Moderskab amok

Jeg ved ikke helt hvad der sker i disse dage, eller disse uger? Måske er det fordi mine drenge er ved at blive store på den måde, hvor mine arme ikke behøver holde dem helt så fast længere. Måske giver netop det plads til en anden slags refleksion over mig selv i netop dét moderskab? I hvert fald falder det hele sammen med de to foredrag jeg snart skal holde, og med de snakke og overvejelser andre end jeg selv har tid til at have om sommeren. For på instagram gik moderskabssnakken amok i midten af denne uge. Vi har stadig de samme overvejelser, nye overvejelser, holdninger og uenigheder som vi havde for 2, 5 og 10 år siden. Vi diskuterer stadig momshaming, som tit forveksles med at vi ikke må have holdninger til hinanden. Det tror jeg er et grundlæggende problem for mange af os danske kvinder, at vi ikke ser med blidhed eller ømhed på at andre kan mene noget andet end os, og det havde jeg faktisk glemt et kort øjeblik. Vi diskuterer også stadig hvordan vi kan blive bedre til at være i os selv, uden at tænke over hvad andre mener, og vi er stadig bekymrede og tynget til jorden af dårlig samvittighed. For det meste uden grund. For eksempel bare over at have lyst til noget andet end at være sammen med sine børn. Vi skammer os altså over at være mennesker, fremfor at være den slags gyldne halvguder, vi ville ønske vi var. Jeg tænker at det er nu, vi skal finde ud af en måde at gøre noget ved det. Vi kan ikke blive ved med at slås så meget med så meget. Men hvad? Det er måske det vi skal finde ud af sammen?

Foredragene, som satte gang i det hele, finder du info om her.

 

 

3 Comments
Previous Post
Next Post