Om At Være I Fred

Måske er det bare mig, der ikke kan se ud over min egen næsetip, men for kvinder som mig, i 30-erne, med en mand, vi elsker, arbejde vi elsker og børn vi elsker – er der ikke megen plads til at trække vejret helt alene. I hvert fald ikke for dem, jeg kender. Altså, med mindre man kan smøre en madpakke samtidig. Eller effektivisere alenetid ved at se et DR2program om flygtningekrisen (fordi man alligevel aldrig når at læse en avis) samtidig – naturligvis samtidig – med at man lægger vasketøj sammen efter man har tjekket forældreintra og forsøgt at tænke frem til næste element i rækken: Fars På 1001 Måde.

Jeg tror ikke rigtigt, vi er alene, os kvinder med to fødder og ti steder at plante dem. Men det lader til at vi trænger til det. Min søde veninde har eksempelvis af tre mere eller mindre professionelle mennesker inden for de sidste par uger fået et spørgsmål om, hvornår hun så er alene? Og har fred med sig selv? Åbenbart er det noget vi skal gå efter; det her med at finde ro. At finde fred, at være i fred med os selv. Men hvornår og hvordan det lige er vi skal presse det ind, det forstår jeg faktisk ikke. I en ganske almindelig hverdag er der ikke mange huller, og jeg ved heller ikke om jeg for alvor vil have dem? Hvis man skal være alene, skal man være helt alene – her tæller en tur med arbejdet ikke. Eller en aften, hvor ungerne sover, men hvor begge dine ører, som roterende paraboler alligevel er rettet mod deres åndedræt bag døren. Helt alene; det er det vi taler om. Hvor det KUN er dine behov, din næste kop kaffe, og din egen vejrtrækning du skal lytte efter. Alene, er ikke noget jeg ønsker mig som grundprincip -d et fineste er hverdagen med min mand, mine unger, mine kollegaer og mine venner. Det er det fineste. Men jeg tror der er sandhed i at for at være udadvendt, er vi ind i mellem nødt til at lukke ned, og se ind, være os selv, og lære at være sammen med os selv, og ikke hele tiden skulle famle rundt efter de mennesker der er omkring os. Spørgsmålet er bare hvornår? Og hvor er balancen?

 

11 Comments
Previous Post
Next Post