Interview: Mød Kvinden Bag The Glow. Inst. “Vi bliver ikke bedre mødre af at ofre os selv, men det kan næsten føles som en default-indstilling, når vi bliver mødre.”

Hvis du har læst med her i nogen tid, så ved du at jeg nu og da interviewer mennesker, som kan noget helt særligt. Eller som vil, tør eller gør noget helt særligt. I dag kan jeg introducere dig for Fulvia, som ejer og driver The Glow Inst.

Jeg mødte først Fulvia via instagram, hvor jeg er en trostfast følger af hendes magiske, fine og feminine univers, fuld af holdninger, meninger og mange, mange tips. Jeg fik lov til at stille Fulvia en lang række spørgsmål, og hun har simpelthen svaret så grundigt og ordentligt og givende, at jeg vil anbefale dig at lave en kop the, og derefter forære dig selv et frikvarter til at læse med. Helt i Fulvias ånd. Læg mærke til hvad hun siger om generøsitet – jeg elsker det!

Pssst.: Inden vi giver ordet til Fulvia – Så får du her hele striben med links, så du rigtigt kan blive suget ind i hendes univers. De samme links ligger nederst i indlægget ligeledes.

Fulvia finder du her på instagram

Du finder The Glow Inst. her – bliv ikke overrasket over at der er meget lang ventetid, hvis du prøver at booke en behandling. Du skal helt hen til sommeren 2020 for at få en tid.

Fulvia afholder et retreat der ser helt og aldeles vidunderligt ud – det kan du læse mere om her.

 

  1. Du har grundlagt The Glow Inst., som er en helt særlig skønhedsklinik. Vil du fortælle lidt om din filosofi?

Jeg har et stort ønske om at forandre verden ved at skabe et magisk og opladende rum for kvinder. Med rum mener jeg både et fysisk og et digitalt sted.

Alt starter nemlig med os. Når vi er i overskud, bliver verden også et bedre sted. Der opstår så mange ringe i vandet, når kvinder har det godt.

Der er så meget, der forstyrrer og småsaboterer vores liv. Lad mig tage et eksempel:

Hormonpræventionsmidler. Det er da tankevækkende, at vi i 2019 stadig skal vælge prævention uden at vide nok om bivirkningerne ved f.eks. at tage p-piller eller have en kobberspiral. De her præventionsmidler kan påvirke vores humør og helbred i ret voldsom grad.

Noget andet er alle de mikroagressioner, vi udsættes for hver eneste dag, som vi måske ikke engang registrerer: at vi skal bruge intimsæbe for at holde os ’rene’, vi skal trække maven ind for ikke at se gravide ud, og vi skal se ’blide’ og forstående ud. De her ting bliver smådrysset over vores hverdag og påvirker os enormt meget, så vi ender med at blive trætte og frustrerede uden at vide hvorfor.

Derfor snakker jeg om de her ting på Instagram. Altid med selvomsorg som overordnet perspektiv.

Nogle gange bliver jeg spurgt, hvorfor jeg kun behandler kvinder. Og det er svært at svare helt konkret. Jeg interesserer mig meget for kvinder, for hvordan kan man andet? Hvordan kan man ikke elske kvinder? Jeg elsker kompleksiteten, dybden og vildskabet, der lurer lige under den kontrollerede overflade. Jeg elsker, at vi bliver mere magiske med alderen, selv om vi hele tiden får at vide, at vi ikke må blive ældre.

Så da jeg fik ideen til The Glow Inst., var det med et ønske om at skabe et rum for kvinder, hvor man kan lande på en planet uden støj og mikroagressioner. En verden uden normer, idealer, narrativer om moderskab, uden børn, uden betingelser og restriktioner.

Jeg ville skabe en oplevelse, som føles så godt, at man ikke ved, hvem man er undervejs. Noget, der aldrig begynder eller slutter. En følelsesmæssig tilstand, der allerede flytter ind i kroppen det øjeblik, man begynder at følge med på Instagram, og som så manifesterer sig yderligere med behandlingen og lever videre, efter man kommer hjem.

Så navnet The Glow Inst. er en metafor for rummet. Glød er det, man føler, når man oplever betingelsesløs, varm, endeløs berøring, der får oxytocin til at skylle gennem kroppen. Glød er også den tilstand, man kommer i, når man er omsorgsfuld og tillader sig selv mere søvn, mere plads, bedre relationer, mere fred, større frihed. Man gløder, når man slipper maven, fordi man ikke længere har lyst til at trække den ind for andre mennesker.

Inst. er en metafor for den viden, jeg deler på Instagram og IRL. For jo mere viden, vi har om os selv, jo friere er vi. Både objektiv viden og åbnende viden, som får os til at stille flere spørgsmål.

Jeg åbnede The Glow Inst. i slutningen af 2017, men ideen begyndte at boble allerede året før. Der skete meget i mit liv, da jeg var gravid med mit andet barn i 2016.

Jeg begyndte at stille spørgsmålstegn ved en masse ting, men særligt ved den konventionelle tilgang til skønhed, velvære og restitution under min graviditet. Den var præget af en alvorlig hormonforstyrrelse, som lammede mit liv i 8 måneder og krævede risikabel medicinbehandling og hospitalsindlæggelser. En sygdom, som skyldes blandingen af stress og skadelige, hormonforstyrrende stoffer fra bl.a. kosten og skønhedsprodukter.

Efter fødslen gik det op for mig, hvor stor betydning ro og selvomsorg har for os kvinder.

Jeg var fyldt med energi og skabertrang. Jeg var endelig rask og meget taknemmelig over at have et sundt barn og en rask krop. Så jeg begyndte at skrive, læse, udforske, lege og filosofere over, hvordan jeg kunne skabe det mest fantastiske sted for kvinder.

Jeg gav mig selv masser af tid under barslen. Jeg gik mange, mange lange ture med Viggo i barnevognen, hvor jeg reflekterede over, hvordan jeg kunne skabe det rum.

Jeg ville ikke skabe noget, som forandrer kvinders liv fra den ene dag til den anden, men noget som stille og roligt flytter og inspirerer. Et fysisk rum og et online space (i form af en Instagram-profil med masser af substans).

Så min vision var at designe og skabe den oplevelse, jeg selv havde brug for som træt og travl kvinde: Et rum, som åbner sig for en, uanset hvor man er følelsesmæssigt. Uanset hvordan man ser ud eller vejer. Et rum, som man ikke vil forlade igen, fordi man der oplever sin blødeste og mest feminine side.

  1. Mange kvinder og mødre har ekstrem dårlig samvittighed, så snart de bruger tid på sig selv. Hvorfor og hvordan mener du, at vi kan give os selv et positivt fokus uden at dø lidt af dårlig samvittighed?

Jeg tror, at mange af os ved, hvad der skal til for at få det bedre. Vi ved, at vi f.eks. skal hvile os mere. At vi skal give os selv tilladelse til mere søvn, bruge mere tid på os selv og have flere dage, hvor vi ikke laver så meget.

Men det er svært. Måske fordi alle de her ting virker så uforenelige med livet som mor.

Moderskab forandrer os så meget. Vores kroppe ændrer sig for evigt – om vi vil det eller ej. Vi ser jo primært de eksterne fysiske forandringer, men der foregår en massiv versionsopdatering i vores hjerner.

De fleste kvinder føler ansvar for, at alle har det godt derhjemme. Vi føler os ansvarlige for, at andres behov er dækket. Særligt vores børns behov, hvilket også er vigtigt og nødvendigt, men det stiller os i det klassiske dilemma om, hvor meget vi skal give børnene, og hvor meget vi skal give os selv. Er det ikke lidt som om, flere og flere fædre tager en del af det ansvar, men at de lidt bedre kan tage tid til sig selv efter behov?

Det er interessant at tænke over, at vores behov for f.eks. alenetid, sensualitet, underholdning, tid til fordybelse, selvrealisering og søvn ikke bliver mindre, når vi får børn. Moderskabet opfylder os ikke med alt.

Til tider kan det næsten være noget, der koster mere, end det giver. Og man kan jo ikke tage en pause fra moderskabet, når det hele bliver for meget, og man er ved at bryde sammen. Man er simpelthen fanget i det på godt og ondt. Og man kan sagtens elske børnene overalt på jorden og samtidig være fuldkommen overvældet af kravene og ansvaret.

Så spørgsmålet er, om vi ikke kan fordele vores tid lidt bedre, så vi opfylder vores børns behov OG vores egne. De to ting kan sagtens sameksistere.

Vi bliver ikke bedre mødre af at ofre os selv, men det kan næsten føles som en default-indstilling, når vi bliver mødre. Måske fordi det er SÅ udmattende og krævende. Og måske fordi det tager så mange år at forstå, hvad der sker, når man bliver mor. Forandringerne er så store, at man ikke når at stoppe op og tage en årlig MUS-samtale med sig selv for at reflektere over, hvad man har brug for og længes efter. Den ene dag som mor tager den anden – medmindre man tager de pauser, man har brug for. For at få luft.

 

  1. Hvilke valg har du truffet for at gøre det muligt for dig at være – om jeg så må sige – blid overfor dig selv og andre?

Først og fremmest valgte jeg at sige mit gamle job op og skabe The Glow Inst.

Det krævede ret meget at træffe det valg, for jeg havde investereret meget i min karriere. Jeg blev færdig på universitetet i 2005 og fokuserede på min karriere de efterfølgende 12 år.

Mit fokus var at løbende kunne tage trin opad. Det kræver en del at blive ved med at gå trin op ad karrierestigen. Man bruger meget af sig selv følelsesmæssigt, og der er hele tiden en eller anden form for stille stress i baggrunden. En form for angst, der stiller spørgsmålstegn ved, om man nu også gør det rigtige i forhold til ’det store spil’ på arbejdspladsen. Jeg tror, mange DJØF’er kan genkende den følelse. Der er ikke meget plads til at stoppe op og nyde, hvad man har opnået. Man skal hele tiden videre ift. løn, titel og arbejdsopgaver. Ellers gør man noget forkert. Man skal være ambitiøs fremfor alt.

Så det var stort at hoppe ned fra den trappe uden at se sig tilbage. Og starte helt forfra med noget, jeg ikke havde nogen ekspertise i – kun interesse og passion.

Jeg har selv skabt den trappe, jeg står på nu. Og her er der meget bredere og blødere trin. Der er plads til at sidde på trinene og kigge i alle mulige retninger. Og se, hvad der egentligt foregår hos andre mennesker.

Når man lever the corporate life, kan man blive enormt miopisk. Og man bliver lidt forført til at tro, at hele verden kredser rundt om den organisation eller virksomhed, man er en del af. At det er liv eller død – selv om man bare arbejder med pension. På en måde er det naturligt nok, men det kan virkelig tage overhånd, så man tilsidesætter sig selv og bruger uproportionelt meget energi på arbejdet.

For kvinder kan det blive ret giftigt, for man giver meget derhjemme. Og når arbejdet så begynder at skrige på mere opmærksomhed, så er der ingenting tilbage til en selv. Man er både på derhjemme og på arbejde. Man holder aldrig rigtig fri. Her taler jeg selvfølgelig med udgangspunkt i mine egne erfaringer. Det kan sagtens være, at mange har et mere balanceret forhold mellem arbejde og hjemmeliv.

Jeg bestemmer selv ’reglerne’ i The Glow Inst., og det handler tit om at give mig så meget frihed som muligt. F.eks. har jeg kun en kunde om dagen, så jeg skal aldrig bekymre mig om tiden.

Jeg bliver nødt til at passe meget mere på mig selv nu for at kunne lave behandlingerne, og det er en ret positiv bivirkning ved at have The Glow Inst. Jeg er f.eks. holdt op med at drikke kaffe i hverdagene, for det er for stimulerende. Resultatet er, at jeg har det bedre og er mere afslappet.

Jeg kaster en masse kærlighed over emnet selvomsorg; både teoretisk og i praksis. For jeg kan ikke lave det, jeg gør, hvis jeg ikke også lever det selv.

 

  1. Du laver efter sigende helt fantastiske skønhedsbehandlinger og slutter ofte af med at forkæle din gæst med en kop varm te. Vil du fortælle om det?

Behandlingen er designet til at skabe en helt særlig emotionel tilstand. Undervejs står verden stille. Man bevæger sig ind i en tilstand, hvor virkelighed og fantasi kan flyde sammen, mens man får en opladende, nærende og euforiserende oplevelse.

Jeg bruger blide metoder til at få stresshormonerne og hjernen til at sove, så ’feel good’-hormonerne (f.eks. oxytocin og dopamin) kan overtage hovedrollen. Mens det sker, serverer jeg en gourmetmiddag for huden og sanserne bestående af botaniske olier, mists, balms og masker. Det hele dufter af minder og drømme. Det er skønheden ved blomster; de fortæller så mange historier, fordi vi forbinder dem med så mange følelser.

Oplevelsen starter altid med en snak, hvor der er masser af tid til at lande og drikke en særlig blomsterte, som jeg har komponeret til behandlingen.

Jeg indleder som regel med et åbent spørgsmål, så man kan få lov til at dele de ting og følelser, man har brug for at komme af med.

Jeg lytter aktivt og lader samtalen vare så længe, jeg kan mærke, der er brug for det. Nogle gange tager samtalen 10 minutter, andre gange 1 time. Det er så gavnligt at komme ud med sine tanker og følelser, når man har brug for det.

Og min intention er aldrig at komme med forslag, ideer eller domme. Jeg lytter.

Jeg lytter for at forstå – og ikke for at kommentere eller komme med forslag.

Så forklarer jeg lidt om behandlingen og viser, hvordan man skal ligge og giver personen god tid til at komme op på den opvarmede briks.

Jeg går meget op i linned og har håndplukket et vaskeri, som leverer helt tætvævet, sprødt bomuldslinned. Mit ønske er, at man virkelig føler nydelse, når man kommer ned under den helt rene og puffy dyne. At man fornemmer bomuldet mod huden, lukker øjnene og begynder at overgive sig til nydelse.

Så fortæller jeg, at det er vigtigt, vi slet ikke taler sammen undervejs, så man kan koble fuldstændigt af. Der sker faktisk noget i vores hjerner, når vi ved, vi ikke skal tale. Det er så afslappende.

Det er meget vigtigt for mig, at jeg giver personen god tid til at komme i en næsten meditativ tilstand, hvor hjernen ’sover’, så jeg kan tale med huden. Jeg er nemlig meget interesseret i at lytte til, hvad huden fortæller mig. Men hudens stemme er meget lille og fin, så det er meget vigtigt, at man slapper fuldstændigt af, før jeg begynder at lytte og analysere.

Analysen består af, at jeg gennemgår hele ansigtet systematisk. Jeg synker bl.a. mine fingre blidt i vævet for at mærke, hvad der foregår lige under huden; hvordan er musklerne? Hvordan føles bindevævet? Pulsen? Kan jeg fornemme depoter i vævet, som tyder på en ubalance i kroppen? Er der hævelser, misfarvninger, linjer og andre tegn i ansigtet som jeg bør lytte til?

Derfor bruger jeg ikke maskiner eller gadgets. Mine øjne, fingerspidser og hænder er mine vigtigste værktøjer. Hvis jeg bruger andet, så mister jeg kontakten.

Jeg ser huden som en klar indikator for, hvordan vi har det. Særligt vores fordøjelse og hormoner. Men også vores følelser.

Jeg går meget op i, at mine ydelser skal give mening for mig og for den person, der er kommet for at opleve behandlingen. Mine kunder skal mærke, at jeg virkelig ønsker at skabe en særlig oplevelse for dem.

Det er vigtigt for mig at skabe noget, som jeg selv ville booke igen og igen. Jeg skal selv drømme om at få min egen behandling.

Alle elementer i behandlingen er håndplukkede og velovervejede. Jeg vil gerne have et rigtigt bånd til kilden. Uanset om det er keramikeren, der har lavet den kop, jeg serverer teen i, hende i LA, der laver olierne eller hende, der har skrevet digtsamlingen, som man kan læse efter behandlingen.

Jeg vil gerne forstå, hvor råvarerne og elementerne kommer fra, og hvem menneskerne bag er. Jeg bygger jo videre på noget, de har skabt. Så jeg skal forstå og elske de ting, jeg formidler videre. Derfor behandler jeg med hudplejeprodukter, som er rene og poetiske. Selv om de er meget omkostningstunge for mig.

Så jeg føler mig lidt som en kurator, når jeg behandler. Og personen, der oplever behandlingen, interagerer med både mig, råvarerne, sig selv og producenterne af de ting, de får serveret.

Efter behandlingen, som altid tager omkring to timer, har man rummet for sig selv i 20-30 minutter, så man kan transitionere til vågen tilstand på en langsom måde.

Alenetiden er også en vigtig del af oplevelsen, fordi der sker noget magisk, når vi har uforstyrret ro. Når vi er i et smukt rum, hvor ingen kalder på os.

Det er helt oplagt at forlænge den meditative offline-tilstand fra behandlingen lidt længere, så der er plads til lidt eftertænksomhed, mens hjernen stille og roligt vågner op.

Efter alenetiden kommer jeg tilbage og snakker lidt. Som regel kommer jeg med anbefalinger til selvomsorg, kosttilskud eller teknikker til at koble af. Og jeg anbefaler som regel kun et par ting, da jeg ved, at de fleste af os ikke har tid eller overskud til at kaste os over besværlige nye rutiner.

Jeg sælger ikke noget i The Glow Inst., så mine anbefalinger er aldrig forbundet med bestemte mærker eller produkter.

  1. Du deler gavmildt ud af din viden og dine synspunkter på Instagram med den smukkeste profil. Mange vil undre sig over, at du deler så gavmildt og “gratis” ud – hvad er din holdning til det?

Det gør jeg af forskellige årsager. For det første researcher jeg meget for at gøre min behandling bedre og bedre. Hver gang jeg lærer noget nyt, deler jeg det med de kvinder, der besøger The Glow Inst. eller med dem, der følger mig på Instagram. Jeg har ikke lyst til at holde den viden for mig selv, når jeg ved, at den kan hjælpe andre.

Relationer betyder ret meget for mig. De er fundamentet for bæredygtigheden i min forretning. Jeg giver noget af mig selv i form af f.eks. viden – og får enormt meget tilbage. Det kan være i form af gode anmeldelser, omtale og anerkendelse. Og de ting støtter min virksomhed.

Jeg ser også den vidensdeling som en form for gave til de kvinder, der kan lide The Glow Inst. Og jeg giver den gave som en anerkendelse for den betydning, mine kunder og følgere har for, at min virksomhed kan udvikle sig på en fri og ukompliceret måde.

Jeg tror, at altruisme er total undervurderet inden for forretningsudvikling. Der er så meget potentiale i det, fordi vi begynder at føle mere mening med det, vi laver. At være generøs skaber mening for mig, fordi jeg kan mærke, at det gør en forskel for så mange andre mennesker – og ikke kun for den person, der betaler for behandlingen. Derfor er jeg generøs med min viden, med min tid og med min kreativitet. Det føles godt og rigtigt for mig.

 

  1. Hvad er det vigtigste, vi skal forstå om at være kvinder set fra dit perspektiv? Og er der noget, du mener, vi helt særligt har brug for?

Noget af det vigtigste, jeg kan komme i tanke om, er modet til at tænke mindre over, hvad andre tænker om os. Jo mindre vi går op i det, jo mere plads skaber vi til os selv og vores nydelse, frihed og drømme.

Når man tager det skridt, begynder der at ske ret mange spændende ting. Men det kan være lidt følsomt og svært. For der er så meget tryghed forbundet med social status.

Men jeg tror det er det hele værd.

 

De smukke billeder af Fulvia er taget af fotograf Niels Nygaard.

Fulvia finder du her på instagram

Du finder The Glow Inst. her – bliv ikke overrasket over at der er meget lang ventetid, hvis du prøver at booke en behandling. Du skal helt hen til sommeren 2020 for at få en tid.

Fulvia afholder et retreat der ser helt og aldeles vidunderligt ud – det kan du læse mere om her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *