Kvindernes internationale kampdag

Den dag har fødselsdag. Den ottende marts. Den fylder 100 år! Er det ikke utroligt? Det er 100 år siden den blev fejret første gang, og det vildeste er at den dag blev indstiftet lige her i København. Det skal fejres, og det bliver det også. Jeg har fået lov til at deltage som taler ved et debatarrangement i København (Og hvis du bor I jylland, så bare læs videre til slutningen af dette indlæg). Her er hvad arrangørerne skriver om debatarrangementet den 8. marts, hvor jeg har fået lov til at optræde. Og bemærk lige at de kalder mig for en ung storbymor – det er jeg også ret vild med.

Socialdemokraterne og AOF Frederiksberg fejrer 100 året for kvindernes internationale kampdag med en debat om barselsorlov, karriere, mødre og moderne livsstil med oplæg af den unge storby mor Julia Lahme, forfatter til succesen ”Hvor lagde jeg babyen” og den garvede kvindesagsforkæmper, politiker og tidl. minister Jytte Hilden.

Ligeløn, stemmeret, betalt barsel, gode dagsinstitutioner og et ordentligt liv er nogle af de ting, kvinder har kæmpet for med demonstrationer, brændte BH’er og debatter de sidste 100 år. Men hvordan oplever unge storbymødre anno 2010 livet, når børn, mand, karriere og moderne livsstil skal gå op i en højere enhed?

Unge kvinder får oftere stress, de står stadig for det meste husarbejde og børnepasning og karrieren bliver oftere sat på stand-by. Frit valg eller et resultat af samfundsnormer?

Kom, hør og deltag i debatten. Det sker mandag den 8. marts kl. 10.30 på Cafe Kong Gulerod på Gl. Kongevej på Frederiksberg. Alle er velkomne. Også babyer.

Oplægsholderne har valgt at donere deres honorar til Grevinde Danner Stiftelsen.

Bor du i Århus? Så kig ind på Kvindemuseet, de lader til at have et fantastisk line-up på dagen.

7 Comments
Previous Post
Next Post