Lort?

Jeg starter lige med et fint shabby chic-foto, så du ikke med det samme mister lysten til at læse videre. Dette indlæg handler om at kalde tingene for det, de er. Bare så du ved det.

P1010731

For ikke ret længe siden var jeg nemlig til et arrangement, hvor jeg måske ikke tænkte mig helt om, og kom til at lade være med at dæmpe mig. Følgende ordveklsing fandt sted:

Mig til Johan: Jeg tror han har skidt.

Mig til Elias: Har du lavet lort?

Johan til mig: Jeg skifter ham.

Altså helt almindelig hverdagssprog. Men så trådte damen til. Meget sød. Start 60-erne, og absolut ikke en jeg normalt ville opføre mig anderledes overfor end ellers: “Så er det da ikke så mærkeligt at børn taler så grimt i dag.”

Hmmmm…. Altså skal man kalde det noget andet end det er? Jeg synes at tingene hedder det de hedder, men det kan da godt være man / jeg bør modere sproget lidt. Men Elias ville jo ikke fatte en daddel hvis jeg begyndte at tale om høm-høm. Så hvad gør den gode mor?

38 Comments
Previous Post
Next Post