Kloge, nytænkende, inspirerende kvinder

Hvis vi er venner på Instagram, så har du måske allerede fulgt med i, at jeg i dag har været så heldig at opleve L’Oréal & Unescos legatuddeling, For Women In Science Award. Den uddeles i Danmark for syvende gang, og har ude i verden eksisteret i 15 år. Man hylder og begaver kvinder under 40, som har bedrevet noget helt helt særligt indenfor forskning. I dag modtog 3 kvinder hver 100.000 til deres forskning, et kongeligt håndtryk og en masse opmærksomhed. Legatet blev uddelt i Videnskabernes Selskab, og et var simpelthen så smukt og fint.

L’Oréal støtter kvindelige forskere og gør det blandt andet fordi kun hver fjerde forsker i verden er kvinde. Og fordi vi er mange kvinder på de videregående uddannelser, men få der forsker efter endt uddannelse. Og ikke mindst fordi man gerne vil opmuntre og støtte rollemodeller.

I morgen, fredag, kan du se billeder fra dagens overrækkelse her, og læse mere om de enkelte projekter.

Her fortæller legatmodtager Eline om sin forskning i isbjørnes arvemasse og hvad den kan lære os om miljøpåvirkninger.

 

3 Comments
Previous Post
Next Post