Mary – igen

Ok, det er onsdag morgen, og jeg har ikke sovet særligt godt i nat fordi Elias rumlede og bumlede og pruttede og skreg. Alligevel er jeg ved at blive nervøs, da jeg åbner min computer og scroller mig igennem nyhederne. Det gibber i mig da jeg ser at vores allesammens Kronprinsesse Mary – som i øvrigt åbenbart er moderne kvinders rollemodel – har modtaget en kvindepris. Tillykke med det, tænker jeg, men da jeg ser begrundelsen stiger vreden i brystet på mig. Mary har nemlig fået prisen for at kombinere sit velgørende virke med rollen som hustru og mor. Hej hej år 1930 – så er vi her igen. Jeg forstår det simpelthen ikke. Hvordan kan jeg, som hverken har rådgivere, apanage, tøjsponsorer, gratis biler, fribillet til eksotiske rejsemål, barnepiger eller for den sags skyld bare et enkelt lille slot, bruge hende som rollemodel? Hvad gør hun, som jeg kan spejle mig i? Og siden hvornår deler man priser ud for at være en god hustru? Nårh ja, det gjorde Hitler vist.

5 Comments
Next Post