Hverdag og: NU-ER-JEG-EN-FORNUFTIG-VOKSEN-LISTE

 

Så er hverdagen tilbage igen – og med fuld kraft føles det som. Og jeg elsker det. Det gør jeg faktisk, men der er stadig faldgruber trods årelang erfaring med hverdagene. For det, der slår mig igen og igen, er at det er praktikken, der vælter mig (og mine…) omkuld. Det er hverken hverdagsfølelser eller hverdagsoplevelser, men derimod hvordan man kommer rundt helt praktisk og helt fysisk i en ganske almindelig hverdag. Eller måske er det faktisk på tide at jeg indrømmer for mig selv, at vores hverdag ikke altid er helt almindelig; den er tværtimod ganske omskiftelig. Så derfor har jeg sat mig for at have styr på disse ting i dette nye skoleår – og nej, nej, ikke alene men sammen med Johan og ungerne:

Så hermed min:

NU-ER-JEG-EN-FORNUFTIG-VOKSEN-LISTE

 1. Mad – jeg gider IKKE mere være sådan en der står i Netto og glor tomt ned i en køledisk mens jeg regner med at den guddommelige inspiration bare kommer flyvende. Dette efterår vil jeg sætte mig / os for at vi rent faktisk VED hvad vi skal have at spise.
 2. Lektier / skole: Der må ikke komme mere bag på mig. Nu ER det slut med det. Jeg vil vide, hvornår der er musikaften og følge med i ungernes aktiviteter mere bevidst. Altså det er jo ikke sådan at jeg ikke følger med, men jeg har måske haft lidt rigeligt høje forventninger til i hvor høj grad de skal informere mig. Elias kan selv, men Sofus skal have hjælp lidt endnu. Og de der store ting, de skal bare i kalenderen nu.
 3. Vasketøj. Jeg nægter at bliver overmandet af vasketøjskurve på størrelse med vulkaner.
 4. Optimisme – jeg er nødt til at holde fast i den, også når mørket vanen tro kommer snigende med udgangen af september.
 5. Sengetider – jeg må holde op med at bilde mig selv ind at fem timers søvn er nok. Det er for lidt til at jeg kan fungere som jeg selv synes jeg skal. Tidligt i seng og tidligt op; det burde kunne lade sig gøre. Også selvom jeg så ikke har så meget som en time uden børn, arbejde eller vasketøj. Og også selvom det er meget hyggeligere at hænge ud den halve nat…

12 kommentarer

 1. Kære Julia, jeg har så mange kommentarer til dit indlæg, for mine veninder og jeg har selv været der . Jeg har også hængt ud til sent om aftenen, nød roen og de sene krimier. Nu prøver jeg at komme i seng før kl. 23 og hold da op hvor man har det meget bedre næste dag.
  Og du har ret, jeres hverdag er ikke helt normal. Der er fuld smæk på og skæve arbejdstider. Så køb alt det hjælp, du kan komme i tanke om. Måltidskassen fra Årstiderne fx har planlagte måltider og i gredienserne til det. Bestil andre hverdagsvarer på nettet og få dem leveret. Du har sikkert rengøringshjælp. Få den person til også at ordne vasketøj. Køb dig fra tingene og få tid til dig selv og mand og børn.
  God sensommer

 2. Kære Susanne – TAK for din dejlige besked, og for din indstilling til hverdagen! Det er altid en fornøjelse at få en kommentar fra dig her – ja; man HAR det jo meget bedre, og man bør bare skynde sig i seng, men nogle gange trænger man også bare til at mærke tiden… Selvom det jo er næsten som at have tømmermænd dagen efter…. Kh J

 3. Hverdagen er god, men den kan også være ret overvældende.
  Jeg har selv lavet madplaner i mange år, netop fordi jeg ikke gider bliver “overrasket” af kravet om aftensmad hver dag. Min inspirationskilde er dog drænet, så jeg skal igang med måltidskasser.
  Rengøringshjælpen kommer troligt hver anden tirsdag, og jeg afventer vasketøjsfeens snarlige komme (eller min venindes nye rengøring som efter sigende kan trylle, og måske har plads til en familie mere 😉 )

 4. Hej Randi, ja madplaner (!) – men det har altså føltes fuldkommen uoverskueligt for mig også. Vi har en kasse fra simple feast for tiden. Ungerne hader det som pesten, men jeg synes det er virkeligt godt; kan dog godt mærke at det ikke lige frem bliver lettere når de ikke synes om det, så jeg tror vi skal i gang med en ny kasse snart. Skriv endeligt hvis du finder noget spændende!
  KH
  J

 5. Jeg vil give de andre herover ret: køb måltidskasser så man slipper på at finde på dødssyg hverdagsmad. Mine 3 børn og jeg får den fra retnemt, hvor man kan fravælge de ingredienser man ikke ønsker/kan lide. Det gør det nemmere mht børnene. Og jeg starter skoleåret med finkæmme forældreintra og dernæst at plotte alle skole datoer for alle 3 børn (det er maaaaange datoer, forældremøder, fester, skole-hjem-samtaler, julemarkeder mm) ind i min outlook, som jeg også bruger på job. Voilá! Så skal jeg kun tænke på de der kommer til ad hoc.
  Jeg har delebørn og nyder at jeg i børnefri uger kan gå i seng med min ipad kl 20 og indhente søvn og bare lade op, uden at skulle tage stilling til nogen eller noget. Det er luksus for mig.

 6. Madplaner er godt MEN svært at få lavet Det der har fungeret bedst for os, er at skrive ned hvad vi HAR fået at spise når vi/jeg er i en god periode hvor jeg nemt kan finde på, og så måneden efter bruge samme plan med enkelte justeringer. Igen skriver man løbende ned, og starter derefter forfra. Lidt kedeligt, men over tid kommer der mange ideer på, og man får mange grundskabeloner for madplaner, fordi man ikke skal starte forfra hver gang 😉

 7. Du rammer hovedet på sømmet. Det er NU man skal strukturere hverdagen, for ikke at drukne i gamle madpakker, for lidt søvn og gammel makeup i ansigtet.

  Det er lykkedes mig to dage at lægge morgendagen klar i bunker, inden sengetid. Det giver os mere tid næste morgen at tøj ligger klar, spisebordet er dækket og taskerne pakket.

  Jeg glæder mig til at læse mere om din hverdag 🙂

 8. Kære Therese,
  Det er altså virkeligt godt gået!
  Og ja, det er altså NU – jeg gider simpelthen ikke mere blive overhalet indenom af den hverdag. Den er der jo – og det er nødt til at være sjovt!

  Kære Memsen – OK, det er jo det bedste tip! At bygge sin egen hitliste, som måske endda ikke involverer fars… Måske er det for stor en ambition!

  Kære Joan,
  Det MÅ virkeligt også være tiltrængt, og tiltrængt i forhold til de uger, hvor du så bare er PÅ – og det tilmed hele tiden!!

  TAK for at dele tips og tanker med mig – det er værdsat!
  Kram
  J

 9. Her er Lynkassen fra Skagen Food et hit. Økomad og fisk på menuen den ene af dagene. De har masser af forskellige menuer/kasser at vælge imellem.

 10. Coop gar også en måltidskasse. Har ikke prøvet den. Men alle de måltidskasser tyder på at hverdagen trykker mange familier.

 11. Hej:-)

  Jeg er struktur-fanatiker – ikke af hjertet, men af hjerne, fordi det hos os, virker helt fantastisk.

  Jeg laver madplaner hver søndag morgen inden jeg bestiller ugens indkøb på Bilka2go (GENIALT koncept). Onsdag er fast rugbrødsdag. Søndag aften laver jeg mad til mandag+tirsdag og ofte måske et par ekstra portioner til fryseren. Torsdag og fredag, lever vi af mad fra fryseren eller takeaway. Det fungerer rigtig godt her

  Alle datoer bankes ind i mim arbejdskalender med det samme og jeg har en lille regel med, at opgaver som kan fikses nu – fx betaling af fodboldkontingent eller bestilling af skolemad mm. fikses med det samme. På den måde når det aldrig til dårlig samvittigheds-kontoen.

  Venlig hilsen

  Anne

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *