ManiFest

8702176308-loresJeg har sådan glædet mig til at fortælle dette, for jeg har holdt på hemmeligheden længe. Jeg er nemlig overtroisk og bange for at sælge nogen eller noget før noget andet er skudt. For tænk nu, hvis den ikke blev til noget, hemmeligheden! Men nu sidder jeg med den. Hemmeligheden er landet i fysisk form.

Jeg har nemlig skrevet en bog, en bog som jeg er virkelig glad for. Den hedder ManiFest, fordi det er, hvad den er. Et manifest for det at være voksen, kvinde, sig selv, med stort F fordi, det er på tide, at vi få fat i den del af voksenlivet, der handler om frie valg, liv, kærlighed og alt det andet, der er værd at fejre.

ManiFest var rent ud sagt en fornøjelse at skrive (nej, jeg bliver aldrig den forpinte forfatter-type, jeg ELSKER at skrive), og nu, hvor jeg endelig har fået den mellem hænderne og bladret i den, synes jeg faktisk stadig den er sjov. Jeg har tilladt mig selv at være 100% mig selv i den – lidt som den gang med Hvor Lagde Jeg Babyen, hvor jeg skrev som om ingen skulle læse den. Det samme har jeg gjort med ManiFest, så den er fyldt af ståen-ved-hed, ret bramfri og ikke bange for at træde nogen eller noget over tæerne.

Bogen er en debatbog, en holdningsbog, men også en status over, hvor vi er henne lige nu, alle os, der står lige her midt i voksenlivet og forsøger at finde ud af hvornår vi skal nå at bage, knalde og hente vores børn. Den handler om skilsmisser, botox, iron man, og om mænd. Den handler om ligestilling, feminisme, tørshampoo og hvordan man går baglæns i høje hæle. Den handler om at rense afløb, om sorgen over det liv, der ikke blev til noget, og om modet til at tage ansvar. Den handler om stress, død, lange bryster, og hår på benene (og om kunsten at finde ud af, hvor knæet slutter). Den handler om krop, kærlighed og om diamanter, og om hvornår man er gammel nok til at blive som Suzanne Brøgger. Og lidt om hvordan man undgår at blive Tove Ditlevsen. Og så handler den forresten også om mænd, der slipper pikken fri og om veninder, og hvorfor vi har brug for kvinder i vores liv. Og om karriere, og hvad det er for en størrelse. Og om hvad der mon i virkeligheden er det allervigtigste i livet.

(En af mine gode veninder har forresten læst den inden den blev trykt, og da hun gav mig manuskriptet tilbage havde hun været sød at skrive, hvornår hun var enig, uenig og hvornår hun havde grint og grædt undervejs. Hun havde heldigvis været alle følelserne igennem, mest mest af alt havde hun grint, og det er jeg simpelthen så stolt af. Desuden sagde hun: “Alle kvinder bør læse den” – og da var jeg lige ved at gå i gulvet af stolthed.)

Jeg håber sådan at du får lyst til at læse den – der er efter sigende godt tryk på den allerede, så du kan reservere et eksemplar ved at klikke her (og der er der faktisk også rabat, har jeg opdaget).