Interview: Interiørdesigner Louise Smærup: Derfor er boligindretning en nationalsport

Hvis du læser med jævnligt herude, ved du at jeg synes det er så vigtigt også at bruge bloggen her som en måde at præsentere dig for mennesker, som kan vil og gør noget særligt. En af dem er Louise Smærup. Hun har en helt særlig stil, som hun designer til boligen ud fra. Her får du Louises tanker om design, om hvordan hun arbejder med kollektioner, og om, hvorfor boligindretning fylder så meget for os danskere.

louisesmaerup_kontor

 

  1. Hvorfor blev det boligen, du kom til at beskæftige dig med og hvordan begynder du arbejdet med en ny kollektion?

Jeg har altid haft stor interesse for boligindretning. Allerede da jeg var barn, syntes jeg det var enormt spændende at flytte om på mit værelse og gjorde det ret så jævnligt.(..og gør det stadig ) Min far er arkitekt, så jeg er vokset op med interessen indenfor bolig. Jeg har arbejdet som kunstner og også som dekoratør, før jeg startede mit firma. Jeg syntes det er spændende at arbejde med opsætninger og elsker også i dag, at lave imagebilleder af mine produkter. Når jeg skal lave nye produkter, kommer ideen tit i forbindelse med, hvad jeg selv lige syntes jeg står og mangler. Det vigtigste for mig, når jeg laver nye produkter, er at holde fat i en rød tråd, der kører igennem på mine øvrige produkter.

louisesmaerup_stager

  1. Hvorfra kommer inspirationen til din efterårskollektion i år? Og hvordan kan man som udenforstående afkode hvor den eksempelvis bliver til et produkt?

Til efteråret, når vi igen rykker ind i vores stuer, er det vigtigt for mig, der er en masse puder i sofaen og en masse levende lys. Derfor er der i min efterårskollektion kommet nye sorte puder og puffer samt en del nye jernstager til både borde samt en ny vægstage som er lidt 70er-agtig men bare i en lidt mere moderne udgave.

louisesmaerup_puder

  1. Hvilken trend ser du som den vigtigste og måske endda mest holdbare, indenfor boligen nu?

Jeg syntes trenden er bred lige nu. Den spænder både fra mange som går ind for genbrug, 70’er stilen samt til det helt stilrene minimalistiske design.  En ting som jeg altid tror vil holde er de grå sorte toner og det er jo lige i min ånd og til alle os, der syntes, at farver er rigtig flotte bare ikke i vores indretning. Jeg tænker også trenden indenfor bolig er meget,at vise sin personlighed og blande forskellige stilarter sammen og få det til at blive en helhed.

  1. Hvis jeg skal vælge én ting til at pifte mit hjem op med til efteråret – hvad skal jeg så vælge og hvorfor?

Det jeg forbinder med efterår/vinter, er de mørke grå og sorte toner. Jeg er ikke i tvivl, du skal have en af mine nye sorte canvas puder i en slidt vask med skindstrop på og en masse levende lys, der kan skabe hygge. De “farveløse” nuancer skaber ro i ens indretning og giver for mig ro for øjet og sindet.

louisesmaerup_sortepuder

5.Indretning er næsten blevet en nationalsport i Danmark – hvorfor har vi så stort fokus på vores hjem, tror du?

Jeg tror at mange er blevet meget bevidste om hvordan deres hjem ser ud, både i forbindelse med at der er rigtig mange boligprogrammer i TV, samt at det i dag er meget “in” at man i sin boligindretning afspejler sin personlighed. Jeg syntes det er fedt, at der er kommet så meget fokus på vores indretninger og elsker at komme ud og se hvordan andre mennesker bor.

louisesmaerup_malerier

Du kan møde Louise og hendes produkter her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *