Interview: 44% bedre dage

Frederikke Schmidt er ikke bare en aktiv frontløber i forhold til kvinder og karrierer i foreningen Ladies First, som skaber netværk og forbindelser mellem kvinder i erhvervslivet, hun er også designer og iværksætter. Første gang jeg hørte om Roccamore, var herude på bloggen, hvor en læser anbefalede mig dem. Nu er jeg ved at lære brandet at kende, og ikke mindst forstå at vi simpelthen har en designer i Danmark, der opkalder  værker efter stærke kvinder, der inspirerer hende, og jeg den lykkelige indehaver af foreløbigt et par (som jeg viser frem herude asap). Roccamore har fans, som man sjældent oplever det, fordi skoene kan noget helt særligt. Læs Frederikkes historie her, og skriv dig op til brandets nyhedsbrev her, så du ikke går glip af inspiration, events og tilbud, og læs med her og hør hvordan du får 44% bedre dage af de rigtige sko.

Du er ejer og designer af Roccamore. Hvorfor blev det netop sko, du kastede din kærlighed over?
Jeg har altid vidst at jeg skulle være designer. Allerede som lille designede jeg hele kollektioner til mine dukker og syede op, gerne i materialeprøver, jeg klippede ud af min mors kjoler. Ikke noget hun var super fan af 😉
Da jeg blev større valgte jeg at uddanne mig indenfor sko fordi jeg synes formsproget i skodesign er utrolig interessant og meget unikt. En sko er et 3D objekt med sin helt egen personlighed, den kan kommunikere selvstændigt og uden behov for en krop. Jeg synes desuden det er spændende hvordan mode, og specielt sko, kan påvirke vores psyke og selvopfattelse. Det er altså svært at have en dårlig dag i guldsko 😉
Hvad betyder mest: Stil eller trend? 
Stil! Helt bestemt. Som brand er det vigtig at forstå trends og til dels følge dem, men som person, synes jeg det er vigtigere, at man har det godt med sig selv og det man har på. God stil er tidsløs. Jeg bliver inspireret af kvinder med selvtillid, gerne almindelige kvinder jeg møder i min hverdag og så æææælsker jeg at følge kvinderne fra Advance Style; de fleste er 75+, fulde af farver, god stil (fra alle mulige stilperioder) og positiv energi. De minder mig om at livet skal være sjovt og man kun er så gammel (tyk, grim etc.) som man føler sig.
Dine sko kan noget ganske særligt på en kvindes fod – du har designet uden at glemme komforten. Hvordan lykkedes det, og hvad er det du har taget højde for?
Jeg arbejdede som designer i Firenze og var bare så træt af altid at have ondt i fødderne at jeg besluttede at gøre noget ved det. Jeg gik i samarbejde med en ortopædisk håndskomager og sammen brugte vi 2 år på at udvikle en ortopædisk sål, der former foden til at gå så anatomisk korrekt som muligt i høje hæle. For nyligt har Ortopædisk Research Center desuden testet mine sko mod almindelige høje hæle og klinisk bevist at de er 44% bedre at gå i.
Hvilke tre par sko hører hjemme i forårsgarderoben og hvorfor?
Uha, hvis jeg kun må vælge 3 par, må det bliver mine Lisa Lake støvler (opkaldt efter den meget seje Lisa Holmfjord, direktøren for Dansk Kvindecenter) der passer perfekt til blomstrede kjoler og bare ben i lune sommeraftener, mine Serafina sko, der holder mig levende til alle konferencer, messer og events, hvor man skal stå og gå hele dage og bare ikke gider have ondt i fødderne og til sidst mine yndlings dansesko, Aura, der efterhånden har holdt til mange nætter med luft i skørterne.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *