Hvor lagde jeg babyen?

hvorlagdejegbabyenforsideBogen Hvor Lagde Jeg Babyen? Afsløringer fra en nybagt mor kom ud i februar 2009. Den handler om alt det grumme, alt det vidunderlige og alt det man i virkeligheden ikke burde sige til nogen om at blive mor for første gang. Jeg håber meget at du får mulighed for at læse den, og jeg ville blive meget taknemmelig, hvis du får tid og lyst til at fortælle mig, hvad du synes om bogen. Det kan du gøre her, og også se andres reaktioner. Tusind tak!

Kærlige hilsener, Julia

Køb bogen her.

92 kommentarer

 1. hej julia,
  din bog er bare så fin, skøn, rørende, sjov og helt helt rigtig. er selv nybagt mummy og din bog trøster og jeg er bare på dit hold.
  og man må altså godt drikke et lille glas rødvin om aftenen og ryge meget meget lille cigaret (udenfor!).
  ..og den der med piberensere i håret skal jeg da lige tjekke ud.
  kærligst og med ammehjerne
  marie schmidt

 2. Hej igen.
  Julia jeg er meget interesseret i at købe din bog, og vil høre om vi kan finde ud af et eller andet hvor du signere den?
  Det er en gave til min veninde der venter sig.
  Jeg kan evt. overføre penge for bogen og porto?
  Vil du skrive til mig via d.eckerberg @ gmail.com
  fjern mellemrum før og efter @

 3. Når fædrene også har lugtet lunten og betragter din bog som en del af overlevelseskittet – så er det vist et tegn på at du har fået fat i noget dér, Julia!

  Godt tænkt, Rasmus! Jeg er sikker på at din barnemoder derhjemme fortjener en god fyr som dig!
  Knus Trine

 4. Hej Julia

  Tak for en helt fantastisk bog. Jeg er selv, for et halvt år siden, blevet mor til en skøn lille krudtugle, der sjældent sover, og hvor er det befriende at læse om dine erfaringer og tanker, når man selv står midt i det. Jeg har flere gange under min læsning tænkt; det er lige SÅDAN det er!
  Hvis jeg skal være helt ærlig, så orker jeg nemlig heller ikke at læse mere om perfekte mødre, der får barslen til at gå med at bage biodynamisk brød, indrette lejligheden og har perfekte børn, der sover igennem når de er (max) 3 mdr., stort set aldrig græder og aldrig kaster sveskemos rundt i stuen.
  Din bog er anbefalet til alle i min mødregruppe…

  kh fra Anne og søn

 5. Kære Julia,
  Startede på din bog i går (lørdag) og er desværre – her søndag – allerede lidt over halvvejs, øv! Jeg blev selv mor for nu 10 år siden, men jeg kan genkende hver en detalje omkring det at være nybagt mor. Føles næsten som om, jeg lige har født og sidder ‘midt i det hele´’ igen :o) – med alle dets trængsler og store glæder.
  Du er en helt fantastisk fortæller! Tak fordi du er så ærlig.
  Mange hilsener
  Pia

 6. Hej Julia,

  Ih, hvor jeg glæder mig til at læse din bog! Den kommer helt sikkert til at stå min ønskeliste til upcoming fødselsdag 😛
  Jeg er selv blevet mor for 10 måneder siden og vil formentlig kunne nikke genkendende og grinende til nogle af dine erfaringer og tanker. Titlen på min bog ville nok bare hedde “Hvor lagde jeg passene?!” – efter at have mistet dem to gange i USA!!

  Fortsat god søndag!
  /Vevika

 7. Tusind tak ! Din bog var lige på kornet med alt det der ikke bliver fortalt i mødregruppen….Jeg har også ie t øjebliks panik ledt efter min lille baby i tremmesengen, løftet dynen uden at finde hende, stået op og opdaget at hun allerede lå i vores seng;-) Og at en tur i netto bliver en ekspedition der kræver nøje planlægning….Gik og troede det bare var mig der var dårlig til at planlægge vores dag og ikke et vilkår som nybagt mor….Har bestemt at din bog skal være “Jubi- du er gravid gave ” til min søster engang- men først efter de første 12 uger så det er for sent at fortryde

 8. Hej Julia.
  Tillykke med din helt fantastiske bog!
  Det har været en fornøjelse at læse den!Vidunderligt at kunne sidde at læse og sige “ja ja ja, det er jo SÅDAN det er. Hvorfor var det ingen der havde fortalt mig det? Eller, havde jeg bare ikke hørt ordenligt efter?”
  Sammen med dig har jeg grædt over din mors alt for tidlige død – hvad bilder hun sig dog også ind at tage afsted førend du kunne dele alt dette med hende….
  Jeg har grinet – mest af mig selv, som jeg kunne genkende i rigtigt meget!!!!!!!
  Jeg har tudet over følelser, som jeg helt havde glemt, at jeg havde i de første par måneder af min datters fantastiske liv. Tak for at huske mig på dem! – Og hvor går tiden dog bare hurtigt! For hurtigt? Ikke hurtigt nok?
  Jeg følte smerten og desperationen sammen med dig gennem dine brystbetændelser, der mindede så meget om mine – av for satan! Hvordan kan man blive så syg pga nogle bryster? Jeg måtte opgive amningen allerede efter 3 uger, da betændelsen nægtede at give slip, så ammemafiaen har jeg mange erfaringer med!!!!!!!!
  Jeg undskyldte over for min overbærende kæreste, da jeg læste om dine handlinger og kunne genkende ting fra min egen nogen gange knapt så flaterende opførsel i begyndelsen af mit nye liv som mor -ordet EMHÆTTE er nu en fast del af mit slangordforråd! Min søde kæreste mente nu ikke, at jeg havde været forfærdelig… Kærlighed må åbenbart gøre blind!
  Jeg blev irriteret da Mathilde (Min datter på netop 1 år -hun er fra d.7.2.08) lige skulle tjekke mors nye bog ud og rev et par sider ud… Øv!
  Jeg blev lettet over at læse, at det ikke kun er i vores lille familie hvor logistikken i hverdagen til tider kan være fuldstændig umulig at overskue. -Man burde ikke have seniorordninger på arbejdspladser men børnefamilieordninger!
  Jeg blev ked af det da bogen var slut, for nu var jeg jo lige begyndt at lære dig , Elias og en smule af Johan at kende og så var det hele bare slut….
  Tak for en dejlig og ærlig læseoplevelse der formåede at indeholde alle aspektet af de mange følelser som man pludselig befinder sig midt i, i sit nye liv som mor og familie -nu er vi sgu blevet rigtige voksne :0)
  venlig hilsen Camilla

 9. Kære Julia!
  tillykke – den skal nok blive et hit.
  Hvor kan jeg kontakte dig – kigger rundt på siden – men finder ingenting.
  Er int. i et foredrag.
  Venlige hilsner Jeanette

 10. Hej Julia,

  Fantastisk bog, slugten den råt mens jeg både lo og græd. Har anbefalet den til hele min omgangskreds.

 11. Jeg læste din bog mens jeg sad og holdt min mor i hånden en nat på Rigshospitalet efter hendes kræftoperation – den første bog jeg har kunne tage mig sammen til at læse siden jeg blev mor for et halvt år siden. Den åbnede op for både gnækken og latter men ikke mindst gråd og tanker om savn og det var meget befriende og forløsende i en ellers meget stram, presset og knugende tid, hvor disse følelser har været gemt langt væk (alt for langt).
  Håber der kommer flere bøger fremover!

 12. Hejsa.
  TUSIND tak for en underholdende uge. længere tid tog det mig ikke for at læse din bog, mellem opkast og ble skift. Jeg venter vores nummer to og havde lykkelig glemt, allle de følselser, man havde lige efter man var kommet hjem med sådan en lille en… Nu er jeg mere klar til nummer to og jeg råder alle jeg kender som er første gangs til at læse din bog. Den er sjov, men der er så meget sandt i den, man skulle tro det var løgn! Jeg troede jeg var det eneste medlem af de der klubber du nævner. Du skriver ting, som er forbudte at nævne i en ” alm” mødre gruppe. sikkert derfor jeg ikke var med i min ret længe…. Men tak! Tak for bogen- nu føler jeg mig en lidt bedre mor og jeg er klar til homonerne næste gang-tror jeg 🙂 håber der kommer en to’er- både barn og bog.

 13. Kære Julia

  Tak for din skønne bog. Det var en fornøjelse at følge dig og dine oplevelser på barsel.
  Dejligt at bogen er personlig og alligevel tydeligvis rammer rigtig mange af os.
  Ros skal du ha (for ros det skal man da ha!) for at ha skrevet en sjov, tankevækkende og ærlig bog om den helt overvældende oplevelse det er at blive mor… og det bliver ved, at du ved det ;-)Jeg er ved barsel og barn nummer 2. Og det bliver både dobbelt skønt og dobbelt hårdt. Det trækker tænder ud at være overskudsmor for 3 årig sæk lopper, når lillesøster er blevet ammet 5 gange om natten.

  Venlige hilsner Line

 14. Hej Julia!

  Jeg vil bare lige sige, at det er en helt fantastisk og ærlig bog du har skrevet! Dine beskrivelser af de følelser, der buldrer rundt inden i når man er blevet mor, rammer plet og efterlader gråd over glemte følelser der var(er) svære, samt latter over det til tider komiske i det hele!

  Mange hilsner Nina

 15. Kære Julia

  Bare en lille tak for en dejlig bog som jeg har hygget mig gevaldigt med.
  Der er noget virkelig rart og beroligende ved at læse om andre der har været igennem de samme sur-søde strabadser som en selv, og er kommet ud på den anden side, nogenlunde intakte. 🙂

 16. Hej Julia

  Jeg sidder her et år efter dig – med min lille guldklump og din bog på skødet. Jeg mistede også min mor til kræften og jeg har også en Karen, der kommer med frikadeller. Her er Karen bare min fars nye kæreste, men jeg tror, hun bliver en lige så god reservebedste som din Karen. Tak for bogen. Jeg synes, den er virkelig sjov, dejlig og befriende ærlig.

  Eva
  PS: Jeg tror, jeg når at få make-up på idag. 😛

 17. Tak for din bog. Den er bestemt god amme-læsning! Men jeg forstår simpelthen ikke, hvordan du, i den hverdag du beskriver i bogen, har fået tid til også at skrive en bog?!
  Det får dig til at virke meget mere overskuds-agtig end du beskriver dig selv. Dobbelt-konfekt? Ja, tak, så bare et enkelt stykke. 🙂

 18. ENDELIG, endelig, endelig…kom den. ja, den bog jeg desperat ledte efter da jeg havede været mor i ca. 2 måneder med kolik barn og brystbetændelser hver 10 dag!.
  den hvor der står ærligt hvordan det er og at man ikke er unormal fordi man ikke kan overskue en skid, specielt når man er vant til at have tjek på det meste!
  den der også beskriver ensomheden (jeg har også mistet min mor for 3 år siden da jeg var 28 år), skænderierne med manden, angsten for at miste osv.
  har selv tænkt i mine frustrationsmomenter at når jeg fik overskud, skulle jeg nok skrive en bog og fortælle verden hvordan det i virkeligheden er. jeg følte mig snydt!

  Du er sådan én jeg har savnet at have omkring mig efter jeg blev mor for 10 måneder siden. Så derfor er jeg dybt taknemmelig for bogen for ENDELIG har jeg en bekræftelse på at det hele er ok og at det er normalt at føle som jeg gør.

  lis

 19. Kære Julia
  Tak tak 1000-tak!
  Jeg skal holde mig i skindet for ikke at læse for langt frem. Jeg har lille Augusta på 9 uger og jeg følger din bog uge for uge. Hver gang jeg tager den frem begynder jeg at græde – mest af lykke over at jeg langt om længe kan genkende billedet af at være på barsel. Vi fik nemlig heller ikke så rosenrød en start som alle pjecerne havde lovet. Et planlagt kejsersnit der gik galt, kolik, amning direkte fra helvede med både sår og brystbetændelse, og et indædt had overfor søvn i dag- og aftentimerne var nogle af de ting vi tumlede med specielt den første måned. Jeg gemte mig for hende under dynen engang da hendes kolikgråd var vildest…
  Min velsignelse af en kæreste ser smilende på mig hver gang jeg sidder og snøfter ned i din bog og siger ‘nå, har I nu oplevet det samme igen?’.
  Du skriver så jeg føler du fortæller mit forløb (jeg kender jo kun de første 11 uger – ups, jeg kunne ikke dy mig). Jeg bor også på Østerbro, handler i samme Netto, apotek og Matas og har endda samme sundhedsplejerske.
  Lad mig gentage tak tak 1000-tak!

  Kærlig hilsen Anne Mette

 20. Hej Julia
  Må ligesom de mange andre herinde bøje mig i støvet og takke dig 1000 gange. Jeg har siddet og læst en bog om mig selv. Bare skrevet bedre og sjovere end jeg ville kunne. Tak fordi du har sat ord på mine tanker, bekræftet mig i mit moderskab og hjulpet mig til at acceptere at perfektion ikke er at opnå med sådan en lille størrelse. Og jeg syntes du er sej, jeg opgav nemlig amningen længe før dig:-(
  Ser frem til en fortsættelse ?
  Kærlig hilsen Lisbeth (Som d. 27/12 blev mor til dejlige, smilende, tykke Noah)

 21. Kære Julia,

  1000 tak for en dejlig, ærlig, sjov og modig bog. Jeg sidder om hjørnet i Classensgade med min egen lækre unge på 7 måneder, og kan genkende ret meget af det du skriver om. Hvor er det dog befriende at du har skrevet en så fantastisk bog om tiden efter “år 0”. Jeg har også været forfulgt af “amme-mafiaen” (især sygeplejesken fra Amme-ambulatoriet står stærkt i min erindring med hendes gode – og mindre gode – råd), og jeg troede at det var normalt at gå med barnevogn efter 14 dage, hvilket var en smertefuld oplevelse og museskridt 500m den ene vej, og 500m tilbage…
  Jeg glæder mig til at give din bog til mine veninder når de melder sig ind i “moderskabs-klubben”, og fortælle dem at kaos og kærlighed hænger fint sammen.
  Igen – tak, tak, tak…TAK for bogen.

  Varme tanker, Lotte

 22. Kære Julia
  HER er du. Din blog. Det er godt, for jeg savner dig og Elias, efter at have lært jer lidt at kende. Jeg savner jer efter at have været i jeres selskab den sidste måneds tid. Så lang tid har det taget mig at læse din bog. Kun fordi jeg har sat mig selv på ration….har gemt sider til dagen efter. Fordi den bog ikke måtte ende.

  Jeg fortalte min sundhedsplejerske om den, og kom til at græde, da jeg ville citere fra den. Hun spurgte om jeg var generelt trist…Du beskriver så rammende og ægte, hvordan man har let til tårer og om den sårbarhed, der følger med den store kærlighed, der åbenbarer sig for en, når man bliver mor.

  Jeg er for godt to mdr siden blevet mor til barn nr. to. En dreng igen (ER de ikke bare de bedste?! ;-)…. ) Han er et nemt barn, og jeg ved, at det ikke bare er min fortjeneste. Børn er så forskellige, og det er forskellige udfordringer, de giver en. Men apropos dine beskrivelser af dårlig samvittighed, så er man god til både at dunke sig selv oveni hovedet, når det går godt, og omvendt tage æren for det hele, når ungsen er glad, dejlig, harmonisk….. Men som du på en eller anden måde, mellem linierne eller i dine varme, kærlige, selvironiske beskrivelser også skriver om, så får man også bare så megen ydmyghed, respekt, kærlighed og værdsættelse med i sit syn på alt, når man bliver mor. Ift ens barn, ens kæreste, ens svigerforældre, ens egen mor og far….

  Jeg tuder igen-igen på dine vejne over, at du må undvære din mor. Så meget af hende er vidst inde i dig.

  Tak for en god bog. Den har gjort en forskel. Jeg vil kigge på, dufte til og røre ved min dreng, Karl Walther, og nyde, nyde, NYDE ham, fordi jeg i næste uge har mistet den han er LIGE NU.

  Kh Rikke

 23. Hej Julia!
  manga tak for din bog, den er guld værd! jeg fødte en lille pige for fem uger siden og fik lige efter fødslen din bog af min svigermor! (sej svigermor ikke) derfor har jeg i de sidste uger, sneget mig til, i hver en lille pause jeg har (hvor jeg nok burde sove istedet), når jeg ikke renser numse på baby, give mad til baby, trøster baby (og jeg kunne blive ved) at læse i din bog. og for hver side, priser jeg mig lykkelig for at der findes en sådan bog! hvor ikke alt bare er rosenrødt og halleluja (med et amen…) når man bliver forældre! jeg har ofte samme tanker som du havde i starten, men nu er det ok, for jeg er ikke den eneste! min gode veninde skal føde om et par måneder og jeg har allerede købt bogen til hende;-) alle nybagte mødre og kommende mødre burde læse den bog! endnu engang tak:-)

 24. FANTASTISK bog!! virkelig, som i virkelig overdrevet fantastisk..!! Sjov, sød, rørende.. Kom desværre til at læse det hele på én gang, nu er der ikke mere bog!! Men til dato den bedste af slagsen.. Godt gået!

 25. Hej Julia

  Jeg tror jeg er blevet forelsket. Smask hamrende forelsket i din bog. Jeg købte bogen den anden dag og begyndte min ivrige læsning igår og ja nu er jeg ved at være halvvejs.
  Jeg nikker og griner for hver side jeg læser og tænker ja, der var sku ikke nogen der gav mig en manual, da vi fik vores for nu to år siden. Men nu har jeg den. For det er helt sikkert hvad din bog er. Ikke at forstå som en brugsforvirring der følger med en vare når man køber den, men som en der fortæller det hårde med det søde, på en helt fantastisk måde.
  Jeg sad næsten med tåre i øjnene da jeg læste om alle de fucking ammeproblemer du havde og med store ømme sår og spændte bryster, og heksekulten der nok skulle fortælle en hvordan det skulle gøres. Og et øjeblik sad jeg lige og ledte efter mit navn på en af siderne, for det måtte da være min historie du fortalte. Dog var der aldrig lige nogle der fortalte mig om de fantastiske suttebrikker, før det var for sent. Inden jeg stoppede med at amme, var det som at være fanget i sit eget fængsel. Jeg hadede at høre min søn skrige, for så vidste jeg godt hvad det indebar. Ham pine mig! En lille sulten mund skulle kæmpe sig ind til maden, gennem sårbelagte brystvorter, som bare skreg om at få fred. Det fik de så og vores dejlige søn er flaskebarn. Men han er sund og rask og hvem faen har sagt at flaskebørn ikke klare sig lige så godt og at de bliver mindre kloge.
  Men når det er sagt, så tusinde tak for at have skrevet denne bog, Det er helt fantastisk læsning. Og jeg glæder mig helt vildt til at blive gravid igen, nu jeg har din bog og mine egne erfaringer i baglommen. Tusinde tak.

  Glade læsehilsner fra
  Malene

 26. Kære Julia
  Tak fordi du satte ord på de følelser, som jeg ikke formåede at sætte ord på. Tak fordi jeg nu har en allieret i den kamp, der skal kæmpes mod ammemafiaen – jeg påtager mig gerne det ansvar, der påhviler en general eller major!!
  Tak for uundværlig, underholdende, sandfærdig og oprigtig læsning – din bog er en klasse for sig.
  Og så et lille tip (hvis Elias engang skal opleve den lykke, det er at blive storebror)! Det lyder fuldstændig sygt, det jeg nu skriver, men det er sandt. Jeg har oplevet det 8 gange på min egen krop. Der findes en næstespray mod brystbetændelse! Ja, du læste rigtigt!
  Så snart du mærker det mindste tegn på betændelse, så sniffer du næstespray lige inden amningen, og så suger den lille ”skidtet” ud. Fantastisk middel. Navnet på dette uundværlige vidundermiddel, som for øvrigt bør være fast inventar i enhver pusletaske, er: syntocinon-spray.

  De bedste hilsner fra
  Sine

 27. jeg har en 9 uger gammel datter, og har på kort tid læst din bog. Jeg har grinet og grædt mig gennem bogen. Grinet og grædt i lettelse over at jeg ikke er den eneste der ikke føler at det at være mor ikke altid er helt let, man altid fantastisk. Grinet og grædt over at jeg ikke er den eneste der er ved at gå i panik over ikke at have 5 minutter til sig selv i løbet af dagen. Hvor er det befriende at se ens egne tanker og følelser på tryk, og hvor er det godt at vide at det hele nok skal gå alligevel.

 28. Hej julia

  Den bog er bare et mega hit, elsker den helt vildt…. Du får bare alt dækket….. Og ja snegle smager sgu bare fantastisk 🙂 og chokolade og smøger :)…… Tak for en god hyggelig og dejlig levende læse.

  mor til isabella (vores prinsesse) 4 år og mia (krudtugle) 6mdr og ejer stadig for meget til mit mærketøj……

 29. Hej Julia.

  Din bog er fantastisk – jeg bliver nødt til at spare på den for ikke at blive for hurtigt færdig med den.

  Jeg er 32 og er sat til at føde mit første barn (en søn) på mandag og har haft stor glæde af at læse din bog.

  En anden sjov ting er, at jeg arbejder sammen med Julie og Bertrams Peter 🙂 var lidt skægt, da jeg spurgte ham om det mon var hans Julie, som var den tjekkede barselsveninde 🙂

  …så han har været lidt med på sidelinien i min læsning – nu tror jeg at han overvejer selv at læse bogen!

  Tak for skøn bog, glæder mig til dit foredrag imorgen på Njalsgade.

  Mange hilsner Pernille

  Kommende mor til Anton

 30. Kære Julia-tak fordi du var med til at få mig gennem de første måneder af Frederiks nye liv med din humoristiske og ærlige bog. Din bog gør op med normaliteterne og istedet fokuserer på fakta som ikke må siges højt. Det er sgu godt nok hårdt, og tak fordi du fik sat ord på alle mine tanker. Frederik er nu 7 måneder, du har været med helt fra starten, og jeg har læst dig i takt med at han er blevet ældrere. Nu er bogen slut, så regner med at du snart skriver en bog om parforholdet i en småbørnsfamilie 🙂 Nadia

 31. Hej Julia

  Er netop ved at læse din bog – den er fantastsisk skrevet, ærlig og sjov. Og så er du jo mig! Vi kører paralelle liv , så jeg er naturligvis helt opslugt af at læse om mig selv og min lille familie :). Håber snart der kommer et foredrag her i Kbh igen – nåede akurat ikke at opdage dig inden Njalsgade. Vil jo gerne høre noget om hvordan du kombinerer det hele med karrieren. Hvordan fik du for eksempel skrevet en bog!?

  Katrine

 32. Kære Julia

  Jeg har læst på Odense BIBs hjemmeside omkring dit foredrag og ser frem til det. På deres hjemmeside står der at det er søndag d 15 nov 2009 og på denne side står der lørdag d. 15 nov 2009. Hvad skal vi regne med? 🙂

  Dix

 33. Så fik jeg endelig fingre i din bog. Ikke at det var svært 😉 men jeg har ligesom gået og gemt lidt på oplevelsen, for jeg vidste den ville blive god. Det var den også! Troede egentlig at jeg kunne styre mig, men jeg slugte det hele på to dage.

  Jeg er (indtil videre) ‘kun’ mor til en død, men jeg genkender alligevel så mange tanker og følelser om moderskabet. Det gør mig bare så glad…

  I øvrigt; du skriver fantastisk!!!
  Kh. Heidi

 34. Kære Julia!

  Vil blot sige TUSIND tak for en helt igennem fantastisk bog! Er 28 år og mor på 4. måned til min lille datter Nicoline, og gud hvor har din bog dog hjulpet mig i mange situationer. Du rammer så meget plet på så mange situationer at det er som taget ud af min virkelighed de sidste 4 måneder af mit liv. De små vender jo fuldstændig op og ned på hele ens tilværelse. På godt og ondt:o) Er vild med din humor! Øko-øko-chachacha – kanon altså!
  Endnu engang tak for en super skøn bog. Anbefaler den til alle mine gravide veninder:o)

  Mange hilser Caroline

 35. “Du skal læse den her bog!” “Du skal altså sørge for at få læst “Hvor lagde jeg babyen?”, inden du føder, fordi bagefter har du ikke tid!”. “Har du fået læst bogen?”…….

  Spørgsmålene fra mine gravide og nybagte mødre- veninder omkring din bog væltede ind over mig midtvejs i min graviditet.

  Nu er der en 20 dages tid til jeg skal føde for allerførste gang – og din bog er læst. Nej, den er slugt! Fik den læst på en 6-8 timer. I kid you not.

  TAK.

  Tak fordi den ikke minder om alle Gyldendals babybøger og andre gravidebøger med gode råd.

  Tak fordi den er ærlig og sjov.

  Tak fordi den giver den helt rigtige indblik i hvordan det er er blive mor med de op- og nedture, der hører med (nu gætter jeg, for er trods alt ikke mor endnu!)

  Tak fordi jeg nu har den perfekte barselsgave til mine karriereveninder i det københavnske, som endnu ikke har fået børn.

  Tak fordi du satte ord på, hvordan det er at blive mor, når man har mistet sin egen til kræft (NØJ!, hvor jeg stortudede mig igennem de afsnit)

  Jeg har virkelig NYDT din bog. Jeg grinede, jeg græd og fik også en smule plukkeveer undervejs.

  Jeg venter også en dreng. Har i 6-7 år været forelsket i drengenavnet Elias, men sønnike kommer ikke til at hedde det, da kæresten min har nedlagt veto. Nu skal han hedde Aksel. Altså babyen.

  Jeg mistede min elskede mor til kræften for snart 4 år siden og synes det er noget forbandet lort at hun ikke skal opleve sit barnebarn og omvendt.

  En stor del af læseoplevelsen for mig var, at jeg kunne identificere mig med mange af de ting, du skrev – og det var simpelthen så fantastisk og befriende.

  Så igen – TAK fordi du skrev bogen.

  KH. Jeanette….. der forresten ikke fatter hvordan du fik tiden til det 🙂

 36. Jeg har ikke læst din bog færdig endnu. Jeg tror faktisk kun jeg er et par kapitler inde i den. Jeg debutterede for nylig som enlig mor til to drenge på 18 mdr og 28 mdr, og har af samme årsag en tendens til at falde i søvn, når de gør de. Men de få aftener jeg holder mig i live, er det pga. din bog. Jeg griner, jeg græder af grin og så græder jeg rigtigt.
  Begge mine unger er for tidligt fødte og det har medført en masse vanskeligheder. For mine børn og for mig. Din bog gør alle følelser i den forbindelse legitime, og det er den slags jeg har søgt ved samtlige sygeplejersker, læger, psykologer, pædagogisk psykologiske rådgivere, man tror besidder empati…og kommet tomhændet derfra uden følelsen af at være blevet forstået.
  Og så finder jeg det lige her hos dig. I en skøn bog, som jeg ikke engang er kommet halvvejs i. Det er befriende…

 37. Jeg tror ikke jeg kan skrive noget her som ikke andre allerede har skrevet. Fuldstændig fantastisk bog som er blevet købt adskillige gange i barselsgave, så andre mødre kan få glæde af den og fra starten kan få ro på samvittigheden, som ellers truer med at æde en op når man skal have/har fået barn. :o)

 38. Hej Julia! Så har både jeg og min kæreste med glæde læst din bog, og den er helt fantastisk bekræftende (også for min kæreste!) og blev helt nostalgisk mange gange igennem bogen. Hvor må det være skønt at have så mange erindringer, -små og store, for livet er jo bare anderledes lige pludselig! Desværre havde vi glemt mange af de små gode og dårlige oplevelser, så det var virkelig rart at få grint godt og grundigt igen af det. Man er vel en form for en “Nynne” når man går dér i sin ammeverden!
  Tak for en skøn bog og et fantastisk foredrag du holdt på Ølby bibliotek i oktober.
  Held og lykke med din Elias og de næste små poder der nu engang dukker op……
  Og god jul til dig, Julia.
  Mange hilsner fra Lotte (3.x på sct Knuds Gym :-))

 39. Hej Julia.
  Jeg er ikke helt færdig med bogen endnu, men hvor er den bare sjov. Jeg har selv en dreng, som hedder Elias, min mor er død og mine svigerforældre er lidt for nærgående..
  Min sundhedsplejerske hed også Helle og min dreng blev født 3. januar 2008. Ha’ en god jul og skriv endelig flere bøger JUlia.
  Mange hilsner fra Christina, Hjørring.

 40. Kære julia!

  Så fik jeg endelig tid til at læse de sidste 10 fantastiske sider i din vidunderlige skønne bog færdig….
  jeg kan ikke huske at jeg nogen sinde har grædt og grint så meget over den samme bog som jeg har over din.
  Du skriver ALT det som vi andre mødre kun tør tænke når vi har et minut for os selv engang imellem.
  Jeg er selv mor til to skønne drenge på 3 år og 7 mdr…… og jeg kan desværre kun sige at det ikke blir nemmere anden gang. godt nok ved du nogen ting som du ikke vidste første gang men TID er der bare slet ikke noget af……. jeg har været hjemme siden marts sidste år….og rodet ligner det samme endnu…. vores bryllups billeder har f. eks snart lagt i to år og ventet på at blive sat i album…..:0)….men engang blir vores dejlige unger teenager og så sover de hele tiden også får vi tid til os selv igen……og jo jeg er en meget naiv jyde pige………….;0)
  men tusind tak for en super skøn bog…jeg håber der kommer mange flere fra din hånd.
  Indtil videre glæder jeg mig bare til dit foredrag i skanderborg til marts, og så nyder jeg og følge dig og dit liv på denne blog.
  kærlig hilsen
  Maia fra Silkeborg

 41. TAK JULIA!
  Tak for at have skrevet den bog, som jeg manglede under min barsel (vi var ca på barsel samtidig). Tak for at fortælle mig at jeg ikke var den eneste, der kæmpede med laster, vaner og med ønsket om at være perfekt. Tak for at beskrive de følelser der bare farer igennem en når man bliver mor – og når man vokser med opgaven. Jeg havde meget svært ved at lægge bogen fra mig, når jeg fik startet. Det var bare som om jeg kunne genkende mig selv. Den er osse røget i kurven til et par veninder, der senere er blevet mor. Det er rart med en bog, der ikke kun fokusere på at det pæne og fantastiske ved moderskabet, men osse på skyggesiderne. For det er sgu hårdt når man 5 dag i træk ikke får sin nattesøvn…
  Men mest af alt TAK fordi du har skrevet dine tanker omkring savnet af din mor. Om det at mangle sin mor, når man selv blive en af slagsen. Jeg mistede selv min mor, da jeg var 15 år. Og det har nu efterladt et hul inden i mig. Et hul der blev lidt større da min søn kom til verden. Jeg savner min mor HELT VILDT!!!! Jeg kunne godt bruge et råd eller to en gang i mellem;) Så tak for lidt trøst og for at jeg ved at jeg ikke er alene med den følelse!

 42. Hej Julia,

  Tusind tak for skøøøn læsning 🙂
  Min søster og min mor syntes det måtte være den rette bog for mig, da de fandt ud af at jeg var gravid… Hmm, muligvis ikke et kompliment 🙂
  Men hold op, hvor har jeg grint mange gange 🙂
  Og sjovt at Johan er din udvalgte… Jeg gik klassen under ham på Allerslev, så følte næsten at jeg kendte jer, selvom det jo slet ikke er tilfældet 🙂

 43. Hej Julia.
  Jeg læste første gang din bog, da jeg ventede min lille dreng sidste forår, og var virkelig begejstret. Nu er jeg så gået igang med den igen, da jeg tænkte, at den må være endnu sjovere at læse, når ungen nu er her, og jeg kan nikke genkendende til det virvar, det er at være blevet mor.
  Jeg har dog én ting på hjerte, og det er mht. din fødselsberetning. Før min søns fødsel var jeg selv meget angst for det store ukendte, som en fødsel er for den førstegangsfødende. Jeg havde selv en meget hård fødsel – 36 timer gik der fra de første veer kom, til drengen kom ud. Men trods det hårde, og det totalt grænseoverskridende i at føde et barn, så vil jeg ikke erklære mig enig i din beskrivelse. Alle fødsler er forskellige, og det skal man have respekt for! Men når det er sagt, så har jeg også et ydmygt ønske om, at vi som kvinder kan støtte hinanden og hjælpe hinanden til at tro på, at vi kan og tør føde! Også når det ikke går, som vi havde håbet (hvem ved, hvordan det går næste gang, jeg skal føde et barn…). For vi har sgu styrken i os – det er jeg overbevist om!

 44. Hø, nu har jeg fået to eksemplarer af bogen i fødselsdagsgave. På et tidspunkt må jeg møde dig igen, så jeg kan få den (ene af dem) signeret. 🙂

 45. Kære Julia

  Din bog er så dejlig, og den har fået mig til at udtænke en plan: Når jeg er for træt til at kommunikere med manden, slår jeg op på en af de sider, der beskriver præcis hvordan jeg har det – lige præcis i dag:-)

  Alle nybagte fædre burde læse din bog…

 46. Kære Julia
  Tak fordi du har givet min barsel en ekstra dimension. Din bog har (næst efter min elskede søns tandløse grin og min dejlige mand) størstedelen af æren for, at jeg næsten er holdt op med at tvivle på mine evner som mor. Jeg er vild med din raffinerede humor og den sarkasme, hvormed du rammer bedrevidende familiemedlemmer, veninder og damer i netto-køen lige på kornet.
  Ind imellem når jeg sidder og læser, kommer jeg næsten i tvivl om, hvorvidt det ikke er mig selv, der har skrevet bogen. Selve din fødsel og oplevelsen af fremmede damer, der tror, de “liiige skal holde ham dér – og vende ryggen til dig, og den usikkerhed der gør at man, selv som velbegavet og veluddannet kvinde, med ét føler sig dum og lille, ligger så tæt op af min egen oplevelse.
  Og hvis ikke jeg skønnede på min mor – Karl-Bertils vidunderlige mormor og legekammerat – før, så gør jeg det i hvert fald efter at have læst din ærlige og hjertevarme beretning.
  Jeg tror du har hjulpet rigtig mange nybagte mødre og fædre!

 47. Hej julia
  Har lige læst din bog som jeg synes rigtig god om, jeg kan lide den levende måde du skive på.,det lige ved jeg følte når jeg læser bogen,at jeg får lord på fingerene og et stort våd kys af Elias, det gjorde ondt læse om hvor meget du savnede din mor.Jeg håber du forstå hvad jeg mener,jeghar jo ikke dine skriveevn .Jeg har også læst din første bog, som jeg også var meget begejerst for,jeg venter spændt på din næste bog.For den kommer vel?
  Med kærlig hilsen
  fra mor til to piger og mormor til seks veunderlige børnebørn

 48. Kære Julia.
  Jeg er vild, vild, VILD med din bog!
  Halvdelen af den var læst på 1 dag, og det på trods af lille datter på 8 mdr.
  Ja, hende må farmand altså lige tage sig af imens!

  Bogen er simpelthen så sød og sjov, og det er så skønt, at man endelig kan se, at man ikke er den eneste i verden med alle de der efter-fødsel-tanker.
  Jeg siger tak for god underholdning!

 49. Kære Julia,
  Jeg vil også slutte mig til gruppen af dem der gerne vil sende dig en kæmpe tak for at skrive denne bog. Jeg er mor til Emil på 4 måneder og bosat i Schweiz, med alt hvad der kommer til af fremmede kultur, sundhedssystem, samt indstillinger til hvordan man gør tingene (såsom trusler om politianmeldelse for at lade sit barn sove ude om vinteren!).

  Jeg må pinligt indrømme at jeg har tvunget Emil til at sove lidt længere lure (oftest uden held) for at kunne læse videre i din bog og så gemte jeg de sidste kapitler til en lørdag jeg havde helt for mig selv og hvor jeg gik ud og spiste den lækreste frokost på restaurant (med dessert og det hele). Helt alene! Det var fantastisk og jeg følte jeg havde min bedste veninde med mig i de sidste sider af din bog!

  Tak!
  Knus,
  Sanne i Schweiz

 50. Hej Julia.
  Jeg har lige været til dit foredrag på Ringsted bibliotek og sikke en skøn oplevelse.

  Du fortæller så levende og jeg var fuldstændig opslugt af dit fordrag.
  Jeg synes, du er super modig! og nu bliver jeg nødt til at læse hvor lagde jeg babyen endnu engang 🙂
  Gerne flere bøger fra din side, tak!
  Keep up the good work.

  Mange hilsner Sheila

 51. Din bog har redet min forstand paa de vaerste dage! De dage hvor jeg foeler mig som een af ‘de unge moedre’…(ogsaa selv om jeg ikke er saa ung:)
  Jeg har mange gange siddet paa Starbucks (det eneste boernevenlige sted her i London) med store vaade ojne men ogsaa grinet hoejt!
  Nikker genkendende til foelesen af uretfaerdighed over at min far ikke i dag kan se hans barnebarn, og savnet som blussede voldsomt op efter foedslen, selvom han har vaeret doed i 7 aar.
  Min datter er i dag 8 uger gammel, det er en rutsjebane af folelser ,og af kaerlighed saa overvaeldende man kan foele sig fysisk syg…som igaar da vi maate skynde os paa hospitalet efter hun fik en voldsom reaktion paa sine vacciner. Ingen kan forberede dig paa angsten for at miste bliver saa forstaerket efter at faa et barn. Jeg troede altid jeg var den cool pige, som aldrig talte om foeleser…at faa et barn har syet mine foleleser uden paa toejet, jeg tuder gerne offentligt nu og helt uden hensyn:)
  Et stort tak gaar ogsaa til min super mor, som koebte din bog til mig og vidste at det var lige hvad jeg havde brug for!

  Kamilla x

 52. Hej Julia.

  Jeg vil bare sig tak for super super god underholdning. Jeg er VILD med din bog, og tog mig selv i flere gange at grine højt for mig selv, for den er bare så rammende og præcis. Fik ligesom dig en søn i januar 2008 og er pt på barsel med min datter på 5 måneder. Heldigvis har begge børn et nogenlunde sovehjerte, så jeg kunne få tid til at læse din bog. LOVE IT!!!!!

  Anette

 53. Hej Julia!
  Mange tak for din dejlige bog -som så mange andre her på siden, sætter jeg pris på din ærlighed. Det er mange af dine udfordringer jeg har været foruden, og så er der mange ting hvor jeg kan genkende det ned til det mindste komma! Især det med at elske et andet menneske så højt, at man er ved at sprænges! Du har også fået mig til at værdsætte min mor endnu mere -det river mig i hjertet når jeg læser om dit savn, og jeg lover ikke at vrisse af min mor igen (i hvert fald den næste uge! -For som du selv skriver, kan det være enormt svært at tage imod velmente råd:- )

  /Tine

 54. Kære Julia
  Jeg købte bogen da jeg var sikker på at få mig et godt grin og kunne genkende mine egne sider da jeg blev mor. Det fik jeg fuldt ud !! Men oveni dette må jeg indrømme jeg blev overrasket da jeg ligesom dig mistede min mor kort inden jeg fik min datter, hun døde af kræft og nåede lige akkurat ikke at få at vide jeg var gravid. Så det var virkelig forløsende for mig at læse din bog, da jeg kender den smerte du skriver om mht. din mor – det var første gang jeg fik sat ord på nogle af de følelser jeg havde ifbm. lille baby og savnet af min elskede mor.
  Tak for en skøn bog.
  Knus

 55. Sidder her ca. halvejs i min 1. graviditet. Har uendelig meget tid og læste ekstremt opslugt din bog på et lille døgn.
  Fik den i fødselsdagsgave af manden, og sad et øjeblik efter og grinede højlydt bare af det allerede nu genkendelige forord 🙂
  Du har gjort det, jeg håber at gøre bare halvt så godt. Med ordet i sin magt, har du fået mig til at fnise som en lille tøs,midt i en vanvittig hormonbefængt tid, som desværre både går ud over manden, svigermor og alle der er i nærheden. Forstår sådan set godt at vores gæster ligepludselig med skræk i blikket rejser sig og undskyldende går fra vores hjem. Især når jeg skælder og smælder. Håber meget at de forhåbentlig snart kommer til at se ‘mig’ igen.
  Din bog har fået grin og gode timer til at få tiden til at flyve. Du har gjort det på den fedeste måde…og jeg er vildt stolt af at have din bog liggende fremme… måske mine skræmte gæster får lyst til at låne den? Den vil blive anbefalet stærkt fra mig til alle der forhåbentlig stadig er i min omgangskreds 😉 Tusind mange tak for den ultimative underholdning i denne tid… – Tror altså lige at den må læses igen..
  Kh

 56. Kære Julia
  Jeg har lige læst din bog. Jeg er selv ved at tage hul på 8. måned. Jeg venter også en dreng og havde faktisk overvejet navnet Elias :). Jeg synes din bog var god men HÅRD. Jeg skal være alenemor (der ER en far, men det er mere end et åbent spørgsmål, om han nogensinde kommer til at spille en aktiv rolle!). Det skal lige siges at jeg hele tiden har vidst hvad jeg gik ind til; at risikoen for at blive alene ville være 90%. Jeg har taget beslutningen i stiv arm…indtil nu. Må indrømme at dine passager, hvor du beskriver familielivet og din mands store rolle i det hele, gør mig en smule urolig; tvivlen på om man kan klare den alene…? Men ikke desto mindre synes jeg at dine beskrivelser ligger tæt op af det mine (ÆRLIGE) veninder fortæller mig om: Man skal sgu være forbedret på at trække stikket et godt stykke tid! Det sætter din bog to streger under. Det har været godt for mig at læse den. TAK. Mange hilsner fra Christina

 57. Hej,

  Er igang med at læse bogen som jeg har fået i gave af en veninde. Og hvor er det bare en fantastisk bog 🙂 Særligt fordi jeg har født 17 Januar så jeg har fulgt med også i årstiderns skiften mm. Jeg er nu igang med august og ammestop og er kommet helt i tvivl om jeg skal læse videre eller læse resten af bogen efterhånden som jeg selv kommer dertil… Hmm tror nu slet ikke jeg kan vente og desuden venter min mand i spænding på at læse den bog der får mig i grin hver aften fordi det minder sååå meget om mig selv.
  Tak for en dejlig bog.

 58. Kan du ikke bare skrive en 2’er nu og så en 3’er…og en 4 og en 5 og…der er vel sket noget nyt med følelserne og parforholdet?? Jeg blev mor 16. april og vil gerne vide, hvad der venter….skal vi sige de næste 18 år :o) Dvs 15-18 bind “Lahmes børneleksikon” :o)

 59. Hej Julia
  Har lige læst din bog mens jeg går på barsel med nr.2, og jeg må indrømme at jeg flere gange måtte tage mig selv i at grine højt i sofaen…
  Fantastisk bog der rammer helt plet!

 60. Hej Julia

  Jeg er årgang 77 som dig og er blevet mor for anden gang for 5 måneder siden til lille tykke Jacob.
  Jeg er i gang med at læse “Hvor lagde jeg babyen” og er nået til Elias´8. måned. Mange af tingene kan jeg ikke nikke genkendende til, men begge mine unger har også verdens bedste sovehjerte. Men din beskrivelse af din kærlighed til Elias kan jeg i den grad sætte mig ind i og jeg har grændt mange tåere over dine beskrivelser (mumler noget om at jeg stadig er total hormonel ;-)). Min store datter er 6 år og skal lige straks starte i skole, men det er nu ikker kærligheden til hende mindre. Jeg kan stadig finde på at liste mig ind på hendes værelse for lige at kigge på hende.
  kærlig hilsen
  Heidi

 61. Kære Julia!

  Også herfra skal der lyde et tusind tak for en skøn bog! Jeg har selv en lille lækker Elias, som blev født i november 2008. Jeg er endnu ikke færdig med din bog, men er kun begejstret ind til videre og kan kende meget af det du skriver om bl.a. uventede stærke følelser og hvordan hverdagen på barsel kan føles overraskende overvældende og kaotisk på trods af, at man har det skønneste barn i verden, der får hjertet til at briste bare man kigger på det! Personligt er jeg selv blevet overrasket over hvor sårbar og skræmt jeg af og til føler mig som mor samtidig med, at jeg føler den vildeste kærlighed, glæde, stolthed og taknemmelighed. Jeg funderer næsten hver dag over, hvor meget det følelsesmæssigt har ændret mig og mine perspektiver at være blevet mor.

  Kærlig hilsen Stine

 62. Jeg lånte din bog kl 19 igår, har lige læst den færdig. Har det sidste døgn skraldgrinet og tudet en del gange. Fik selvfølgelig meget dårlig samvittighed over at jeg ikke synes det var slemt at se mine små guldklumper blive stukket i lårene! Har 2 drenge på 2 år og 7 måneder.
  FANTASTISK BOG

 63. Hej Julia,
  Jeg startede på din bog igår og er netop blevet færdig med den – kunne bare ikke lægge den fra mig!
  Vil bare sige, at den er gået lige i hjertekulen på mig, og jeg har både grædt og grinet undervejs..
  …tænk sig, at der findes andre kvinder derude, der har de samme (forbudte) tanker som mig –
  men som samtidig kan blive helt overvældet af, hvor meget kærlighed der samtidig kan være.

  Det er en lettelse uden lige at vide, at jeg ikke er den eneste, tusind tak ! ;o) <3

  Jeg har faktisk besluttet mig for, at alle mine veninder, der fremadrettet får børn, skal have din bog i barselsgave , for så ved de fra starten af, at de er gode nok <3

  Knus fra N

 64. Hej Julia,
  er i fuld gang med at læse din bog. Fandt den i Netto og da jeg læste bagpå tænkte jeg” åhh, det lyder lidt som mig eller som jeg måske også kommer til at blive når min baby kommer..(jeg er pt.i uge 10). Har haft en masse tanker – også negative om alle de forandringer der kommer (også tankerne om kroppen bliver normal igen – man er jo lidt forfængelig)…min mor mener vist ikke det er helt normalt og det får jo en til at blive usikker.
  Suger ihvertfald hvert ord til mig fra din bog og både griner og græder lidt med dig:) Synes virkelig du er cool!

  Tak fordi du har skrevet den bog!!

  De bedste hilsner Katrine

 65. Hej Julia
  Jeg er netop igang med at læse din bog, den er super 🙂
  Venter en lille pige til november, så der er mange tanker der flyver rundt. Men det er rart at vide, at der er mange andre der har det på samme måde.
  Har også købt bogen til min veninde, som venter nr. 2.

  God sommer
  Hilsen Bettina

  P.S. Stemmer også for at der meget gerne må komme en 2’er 😉

 66. WOW! Den lå der og så så flot ud i butikken og så tænkte jeg, den nupper jeg lige med hjem! Jeg er vild med måden du har bygget den op på, små kapitler! Jeg læser i den flere gange om dagen og det er kun muligt fordi den er indelt som den er! SKØNT. Du skriver på en rigtig sjov måde og så levende… jeg må indrømme jeg bliver en smule skruk af at læse i den!
  Tak for en god og underholdende bog 🙂

 67. Kære Julia
  Ja det hele er jo skrevet ovenfor allerede – men jeg, der ikke er nogen bogorm, åd din bog råt på 1½ dag! Jeg har selv en søn på snart to år – som naturligvis OGSÅ er verdens lækreste unge – men vores barsels-oplevelser minder uhyggeligt meget om hinanden! Og specielt det med søvnen, kan jeg kun nikke genkendende til. Hold da op hvor fyldte det meget. Men hvor er det dog det hele værd i dag, hvor han bare bliver skønnere og skønnere for hver dag! Super dejligt med en mor, der indrømmer, at det ikke kun er guld og grønne skove at være nybagt mor og på barsel.
  Vh. Eva

 68. Smukt, sjovt og sandfærdigt! Elsker bogen, din ærlighed, din selvindsigt, at følge med i jeres fælles projekt omkring Johans karriere – og aller, allermest sekvensen hvor du sidder ved søerne og dypper sutten i meget forbudt vanilleis.

  Tak for indblikket. Må sige, at jeg er endnu mere taknemmelig nu end før for at have en søn, der sover om natten og dagen. Føler med dig, men tror også på, at den slags terror kun overgår personer, der er stærke nok til at klare det. Damn, hvor må du være stærk! 🙂

  Camilla

 69. Hej Julia

  Jeg har lige lagt din bog fra mig – og først da den var læst til sidste side!
  For det ikke skal være lyv, fik jeg den af min mor, da hun umiddelbart tænkte, at den ville falde i min smag og nu havde jeg brug for en god undskyldning for at smække stængerne op uden at få dårlig samvittighed – der er 3 uger til jeg skal føde (eller så – nu må vi se…).
  Jeg har tudet og grinet og tudet igen, mens jeg har læst den – bilder mig ind, at det er hormonerne der gør det. Den er f….. god!! Super godt skrevet, flydende og personlig – tak!!
  Alt imens jeg har tænkt, at moderæset ræser af uden mig og om det nogenside bliver det samme, og jeg SAVNER kbh og alle mine veninder der stadig bor der – jeg tænker, at det må være meget bedre (ok, indrømmet – for mig) at have en baby i byen end på landet… Ja, ja, alle de tanker der ligger og lure, når man har (for) god tid.
  Og ros med ros på – det skal du sgu ha´ fra mig!! Jeg har overtalt min skønne mand til at læse bogen også, for den rammer rigtig godt! Rose, rose, rose – 🙂
  Alt det bedste
  Sara

 70. Hej Julia,
  Jeg har netop haft din bog med på Charterferie! Den første af slagsen med vores 2 årige søn. Din bog er fantastisk og jeg slugte den lynhurtigt, og derfor er jeg meget glad for at have fundet din blog og for at du netop har udgivet endnu en bog, som jeg glæder mig meget til at læse.
  Din bog gav mig meget især en følelse af at det er vigtigt at nyde nuet og dufte til vores ungers hår og kramme dem mens vi kan. Jeg er vild med at du skriver at Elias har ‘ballade i øjnene’ for det er jo lige præcis dét min dreng har, når han kigger på mig lige inden han gør noget, han ved ikke er helt efter bogen … og den der ammemafia mødte jeg i den grad også da jeg var nybagt mor – sygeplejersker der kravler rundt oppe i sengen hos en og hiver og flår i de stakkels bryster og hvordan min kære far måtte køre hjem, fordi jeg sad og tudede af smerte over at amme i den første tid (han havde det ikke så godt med at noget gjorde ondt på hans datter ;o) – indtil jeg opdagende suttebrikken!
  Tak for en fantastisk bog!
  Kram Anja

 71. Hej Julia.
  jeg har først lige fundet din hjemmeside, men jeg vil da også lige ligge en hilsen til dig, med et tak for en rigtig god bog. Min dejlige mand købte den til mig, som julegave, sidste år, og det var en af de bedste gaver jeg nogensinde har fået… Mange af de ting og følelser, som du beskriver i bogen, er utrolig genkendelige, og det betød for mig, at jeg ikke følte mig alene 🙂 – det skal siges, at jeg havde en hård opstart som nybagt mor… og din bog gjorde det klart for mig, at jeg ikke er den eneste, der har mødt ammemafiaen m.m. 😉
  Endnu engang tak for en god bog 🙂 Jeg glæder mig til at læse dine andre bøger.
  Mange hilsner
  Tanja

 72. Hej Julia,

  Jeg har med stor interesse læst din bog, som min mor gav mig. Jeg tænker at hun fandt titlen passende som gave til sin lettere distræte datter, der også er nyudklækket mor.

  Jeg spejlede mig i mange beskrivelser af de stormfulde og ofte modstridende følelser, man går igennem lige efter fødslen. Især det konstante dilemma mellem at insistere på barnets ret til også at være i dårligt humør overfor den gennemgribende pinlighed når hun er i dårligt humør det forkerte sted. Sådan synes mine idealer hele tiden at støde sammen med ønsket om at flyve under radaren.

  Skulle du nogensinde befinde dig på Amager, kan jeg afsløre (efter grundige studier) at Johansens Konditori laver de bedste kanelsnegle på Amagerbrogade.

  Glæder mig til at læse din nye bog

 73. Hei!

  Er denne boken ikke utkommet på norsk? Jeg har lest mye om den, og min kusine, som bor i Danmark har anbefalt den. Jeg har selv syv barn, er straks 33 år, og tenker jeg ville kose meg med denne boken. Kan du muligens råde meg til hvor jeg bør kjøpe den?
  Vennlig hilsen Linda:)

 74. Kære Julia
  Jeg fik din bog “Hvor lagde jeg babyen?” foræret i søndags og jeg netop læst den færdig. Det er været en fuldstændig fantastisk oplevelse for mig at få indblik i din (baby-)verden!
  Jeg er selv på barsel med min snart 7 måneder skønne datter og har virkelig fået sat ord på tanker og følelser, som jeg har haft svært ved at placere og var overbevist at jeg har helt alene om at have.
  Det har været en kæmpe trøst og jeg har grinet, grædt og holdt mig forarget (og lettet) for munden flere gange gennem læsningen!
  Jeg har læst afsnittet “Melankoli” flere gange – for det har været fantastisk befriende igen og igen at læse om hvordan JEG har det!
  Jeg elsker de små opfundne vers om Elias og glæder mig over at det ikke bare er min mand og jeg der finder på den slags – hold da op noget sludder vi kan finde på at synge for vores lille rullesteg, som bare æder det råt og synes vi er helt fantastiske.
  Sidst men ikke mindst er jeg helt tosset med at I også har valgt at få baby på 4. sal, det har vi nemlig også!

  Jeg vil så gerne læse dine andre værker også!
  Mange fortrøstningsfulde hilsner

 75. Fantastisk bog – letlæselig og alligevel dejlig beskrivende og livsbekræftende!!! Fantastisk. Jeg skal selv være mor for første gang til maj. Og mange af de tanker, du berører i din bog er allerede kørt gennem mit gravidtets-tænkende hoved 🙂

 76. Hej Julia

  Tak fordi du minder mig om at jeg skal værdsætte og elske min mand mere -selv om jeg er en emhætte med søvnmangel. Jeg blev nemlig meget rørt over den kærlighed der er imellem Johan og dig. Jeres søn er utrolig heldig at have forældre med så stor kærlighed til hinanden. Håber snart på baby nr. 2, så du kan skrive en ny bog om at være mor til 2, og om hvor politisk ukorrekt mor, man så bliver til barn nr. 1…

  kærlig hilsen mig, som netop er startet i en mødregruppe, hvor alle andres babyer sover om natten mellem 8-12 timer i træk. Damn.. Er der noget der hedder mødregruppemafia? Har tænkt mig at fede dem op med kanelsnegle.

  P.S Please… Et foredrag i det nord/midtjyske snart?

 77. Kære Julia,

  Hvad så nu?? Har læst sidste side i bogen…. Arghh…ville da ønske der var mindst 500 sider mere til at guide mig igennem de næste 10 måneder på barsel! Hvor er du god!! Den sidste måned har jeg fulgtes med din bog… (har sparet på den, for kunne snildt have læst den på 1 dag)…den har hjulpet mig SÅ meget igennem den første udmattende, frustrerende, følelsesmæssige tid, hvor jeg helt havde glemt (fra den første) at ‘det går over’ og alt bliver bedre…TAK!

  Kunne du ikke nok overveje en 2’er om livet på barsel med nummer 2 🙂

 78. Hej Julia.

  Vilken herlig bog. Jeg har desvære ikke læst hele, for jeg undrar hvor jeg lagde bogen. 😉 (finder den snart)
  Jeg er ikke nybagt mor. Min pige har lige blevet 16 år. Men bogen vækker en masse minder. At være nybagt mor, glemmer man ikke. Det er dejligt at se at man ikke var alene om at bli helt forvirred og glemsk.

  Jeg skulle se om bogen fandes på svensk, da jeg fandt din fine side her. Jeg bor i Stockholm og det er flera som undrar om den findes på svensk. Om ikke, så tror jeg mange er intresserad af det. Jeg leder vidare.

  Tillykke till begge dine børn!

  Tak for en herlig bog.

  Ha det rigtigt godt.
  Hilsen fra Berit,

 79. Kære Julia
  TAK er kun et fattigt ord, men det har meget stor betydning! Har lige lånt din bog af min gode gode veninde og græder og griner af dine super ærlige, personlige og genkendelige historier. Jeg kan mærke at denne bog bliver en bibel i min barsel, som jeg vil vende tilbage til og slå op i efterhånden som min søn bliver ældre uge for uge. Han ligger pt i mit skød og sover så sødt, at jeg lige har tudet over det – jeg var ligesom i stødet efter at være nået til din uge 24. Jeg har næsten ikke lyst til at gå i seng, selvom jeg ved, jeg bliver glad for det, når lille Alvin vågner om nogle timer, men din bog rækker ud efter mig. Det er snart 3 måneder siden lille Alvin kom til verden, og jeg skal først have første møde i mødregruppen i overmorgen, og det er først nu med din bog, at jeg føler mig rigtigt forstået.
  Så af hjertet tak.

 80. Kære Julia,
  TAK er kun et fattigt ord, men meget betydningsfuldt. Jeg har lige lånt din bog af min gode gode veninde, og har grinet og grædt til dine super ærlige og personlige historier. Din bog bliver min bibel resten af min barsel, som jeg kan slå op i som min søn bliver ældre uge for uge. Jeg sidder pt med min sovende søn i armene, og tuder! Jeg er nemlig lige i stødet efter at være nået til din uge 24. Min søn er snart 12 uger, og jeg skal først til første møde i mødregruppen i overmorgen, så det er første gang med din bog, at jeg har følt mig så forstået.
  Af hjertet TAK. Kærlig hilsen Julie

 81. Julia, bli’r simpelthen nødt til at takke dig for at have skrevet “Hvor lagde jeg babyen”!
  Midt i barselshelvedet gik jeg i gang med din bog, og den fik mig til at indse, at alt kun er en fase, og at tiden går alt for stærkt, selvom den kan føles uendelig lang, når man står op kl 4 om natten (Ja, Olivia er ligesom din Elias også udtalt a-menneske). Derfor nyder jeg nu min dejlige (første) baby-pige, som hastigt nærmer sig tre måneder på trods af, at hun ikke gider sove til middag, og at hun altid vælger de værst tænkelige øjeblikke at gå i hysterisk-flitsbue-skrige-tilstand! Glæder mig allerede til foråret, hvor jeg helt sikkert vil prøve din under-træerne-barnevognstur. Det er jeg sikker på hun vil elske!
  Krydser fingre for at du netop nu er i gang med en 2’er – og tillykke med din lille Sofus!
  Kh. Justine

 82. Kære Julia,
  Jeg er endnu ikke selv mor endnu – bl.a. fordi jeg har haft alle mulige skrækscenarier om, at det ville overtage mit liv og mine tanker, og generelt bare gøre at jeg ikke kunne være mig selv mere.

  Da jeg skulle give din bog til min veninde, der netop var blevet mor, kom jeg faktisk til at læse den selv .. (så måtte jeg endnu en tur i boghandlen!) Og det er jo ikke ligefrem, fordi din bog afkræfter det billede jeg havde. Men alligevel. For jeg fik øjnene op for, at man jo stadig er sig selv, og stadig har brug for øl og cigaretter på bagtrappen, 5 minutter alene og stadig er sine forældres barn. Og du skriver netop om alt det man ALDRIG ville indrømme overfor sin mødregruppe, men som stadig er der: så tak fordi du skrev det som det er, og udryddede min frygt, ved at bekræfte at hvis man ikke er perfekt fra dag 1, så kan man stadig være god nok – og om alt det man får til gengæld for ens “tabte frihed”, i reelle, ikke-idylliserede vendinger. Tak for en bog jeg kunne forholde mig til.

  Så ja, nu kan jeg endelig joine min kæreste i skruk-verden 🙂

 83. Hej Julie
  Jeg fik din bog som barselsgave og synes, at det er fantastisk. Jeg har haft de samme oplevelsen fra starten med ammeproblemer og har mistet min mor for nogle år siden, så hver eneste gang jeg følte mig alene, tog jeg din bog og læste den, så jeg vidste, at jeg ikke var alene fordi jeg kunne finde mig i mange sider af din bog. Jeg er meget glad for bogen, den har været den bedste gave 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *