Prinsessedrømme og stereotyper

Der har i den forgangne uge været noget der ligner et lille drama i Disney-koncernen. De havde nemlig indlemmet “Prinsesse Modig” i deres prinsesse “hall of Fame”-agtige ting, men givet hende en slags makeover. De havde for eksempel givet hende talje, bryster og mere imødekommende smil, fjernet hendes våben og hendes barnlige udtryk.

På grund af store protester og masser af ballade fra forskellige onlinemedier har koncernen heldigvis ført hende tilbage til den originale streg. Men hvis man endelig skal pege fingre af dem, der presser unaturlige, ensrettende kvindeidealer igennem til skade for denne verdens kommende voksne kvinder, må det være Disney. Helt ærligt. Hvad ligner det? At alle deres kvindefigurer skal reddes og være prinsesseagtige og når der så endelige popper en original figur op, så prøver de at få hende ned i samme form?

627

Du kan læse mere om sagen her.

5 Comments
Previous Post
Next Post