Interview: Szhirley: “Kæmp til sidste og så lige lidt mere.”

Nogle kvinder kan mere end de fleste. Og nogle gør mere end de fleste. En af dem er Szhirley. Du kender hende som sangerinden, forfatterinden, skuespillerinden, instagramfænoment, bloggeren og forretningskvinden (bare for at nævne et par af de mange områder, hun gør sig inden for). Og nu har hun udgivet en fuldkommen fantastisk single. Splittet hedder den, og handler konkret om hendes forældres
skilsmisse, og mere abstrakt om at være to steder på én gang.  I anledning af singlen har hun sagt ja til et interview her på bloggen – læs med og lad dig inspirere.
FullSizeRender-16
Din nye single Splittet tager udgangspunkt i dine egne oplevelser med skilsmisse som barn. Hvordan har du fundet modet til at tale om det nu?
Det var faktisk min mand, som foreslog at jeg skrev et nummer om netop dét emne. Han lever jo under samme tag som mig, og mærker dagligt hvordan skilsmissen har sat sine spor og dannet grundlag for nogle mønstre, som ikke kun jeg “lider” under, men som han desværre også bliver “straffet” pga. i ny og næ. Derved mener jeg at jeg siden jeg ufrivilligt mistede min far i min dagligdag, har haft svært ved at lade folk komme helt tæt på. Jeg har ikke villet binde mig 100% af ren og skær frygt for at jeg atter ville miste. Jeg lader folk komme tæt på, men som en forsvarsmekanisme er de færreste, som bliver lukket helt der ind, hvor jeg er blødest og også sort som kul. Det har også udmøntet sig i en mild form for hoarding. Jeg har så længe jeg kan huske, samlet på døde ting. Ting jeg havde magt over om jeg ville beholde eller smide væk. Men jeg blev egentlig først opmærksom på det, efter jeg havde kendt Mads i et par år. Nu hvor jeg er klar over hvorfor jeg har samlet som jeg har gjort, forpligter det. Så jeg gør hvad jeg kan nu, for at bryde mønstret. Da han foreslog at jeg skrev om emnet, var jeg ikke helt lun på idéen til at starte med, men jo mere jeg tænkte over det, jo bedre mening gav det for mig at skrive om netop dét emne. Der er så utroligt mange børn og voksne, som er i samme situation. Og man kan føle at man er Palle alene i verden når man står midt i sine følelser, og der kan det være en kæmpe hjælp at lytte til en sang, læse en bog eller et digt, hvor en anden har sat ord på dét som kan være svært at tale om, eller selv sætte ord på. Så jeg har brugt sangskrivningen som en ventil for mig selv og mine tanker og følelser omkring emnet, og også taget et valg om at mine børn helst ikke skal blive en del af statistikken. Jeg vil kæmpe med næb og klør for at holde sammen på den lille familie jeg selv har skabt, og er godt klar over at man vil ramle ind i kriser med sin partner igennem livet, men at vi helst skal ud på den anden side sammen, og stærkere. Jeg synes der en tendens til at folk simpelthen giver for hurtigt op.
Føler du det har kostet noget at være så ærlig?
Nej tværtimod! Jeg har fået så dejlig respons på nummeret fra folk, som netop har stået eller står i en situation, hvor de føler sig splittet. Så jeg er ovenud lykkelig over at reaktionerne fra mine fans har været så positive og så mange. Min mission er fuldført når bare ét menneske kan relatere, men med dette nummer har jeg fået tifold igen.
I de senere år har din karriere udviklet sig i mange retninger – hvordan sikrer du dig, at du har dig selv med i alle de mange ting, du kaster dit talent over?
Jeg forsøger så vidt det er muligt at være tro mod mig selv og ikke gøre det jeg tror at folk gerne vil have eller forventer af mig, men at gøre det jeg ved at jeg kan og selv vil. Det kan være en enorm indvendig kamp til tider, og jeg kan hælde imod at please publikum istedet for at tænke på mine egne behov, men heldigvis har jeg gode mennesker omkring mig, som altid får hentet mig ind fra sidevejene, tilbage på sporet.

Hvad er dit bedste karrieretip?

Lyt til din indre stemme og stol på mavefornemmelsen, og kæmp til det sidste, og så lige lidt mere.
DSC_8568a
0 Comments
Previous Post
Next Post