Godt Nytår!

Det er den næstsidste aften i det gamle år, og jeg sidder her i mit yndlingsrum (nej, nej, ikke i overført betydning, jeg sidder i mit yndlingsrum ved skrivebordet, med rødvin og chokolade), og tænker lidt over ting og sager. Der er nemlig det ved årets allersidste aften at den ganske sjældent levner plads til lige at fundere lidt over tingene; at hvile lidt ved de ting, der er sket, og ved dem, der ikke skete.

I 2009 var jeg så heldig at opleve ting, jeg aldrig havde drømt om. Jeg fik for eksempel lov til at blive forfatter. Det er jeg SÅ taknemmelig for. Jeg fik også lov til at blive fyret, ansat, indlagt, klummeskribent, anmelder, rock-enke, ikke-ryger og til ind i mellem at stå lidt (ikke for længe og TAK for det) på øretævernes holdeplads, hvor vinden godt nok blæser, men hvor der også sker fine ting og sager. Jeg fik nye veninder i 09, og så fik jeg lov til at se Elias gå, snakke, løbe, råbe, grine og have stjerner i øjnene og ballade over det hele. 2009 var et godt år.

2009 var også Obamas år, Oprahs år, Klimaets år hvor København i et åndedræts varighed blev til Hopenhagen,  og mindre godt: Det år, hvor jeg holdt op med at turde demonstrere af frygt for at skulle i fængsel. 2009 blev nemlig Lømmelpakkens år, kødskandalernes år (endnu en grund til at blive økologisk), svineinfluenzaens og Finanskrisens år. Et år med flere og flere der turde sige højt at den militære indsats mod terror måske ikke er helt fornuftig, og det år, hvor der igen blev konstateret at der mangler ligestilling i Danmark (selv i medierne) og at ingen ved hvad man skal gøre ved det.2009 blev året hvor statsministeren gjorde minidanmark lidt stoltere end vi måske har grund til at være, ved at få en international toppost. Tilsyndeladende med dansemusen ved sin side.

2010 bliver forhåbentligt et godt år – med løsninger, med håb og mindre af alt det, der er så slemt at ingen tør tænke på det. Hvis jeg er rigtig heldig bliver 2010 også året, hvor jeg lærer lige så meget som i 09, hvor Elias har det fantastisk, hvor alle dem, jeg holder af har de muligheder de gerne vil, og hvor de er i stand til at gribe om dem. Forhåbentligt bliver det lyst og lykkeligt, det nye år, og hvis jeg ikke tager meget fejl, så handler det vel – som det plejer – om at gøre sig så megen umage som man overhovedet kan med de mennesker og ting, man fordyber sig i. Og så er det måske ikke så galt endda at Nato lærer lidt om vals, foxtrot og pallietter – så bliver der måske lige fem minutter mindre tid til at rystepudse sablerne.

Rigtigt glædeligt og lykkebringende Nyt År med masser af sjov, fest og kærlighed.

8 Comments
Previous Post
Next Post