Skal vi drikke kaffe sammen?

I dag er det Fairtradedag.  Fairtrade handler om at skabe så positive produktionsforhold at de varer vi nyder hver dag ikke nydes på bekostning af andre. Når vi drikker en kop kaffe, spiser sukker på morgenmaden (ja, det er vi nemlig stadig nogle der gør…) eller nyder en kop varm kakao, kan de fleste af os vælge mellem Fairtrade eller ej. Når vi vælger Fairtrade sikrer vi at de mennesker, der producerer varerne arbejder under ordentlige forhold, og dermed ikke udbyttes eller tvinges til at arbejde på vilkår, der skader dem selv, deres familier og milløet. Fairtrade er en international organisation, der arbejder for at sikre vilkårerne, og for nu at citere dem selv (KLIK HER):

Fairtrade skaber i dag fremskridt for over 1,5 millioner bønder og plantagearbejdere i Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika.
Bønderne får en mere fair betaling for deres råvarer, og der investeres i bedre sundhed, uddannelse og produktionsforhold.
Fairtrades mål er at begrænse fattigdom, give bønderne en bedre mulighed for at bestemme over deres eget liv, og at miljøet skånes så meget som muligt under produktionen.”
I dag er det Fairtrade-dag, og sammen med URTEKRAM, drikker jeg derfor kaffe i cyberspace. URTEKRAM inviterer alle der har lyst til at deltage i den store kaffeslabberads på URTEKRAMs Facebook profil (KLIK HER). Det bliver noget så hyggeligt, og jeg håber du kan være med. Der er præmier (lækre præmier) til de mest aktive deltagere derude, og jeg er der til at skåle i god kaffe mellem 13 og 16. Håber i dén grad at vi ses, og at du derude bag skærmen har lyst til at være med til at gøre en lille bitte bitte forskel. Vi SES!
Urtekram har en lang tradition for at engagere sig aktivt i at sørge for at de varer vi hver dag putter i indkøbsvognen er produceret på en måde, der både er god for mennesker og miljø. Whats not to like?
3 Comments
Previous Post
Next Post