Hverdag og: NU-ER-JEG-EN-FORNUFTIG-VOKSEN-LISTE

 

Så er hverdagen tilbage igen – og med fuld kraft føles det som. Og jeg elsker det. Det gør jeg faktisk, men der er stadig faldgruber trods årelang erfaring med hverdagene. For det, der slår mig igen og igen, er at det er praktikken, der vælter mig (og mine…) omkuld. Det er hverken hverdagsfølelser eller hverdagsoplevelser, men derimod hvordan man kommer rundt helt praktisk og helt fysisk i en ganske almindelig hverdag. Eller måske er det faktisk på tide at jeg indrømmer for mig selv, at vores hverdag ikke altid er helt almindelig; den er tværtimod ganske omskiftelig. Så derfor har jeg sat mig for at have styr på disse ting i dette nye skoleår – og nej, nej, ikke alene men sammen med Johan og ungerne:

Så hermed min:

NU-ER-JEG-EN-FORNUFTIG-VOKSEN-LISTE

  1. Mad – jeg gider IKKE mere være sådan en der står i Netto og glor tomt ned i en køledisk mens jeg regner med at den guddommelige inspiration bare kommer flyvende. Dette efterår vil jeg sætte mig / os for at vi rent faktisk VED hvad vi skal have at spise.
  2. Lektier / skole: Der må ikke komme mere bag på mig. Nu ER det slut med det. Jeg vil vide, hvornår der er musikaften og følge med i ungernes aktiviteter mere bevidst. Altså det er jo ikke sådan at jeg ikke følger med, men jeg har måske haft lidt rigeligt høje forventninger til i hvor høj grad de skal informere mig. Elias kan selv, men Sofus skal have hjælp lidt endnu. Og de der store ting, de skal bare i kalenderen nu.
  3. Vasketøj. Jeg nægter at bliver overmandet af vasketøjskurve på størrelse med vulkaner.
  4. Optimisme – jeg er nødt til at holde fast i den, også når mørket vanen tro kommer snigende med udgangen af september.
  5. Sengetider – jeg må holde op med at bilde mig selv ind at fem timers søvn er nok. Det er for lidt til at jeg kan fungere som jeg selv synes jeg skal. Tidligt i seng og tidligt op; det burde kunne lade sig gøre. Også selvom jeg så ikke har så meget som en time uden børn, arbejde eller vasketøj. Og også selvom det er meget hyggeligere at hænge ud den halve nat…
12 Comments
Previous Post
Next Post
et sommerbillede, fordi jeg tænkte vi trængte