Mit klogere og festligere nye år

Ude i horisonten toner arbejdslivet frem igen. Det har ikke været helt væk de sidste par uger, jeg har kigget lidt på sagerne undervejs, men bestemt ikke været supereffektiv. Nærmest ineffektiv, og jeg må se at spænde hjelmen igen. Elias holder natlige fester, helt fast mellem to og fem hver nat, så jeg er ikke superskarp. Alligevel har jeg revurderet min beslutning om ikke at have nytårsfortsæt, og har nu et par stykker, jeg vil prøve at holde fast i. De handler ikke om at lægge marcipan, nikotin, sko, smør, alkohol eller andre laster på hylden, men mere om at jeg lover mig selv at holde fast: Jeg vil prøve at have en holdning til tingene. Ikke være ligeglad. Tage stilling til de store ting, og de små ting: Om der skal indføres kvoter i forhold til kvinder i bestyrelser? Om vi herhjemme kan spare på strømmen hvis vi tager os sammen? Om jeg mon ikke hellere skulle tænke på Mødrehjælpen i Danmark, end Mødre i Ulande? Børns fattigdom i Danmark? Ting, hvor jeg måske liiige burde få taget mig sammen til at få samlet nogle facts ind, så jeg i stedet for at gøre det lette, det nemme, kan gøre det, der for mig, er det rigtige. Jeg vil bruge 2009 på at tage stilling og på at være bevidst. Min mor sagde altid, at det er svært at gøre noget ved sin dumhed, mens, uvidenhed er ens eget ansvar. Og der er nok at tage fat på. Helt privat vil jeg være mere opmærksom på at få set, dem jeg ikke fik set nok i 2008. Jeg vil gerne (igen) være sådan en, der ikke blegner helt ned i stiletterne ved tanken om at få 10 til middag, men bare fikser det og desuden altid har en flaske hvidvin på køl. Et overskudsmenneske. Et velorienteret overskudsmenneske. Så er det altså ikke sikkert at jeg når noget som helst andet i året der kommer.

4 Comments
Previous Post
Next Post