Fjer, Bøger, Mode og En Fantastisk Sammenhæng, jeg ikke kendte…

Min nye yndlingsgenre hedder Narrativ Non-Fiction; eller det vil sige; det gør den i hvert fald på engelsk. Det er en lærerig genre, og det er ikke let at finde noget i den. Fra min læsestol defineres den ved at være informativ, lærerig, fuld af aha-oplevelser og skrevet så man tror det er en roman. Den seneste bog i den genre jeg har læst er Mrs Pankurst´s Puple Feather af Tessa Boase. Den fortæller historien om to kvinder, der på hver sin måde ændrede historien, den ene for evigt takket af eftertiden, den anden gået under i glemsel. Pankhurst ledte bevægelsen for stemmeret til kvinder i England, mens Mrs. Lemon grundlagde Englands største naturbevarende forening for at undgå at fugle blev udryddet til fordel for en hattemode, der i mere end 100 år krævede at hundredetusindvis af fugle blev slagtet for at ende som pynt på damers hatte. Mens Pankhurst krævede af suffragetterne at de var stilede fashionoistaer med fjer i hatten, krævede Mrs. Lemon at man ofrede moden for fornuften. De to første kampagner samtidig, lærte af hinanden, men lærte også offentligheden at kvinder kunne have en stemme, og det er det, denne fantastiske bog mest af alt handler om: Historien om hvordan kvinder fik stemmer – både til valg, og i offentligheden, og den er slet og ret noget af det bedste jeg længe har læst.

1 kommentar

  1. Lyder rigtig spændende. Tak for anbefalingen.

    Jeg havde det lidt på samme måde, da jeg fik en bog til anmeldelse, som udkommer 16. maj i år. Den har streg over Chick i Chick Lit, og har fået påført Dick Lit. Det er en voksenudgave af Young Adult, som også er særdeles interessant, fordi det er let læsning, samtidig med at der er nogle tankevækkende scenarier (og moraler) undervejs.

    Bøger er fantastiske. Så meget viden, og så mange ting, der kan læres, når først bogens univers åbnes.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *