Det hedder Hypnagogia (Om Kreativitet)

I weekenden var jeg i spa. Ja, i spa. Turen i spa var fuldkommen vidunderlig (nøjere beskrivelse følger), og jeg var der som del af mit arbejde i Juryen for Danish Beauty Award. Det var fuldkommen fantastisk, og mens jeg lå pakket ind i et omslag på en varm briks, lå jeg længe mellem søvn og vågen, eller måske snarere mellem vågen og søvn. Mens jeg lå der flød tankerne uhindret rundt, og jeg knækkede koden på en tekst, jeg har været en smule oppe at slås med. Den der spasøvn har simpelthen et navn, og fordi jeg elsker at lære et nyt ord, får du det også her:

Hypnagogia.

Ordet  beskriver  den tilstand mellem søvn og vågen, hvor alle de gode ideer bor. I følge hjerneforskere er det stadiet, hvor man næsten er gledet helt over i søvnen, men hvor man stadig har en smule bevidsthed tilbage. Efter sigende fik Mary Shelley ideen til Frankenstein i denne tilstand, som hun kaldte for en vågen drøm. Salvador Dali har også beskrevet den, og hvordan han fik inspiration fra den, og Hypnagogia er simpelthen nøglen til at alle, der gerne vil være mere kreative bør have den berømte notesbog liggende på natbordet. Du kan læse mere om Hypnagogia lige her.

1 Comment
Previous Post
Next Post