GÆSTEBLOGGER # 5 Christiane Vejlø

Christiane Vejlø er ekspert i digitale trends og driver bloggen but-why.dk Christiane har for nylig udgivet bogen ”Elektronista eller Elektro-not, Kvinder, Teknologi og Trends” om kvinders forhold til teknologi. Udover bloggen kan du følge Christianes blik for digitale trends på Twitter og på Facebook. Det Christiane i dag opfordrer os til er at kaste et blik rundt i det digitale landskab og få øje på alle de kvinder, der gør en forskel:

Fyld champagneglasset og blog for kvindelige nørder

Kender du en klog og dygtig kvinde, som virkelig gør en forskel indenfor teknologi eller videnskab? Selvfølgelig gør du det. Der er millioner af dem. Historien viser desværre, at kvinder har fået langt mindre konfetti-regn, et minimum af march bands og færre springende champagnepropper end de har gjort sig fortjent til.  Men hvorfor hænge sig i historiens mangler, når vi kan gøre noget lige nu?

Den 24 marts 2010 er dagen, hvor bloggere verden over hylder- lad os bare sig det som det er- kvindelige nørder. De kvinder, som med deres forskning, bøger, blogs, digitale liv, initiativer, produkter eller aktiviteter har markeret sig. Tag ikke fejl. Nørder er her ment overordentligt positivt. Som f.eks. IT journalisten Dorte Toft (ja hende der spillede en afgørende rolle i Stein Bagger sagen), også bruger ordet i den nyudgivne bog ”Lykkelig i nørdland”. Dortes bog sætter fokus på behovet for at få flere kvinder ind i, hvad der traditionelt set bliver betragtet som mandefag. Indenfor IT og videnskab.

Den 24. marts er Ada Lovelace Day. En dag som er opkaldt efter en begavet engelsk kvinde, der skriblede noter for en videnskabsmands midt i 1800 tallet. Sjovt nok viste der sig at være meget mere kød på assistentens noter end forskerens afhandling. Ada blev dermed kvinden, der lavede historiens første computerprogram og fik således uvurderlig betydning for computerens tidligste barndom.

Vil du også være med til at fejre Ada Lovelace Day? (ikke at forveksle med Linda Lovelace- kendt pornostjerne. Jeg har gjort den fejl én gang. De navne ligger bare fordømt tæt på hinanden) J

Du kan:

  • Hvis du har en blog kan du på selve dagen skrive et indlæg om en kvinde, der har gjort særligt indtryk på dig med sit arbejde.
  • Du kan føje dit navn til projektet på den officielle Ada Lovelace Day hjemmeside, hvor du også kan poste dit bloglink.
  • Du kan bruge Twitter og Facebook til at gøre omverdenen opmærksom på dagen. Brug gerne #ald10copenhagen
  • Du kan også tilmelde dig Ada Lovelace Day Copenhagen networking eventen den 24. marts.

2 kommentarer

  1. Yes, lad os få kvindelige “nørder” i alle afskygninger på banen! Jeg kendte så kun til den ene af Lovelacerne, og det var desværre ikke Ada, det gør jeg så nu…

  2. Ha ha,,, ja jeg må også indrømme,, at jeg selv kendte mere til Linda end Ada 😉 MEN MEN MEN pointen er at der er mange seje kvindelige nørder. Og Ada Lovelace Day er jo så fin en anledning til at hylde dem. Håber at se dig den 24 marts 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *