Onsdagsstemme – Rakel / Bare Wunderbar

Rakel er en stor inspiration for mange, og det er ikke mærkeligt. Rakel driver den sødmefyldte, kreative og smukke blog Bare Wunderbar, og blogger også hos Cover Kids. ( Jeg mødte forresten Rakel i virkeligheden på Ordkraft i Aalborg i efteråret, og hun er altså ligeså sød og inspirerende som hendes blog) Rakel har i dag indvilget i at besvare de fem store spørgsmål her på bloggen; læs med og lær Rakel endnu bedre at kende.

Hvad er det vigtigste for dig i dit liv – hvis du ser bort fra
familie, børn og kærester? Altså – det allervigtigste for DIG. Og
hvorfor?

Det vigtigste for mig i mit liv er at være tro mod mig selv. Jeg prøver at sige nej, når jeg mener nej, og ja når jeg mener ja. Jeg er født som et særligt sensitivt menneske på godt og ondt. Jeg er meget kreativ, detaljeorienteret, æstetisk og tænkende, og det gør, at jeg indimellem har brug for min ro og mine pauser. Jeg har oparbejdet en evne til at fokusere på de positive ting, at være taknemmelig for de små ting, og at nyde det indimellem langsomme liv. Og så er der kreativteten, som er så overordentligt vigtig for mig. Det er her jeg slapper af, udvikler ting, får tænkt tanker og nyder en stille stund, hvor hænderne bare får lov at arbejde.

Hvad er den største sorg i dit liv og hvorfor?

Min største sorg var nok, da jeg i en alder af 5 år mistede min farfar fra den ene dag til den anden ganske pludseligt. I sorgen lå der, at jeg pludseligt skulle forholde mig til, at mennesker kunne forsvinde fra mig, pludseligt og uden varsel. Kunne det ske for mig selv? Kunne det ske for mine forældre? Var verden i grunden et farligt sted at være? Pludseligt var jeg ikke bare 5 år glad, fri og ubekymret, men derimod 5 år sårbar, forskrækket og bange for at miste både mig selv og dem omkring mig. Og som et særligt sensitivt barn havde jeg igennem årene utroligt svært ved at forholde mig til netop det aspekt af livet. At det er forgængeligt og at ingen kan sige, hvad der sker i morgen. Fornemmelsen af sårbarhed over for verden sidder stadig i mig som voksen, og jeg træffer ofte sikre valg for ikke at risikere noget. Det var bare ikke sådan det skulle have været!

Hvad er det vigtigste at vide om lykken?

For mig er det vigtigste at vide om lykken, at den ofte ligger i de ganske små ting, er helt og aldeles uforudsigelig, og kommer når man mindst venter det. Stræber man for meget lige netop efter lykken, så glemmer man nuet, og ser slet ikke den virkelige lille lykke undervejs. Og så er der taknemmeligheden, lykkes det at være taknemmelig, så går lige netop taknemmeligheden ofte hånd i hånd med lykken.

Hvilke konkrete ambitioner har du for de næste ti år og hvorfor?

Mine allerstørste og vigtigste ambitioner er at følge mine børn godt på vej i livet. Jeg vil så gerne, at de vokser op med en tro på sig selv, med en viljestyrke og en selvstændighed, der gør, at de bliver gode til at træffe egne valg. Jeg håber på, at vi kan gøre dem til rummelige og kreative individer med åbenhed over for verden og en nysgerrighed overfor det, de møder på deres vej. At de hviler i sig selv og om mange år vil se tilbage på en tryg, sjov og dejlig barndom. Og at de må møde verden med et ubekymret sind.

Hvem eller hvad inspirerer dig? Og til hvad?

Jeg bliver meget inspireret af kreative mennesker, som hviler i sig selv. Skabende mennesker med et drive og en skabertrang, som kan tage pusten fra en. At se den glæde det kan give at skabe noget selv. Om det så er musik, en smuk have, strikkede bluser, skrevne ord eller kunst, det er sådan set underordnet. Det handler mere om det positive drive, som nogen mennesker har i sig, og kan det administreres på en måde, så man udelukkende skaber i en overensstemmelse og balance med sig selv, det synes jeg er beundringsværdigt.

BESØG RAKEL HER

3 Comments
Previous Post
Next Post