at man anvender meget mindre salt end ellers. og samtidig indeholder blandingen mindre salt.

Det er urtesaltet fremstillet af
:

Havsalt: Uraffineret havsalt høstet i Camarque i Sydfrankrig.

Grøntsager og urter: Økologisk selleri, porre, karse, løg, purløg, persille, løvstikke, hvidløg basilikum, merian, rosmarin og timian.

Kelp: En tangart, der spises meget i Kina og Japan.

Hvis du vinder, bliver saltet sendt i praktiske kasser som disse, så alle kan hapse en fin lille sample.

img_1742

15 Comments
Previous Post
Next Post