Om biblioteker…

Gårsdagens klumme handlede om biblioteker. Og sure bedsteforældre – men det læserne har hæftet sig mest ved er det skønne ved at være på et bibliotek. Det fangede Julie og skrev dette indlæg, som jeg synes lige fortjener at blive fremhævet. Ud over at være en fantastisk blogger er Julie også børnebibliotekar og en af dem, der elsker det. Her er Julies kommentar:

Som garvet børnebibliotekar samt aktiv i børnebibliotekarernes faggruppe, kan jeg oplyse KunSandheden (og evt. andre interesserede) om, at bibliotekerne i den grad nurser børnefamilierne. Som Julia har opdaget, er biblioteket (også) en opholdsplads, en legeplads og for mange endda et regulært værested. I rigtig mange af landets kommuner sendes der fødselsdagskort ud til alle børn der fylder 2 år, med en invitation til at komme ned på det lokale biblo og få en rundvisning og en boggave. Og mange steder starter det endnu tidligere, når vi som med foredraget med Julia om hvor hun lagde sin baby, inviterer mødregrupper og småbørnsforældre indenfor til afslappet samvær. Der ud over har en god del af landets biblioteker forskellige versioner af kufferter eller poser, med materialer målrettet de til projektet tilmeldte børnefamiliers profiler, sådan at den travle mor/far bare lige kan afhente en pose og så er der lidt til hele familien, udlånt og klar til brug.
Vi har børneteater, rytmik, koncerter, workshops, højtlæsning, strikkecafeer, tegneborde, kuglebaner og virkelig højt til loftet de fleste steder. Ofte gratis arrangementer.
Problemet er nærmere markedsføringen af hele denne godtepose, for alt for mange forbinder os stadig med den løftede pegefinger og schyss!
Så vi nurser, og vi udvikler for fremtiden på livet løs! Kom ned og leg, og opdag hvad dit lokale biblo byder på! Jeg møder stadig folk der ikke VED at man kan låne wii spil, dvd´er, musik, tidsskrifter, ps2+3 spil og alle de andre moderne medier.

4 Comments
Previous Post
Next Post