Boganbefaling: Til dig og dine unger

 

 

For nyligt så jeg en undersøgelse der viste at vi er alt for lidt udenfor. Vi bruger måske 2 timer udendørs på en almindelig hverdag – og det ofte endda kun hvis vi cykler eller går til skole og arbejde. En ting er at det måske er lidt kedeligt bare at tulle rundt indedøre, noget andet er at det vel nok egentligt er ganske sundt at gå på noget andet end gulvtæpper og rent faktisk komme lidt udenfor. Lindhardt og Ringhof har netop udgivet en helt fantastisk bog, nemlig Anders Kofoeds Store Bog Om Naturen – den er fuld af historier om den danske natur, og fuld af virkeligt gode svar på virkeligt gode spørgsmål. For eksempel om det gør ondt på blomsterne når man plukker dem, og fuld af overvejelser om hvordan vi forholder os til naturen. Den er delt op i årstider, men også i områder – så byen er faktisk med, og naturen i byen er en del af bogen. Den oplagte julegave (ja, vi er tidligt på den), og en fin inspiration til hvad man skal lokke ungerne med ud og kigge efter. Find den her.

2 kommentarer

  1. Det bliver altså ikke nemmere at komme udenfor, når børnene ikke bor hjemme mere, skal jeg hilse at sige;-)
    Vi har en regel m, at vi SKAL gå i mindst 1 time dagligt- udenfor! Det giver ny energi og en naturlig træthed i krop og sind og så sludrer man så godt sammen mens man går der ud af:-)

    Skøn aften!

  2. Forfatteren er genial. Jeg nyder hver gang, han er i studiet, for det skinner ud af ham, at han bare nyder den natur, vi alle elsker. Dog rigtigt, at vi bruger for lidt tid derude, især når man tænker på, hvor sundt det rent faktisk er for både krop og sjæl. 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *