Hysteri eller ej?

Jeg ved godt det er små-manisk det der med alle de gaver børn får i december. Jeg ved det godt. Elias får ingen pakkekalender, fordi nissen bor på bagtrappen (ja, lige dér hvor “nogen” i fordumstid kæderøg i frustration og glæde). Nissen kommer med en gave hver dag i december, og selv om man ikke skulle tro det, så stiller det faktisk krav til os. Eller rettere: Mig. For gaverne er på en eller anden måde mest mit ansvar. Mest nok fordi jeg har taget det (note to self), men jeg er ret vild med det. Det med gaverne. Og synes Elias skal forkæles til han ikke kan tage mere i denne fine måned, hvor vi jager mørket på vej med silkepapir, lys og omsorg. For en god gave er fyldt med omsorg og omtanke – og helt ærligt: Hvem har ikke brug for det?

Får man point for at være foran? gaver fra nissen til Elias. De første 16 dage kan bare komme an. Forresten: Vores nisse spiser leverpotegmadder. For nemheds skyld.

12 kommentarer

 1. Det får Christian også for første gang – han er 2 ½ år og jeg er SÅ spændt på, hvad han siger til det … jeg glæder mig så meget og kunne næsten ikke vente i morges, da han skulle have den første gave.

  Han var ikke så vild med at komme ud af sengen i morges, men han ville gerne op på loften for at se hvad den (læs nissen) lavede. Vi havde ellers planlagt at nissen boede i kælderen, hvor vi har direkte nedgang til og jeg er ikke sikker på, at vores overbo vil være med til at agere nisse 😉 Men det ville Christian ikke være med til.

  Vi har også valgt sokkemodellen, da jeg er bange for at han er lige lille nok til at forstå, at man ikke skal pakke alle gaverne op på en gang 🙂 Det er også så hyggeligt med nissen, så længe han tror på at den findes.

  Kram Anja

 2. Jeg glææææder mig også til at lave pakkekalender, men vores lille prut er lidt for lille endnu (6. mdr) så det må vente lidt. super flotte gaver.

 3. Hvor er det bare cool – kan huske følelse fra da man selv var lille 🙂 Glæder mig til at kunne give den følelse videre til mine endnu ufødte tvillinger.

 4. uha, der blev lige prikket til den dårlige samvittighed. Vores den store på 4 har fået adventsgaver af farmor, men da min mand afleverede hende i morges i børnehaven, kunne han høre på alle de andre børn, at de havde både chokoladekalender (NO GO herhjemme), pakkekalender til HVER DAG og alm. u-landskalender. Shit shit shit……
  Så der blev hurtigt improviseret, så nu får hun en lille ting i en julesok om eftermiddagen. I dag var det 5 pebernødder. Må løbende få købt ting ind. Bum bum bum, hvornår skal vi lige nå det… Har vist en bøtte med små perler på kontoret, den kan nok pakkes ind, og en dag må hun nøjes med en mandarin, og så nogle klistermærker en anden dag…..

  Hvem snakkede om at ligge under for gruppe-pres allerede….Flot så. Hun bliver nok én af de første til at få en mobil telefon. Hvem skulle have troet det????

 5. Til Bitten: Du skal ikke have dårlig samvittighed. Vores søn får også ‘kun’ adventsgaver. Til gengæld er det en større ting. Han får i forvejen vildt mange gaver af sine bedster og moster til hverdag, vildt mange som hver gang de kommer eller at han er drovre, og det er fint, men sidste år i december var han så pakkebims at han vågnede kl. 5.00 om morgenen for at se om nissen havde været der. Efter det vill ehan ikke sove igen, og var gudsjammerlig træt hele dagen. Så vi besluttede at han så ‘kun’ får om søndagen i år. Til gengæld har han leget og leget med sin nye skraldebil hele ugen og var ved at hvine taget af, da han fik den. Så altså det kan man altså også godt.

 6. Den leverpotejsspisende nisse lyder bundgod. Jeg kan godt lide den. Især når der inden i pakkerne er omtanke & omsorg, og uden på er Saras fine-fine gavepapir. Glædelig 1. december.

 7. Hjemme hos os stiller nissen gaver i børnenes sko i vindueskarmen. Og så er der truslen om, at hvis man er meget fræk kan nissen finde på at putte en kartoffel i skoen i stedet. Aner ikke hvorfor, men sådan var det også da jeg var barn 🙂

 8. jeg mener altså heller ikke man skal have dårlig samvittighed. Synes måske det er lidt rigeligt at nogle børn, jeg hører om har både tre og fire pakkekalendre, men det er måske bare mig, der er snerpet. Hver sin lyst – og tid.

 9. Den med skoene i vindueskarmen prøver vi også herhjemme, fordi jeg selv elskede det som barn. Men nu har vores lille knap 3-årige åbenbart fået et alvorligt nissetraume i vuggestuen, som resulterer i nissemareridt og panik over, at nissen jo skal komme ind i lejligheden til de der sko… Så nu bliver det nok bare en helt almindelig pakkekalender, som intet har med de farlige farlige nisser at gøre.

 10. he he, vores datter var panisk angst for julemanden sidste år (et traume fra hun var 1½ år, og julemanden kom hjem til farmor og farfar), så derfor skrev vi et brev til julemanden og hang udenpå døren. Der stod, at vi gerne ville have gaver, men helst ikke have, at han kom ind. Så juleaften lå der sjovt nok en fin pakke på skraldespanden fra julemanden.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *